بازگشت کودکان کار و خیابان به چرخه زندگی اجتماعی
به گزارش گروه اجتماعی آنا، فرزاد هوشیار پارسیان در حاشیه بازدید هیات تونسی از برنامههای سازمان رفاه به مناسبت روز جهانی مقابله با کار کودک با اشاره به حضور هویتها و فرهنگهای گوناگون و مهاجرپذیر بودن تهران، گفت: کلانشهر تهران به مانند سایر کلانشهری دنیا با معضل حاشیهنشینی مواجه و این مساله منجر به گسترش آسیبهای اجتماعی در سطح شهر شده است.
هوشیار پارسیان با بیان اینکه بخشی از وظایف سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران کنترل این آسیبهاست، بیان کرد: این سازمان با هدف شناسایی و ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی به گروههای خاص آسیبدیده و در معرض آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی و کارآفرینی آن تأسیس شده است.
وی در پاسخ به هیات تونسی مبنی بر برنامه سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی برای بازگرداندن افراد آسیب دیده مهاجر به زادگاهشان، افزود: این موضوع در قالب طرحی با عنوان « طرح هادی روستایی» دنبال میشود و جزو وظایف این سازمان نیست.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی با اشاره به اینکه در کلانشهرهای مختلف کشور حاشیهنشینی مشکلاتی را برای آن شهرها به وجود آورده است، گفت: شرکتهای تعاونی و اشتغالهای روستایی طی سالهای اخیر از سوی دولتمردان برای کنترل مهاجرت به شهرهای بزرگ راهاندازی شده است.
جهادسازندگی در کنترل مهاجرت روستاییان به شهرها موثر بوده
وی با اشاره به شکلگیری تفکر انقلابی با عنوان جهادسازندگی در بازسازی خانههای روستایی از سوی گروههای جهادی جوانان، بیان کرد: این اقدامات در کنترل مهاجرت از روستاها به شهرها تاثیرگذار بوده است.
هوشیار پارسیان پدیده اقتصاد معکوس و مشاغل غیررسمی منحرف را از جمله آسیبهای حاشیهنشینی عنوان کرد و گفت: تکدیگری، کارتن خوابی و خرید و فروش مواد مخدر از جمله این آسیبهای اجتماعی است که شهرداری تهران در زمینه کنترل آنها فعالیت میکند.
وی به راهاندازی مددسراها از سوی شهرداری تهران برای نگهداری از کارتن خوابها و ارائه مایحتاج اولیه به این افراد اشاره و تصریح کرد:کارآفرینی و توانمندسازی کارتن خوابها، معتادان و کودکان کار از جمله مواردی است که سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی از طریق سازمانهای مردم نهاد و انجمنهای فعال در مسائل اجتماعی آن را دنبال میکند.
وی ادامه داد: البته کارآفرینی از مرحله شناسایی زمینههای کارآفرینی، مهارت آموزی و توانمندسازی شروع و تا رسیدن به مرحله اشتغال پایدار و مولد ادامه مییابد و در نهایت منجر به ارتقای شاخصهای کارآفرینی و کسب و کار میشود.
گفتنی است هیات 4نفره تونسی متشکل از اسکندر رقیق، مدیر رصد خانه تونس و رئیس جمعیت سلم، با حضور در تهران از مجموعه سازمان رفاه، خدمات ومشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران بازدید کرده و از نزدیک در جریان فعالیتهای این سازمان در روز جهانی مقابله با کار کودک قرار گرفتند.
انتهای پیام/