صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شهری که زندگی مردمش را روی دیوارها نمایش می دهد! + تصاویر

شهر لیون یکی از شهرهای شناخته شده ی فرانسه است که شاید تا همین چند دهه پیش هم چندان مورد توجه توریست‌ها نبود اما مدتی است که این شهر در محاصره‌ی نقاشان دیواری قرار گرفته است.
کد خبر : 230516

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، نقاشانی که تصمیم گرفتند تا تمام شهر را به یک اثر هنری بزرگ تبدیل کنند و حالا اگر سفر به لیون کنید و از این شهر دیدن کنید می‌توانید ببینید که لیون دیگر یک شهر نیست بلکه یک گالری هنری عظیم است! گالری ای که گردشگران زیادی را از سراسر دنیا به دیدن خود می‌کشاند.


به شهر لیون بروید تا با در و دیوارهایی که از بالا تا پایین تماما نقاشی است روبرو شوید، می‌توانید این تقاشی‌ها که کاملا با هم تفاوت دارند را روی دیوارهای شهر لیون در فرانسه ببینید نقاشی‌هایی که نشان دهنده ی زندگی روزمره ی مردم هستند و گاهی هم وقایع تاریخی را به نمایش می‌گذارند و یا زندگی افراد مشهور و قدرتمند شهر را. این هنرمندان به اندازه ای این کار را در لیون اپیدمی کرده اند ککه در حال حاضر تعداد ۱۵۰ نقاشی بزرگ را می‌توان در سرتاسر شهر دید.


در واقع ایده ی نقاشی روی دیوراهای شهر اولین بار در دهه ی ۱۹۷۰ میلادی شکل گرفت که در آن دوران گروهی از دانشمندان تصمیم گرفتند تا هنر را از فضای درونی و داخلی موزه‌ها و گالری‌های هنر به بیرون بیاورند و در سطح شهر و روی دیوارها نمایش بدهند. آن‌ها دوست داشتند تا هنر را نه فقط عده ای از افراد بلکه تمام مردم شهر حتی مردم عادی هم بتوانند ببینند که در این تصاویر می‌توانید نمونه‌های آن‌ها را ببینید و این گونه بود که جنبش دانشجویی ای به نام CitéCréation در آن دوران متولد شد.


به گفته ی یکی از هنرمندان CitéCréation، زمانی که آن‌ها کارشان را در شهر لیون در فرانسه شروع کردند، لیون یک شهر تاریک و کسل کننده بیش نبود، شهری که هیچ روحی روی دیوارهای آن نبود انگار که همه جا خاکستری رنگ بود و این موضوع روی زندگی روزمره ی مردم هم تاثیر گذاشته بود. شاید آن‌ها خودشان دقت نمی کردند اما حس سرزندگی واقعی در چهره‌های آن‌ها نبود. آن‌ها می‌گویند که لیون شهری صنعتی بود، شهری آلوده و غمگین. «خوشبختانه شهر دار آن زمان شهر لیون یعنی مایکل نویر هم همین فکر را می‌کرد و بنابراین تصمیم گرفت تا چندین برنامه برای احیای شهر و سرزنده کردن خیابان‌ها و ساختمان‌های تاریخی انجام دهد. همین موضوع باعث شد تا نویر با هنرمندان نقاش رابطه ی خوبی برقرار کند و هنرمندان هم که وضعیت شهر لیون را دیده بودند می‌دانستند که در درست ترین و بهترین موقعیت ممکن قرار گرفته اند.



یکی از بزرگ ترین پروژه‌هایی که توسط هنرمندان در شهر لیون در فرانسه انجام شد، پروژه ای به نام Mur des Canuts بود که میدانی به اندازه ی ۱۳۰۰۰ فوت بود که به آن دیوار Canuts هم گفته می‌شود. این دیوار در منطقه ی Croix-Rousse قرار دارد. در این پروژه نقاشی‌های عظیمی از پله‌هایی دیده می‌شود که در آن این پله‌ها به بالا می‌روند و از بین ساختمان‌هایی که در دور دست قرار دارند، می‌گذرند و در ته آن هم می‌توان چندین بانک و فروشگاه دید. گروه هنرمندان CitéCréation تا حالا ۴۷۰ نقاشی دیواری را در سرتاسر دنیا انجام داده اند نقاشی‌هایی در کشورهایی آسیایی مانند چین تا کشور کانادا در قاره ی آمریکا. البته بیشتر این تصاویر در حالت برابر چشم بهتر دیده می‌شوند یعنی باید دقیقا روبری آن بایستید تا عمق عکس شخص باشد با این حال بیشتر آن‌ها هم در حالی که در خیابان ایستاده اید قابل دیدن هستند. یکی از هنرمندان درباره ی تصاویر می‌گوید که انجام این کار واقعا سخت بود چرا که ما مجبور بودیم تا روی داربست‌هایی در ارتفاعات بالا بایستیم و این در حالی بود که قبل از آن هیچ وقت ای تجربه را نداشته ایم.


در این نقاشی‌ها سعی شده است تا حتی کوچک ترین جزییات هم رعایت شود جزییاتی مانند نانوایی‌هایی که در آن‌ها انواع نان‌های فرانسوی پخت می‌شود و جالب است بدانید که حتی نوع نان هم در این تصاویر کاملا مشخص است و همین به باور وپذیر بودن آن‌ها کمک زیادی کرده است.



هنرمندان برای اینکه بتوانند این پروزه ی بزرگ را روی دیوارهای شهر پیاده سازی کنند، لیون را به چندین قسمت تقسیم کردند هر قسمت را هم به بخش‌های کوچک‌تر. در هر خیابان و میدانی قرار بود تا یک پروژه ی منحصر بفرد پیاده سازی شود. به طور تقریبی کامل کردن هر کدام از این نقاشی‌های دیواری ۲ تا ۹ ماه زمان می‌برد و جالب است بدانید که ۸۰ درصد این هنرمندان را هم خانم‌ها تشکیل می‌دهند. او در ای باره می‌گوید که جالب است که ۸۰ درصد این هنرمندان را خانم‌ها تشکیل می‌دهند آن‌ها هم به جزییات دقت زیادی می‌کنند و هم به اندازه ی کافی برای این کار صبورند.


در شهر لیون در فرانسه این دیوارها هستند که قصه‌ها را روایت می‌کنند، قصه‌هایی که زندگی مردم را به نمایش می‌گذارند. دانش آموزانی که این نقاشی‌ها را کشیده اند یک گروه ۱۰ نفره بوده اند که برای خواندن و آشنایی با هنرهای مدرن به کشور مکزیک سفر کرده اند؛ آن‌ها در مکزیک با تمام تکنیک‌های نقاشی آشنا شدند البته تکنیک‌هایی که در آن جا به آن‌ها یاد داده شد بیشتر تکنیک‌های سنتی بود و در عوض آن‌ها تصمیم گرفتند تا مدرنیته را با این تکنیک‌ها تلفیق کنند و تصاویری تاثیر گذار از زندگی مردم را روی دیوارها به نمایش بگذارند.


این نقاشی‌های دیواری توانسته اند صنعت گردشگری در شهر لیون فرانسه را تا حد زیادی بهتر کنند و گردشگران زیادی را به آن جا بکشانند.


منبع:الی گشت


انتهای پیام/

ارسال نظر