اروپا گره مشکلات بانکی را باز کند/ رشد 60 درصدی تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در همایش اقتصادی کشاورزی اتاق تهران و اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه پس از برجام کشورهای اروپایی فراوانی برای سرمایهگذاری به ایران سفر کردند، گفت: بیش از 200 هیات تجاری پس از توافق ایران با کشورهای 5+1 به ایران آمدند و اغلب این کشورها شامل کشورهایی از اتحادیه اروپا بودند.
وی ادامه داد: ایران با توجه به موقعیت ژئوپلتیکی و جذابیتهای مختلف، پتانسیلهای فراوانی را در زمینههای مختلف اقتصادی داشته که حوزه کشاورزی نیز از جمله همین پتانسیلها است زیرا ایران به صورت سالانه 100 میلیون تن تولیدات این نوع محصولات را در برنامه اجرایی خود دارد ضمن آنکه مازاد تولید داخلی نیز در حوزه صادراتی کشور به کارگرفته میشود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه ایران و اروپا میتوانند به عنوان مکمل یکدیگر در بخشهای اقتصادی عمل کنند، تاکید کرد: ایران با دارا بودن تولید ناخالص یک هزار دلاری دومین قدرت منطقه در زمینه صنایع غذایی و صادرات آن به کشورهای مختلف بوده و همین طور اتحادیه اروپا نیز میتواند با نیاز سنجی در داخل ایران و کشورهای همسایه ایران در زمینه تولید و صادرات محصولات کشاورزی به آنها تمرکز و سرمایهگذاری کند.
وی اضافه کرد: اتاق ایران همواره تلاش کرده تا با ایجاد دفاتر سرمایهگذاری مشکلاتی که بر سر راه سرمایهگذاران وجود دارد را تصحیح کند تا سرمایهگذاریهای جدیدی در کشور رقم صورت پذیرد، البته باید به این بخش نیز توجه کرد که روابط اقتصادی بین دو طرف حدود 60 درصد افزایش داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: ایران در بعد ترانزیت در شاهراه مسیر بینالمللی شمال- جنوب، شرق- غرب قرار گرفته بنابراین ورود اروپاییها به کشورهای منطقه باید از مسیر ترانزیت ایران باشد.
وی در پایان با انتقاد از آنکه پس از دو سال مشکلات بانکی کماکان سرپا مانده نیز گفت: بعد از برجام یکی از امیدهای تجار و تولیدکنندگان ایرانی برطرف شدن مسائل و مشکلات بانکی بین ایرانیها و سایر تجار کشورهای دیگر بوده اما متاسفانه این مشکل یکی از معایب برجام بوده و تا کنون یکی از عوامل عدم رشد صادراتی ایران به دیگر کشورها شناخته میشود.
انتهای پیام/