صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۶

کشف آرامگاه عشاق مصری

داستان عاشقانه یک زوج مصری در دیوارنگاره‌های آرامگاه آنها به تصویر کشیده شده است.
کد خبر : 230349

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از AncientOrigins، باستان‌شناسان موفق به کشف نقاشی از داستان عاشقانه یک زوج مصری در آرامگاهی در «ساقره» مصر شدند. این تصویر که یک زوج از مصر باستان را نشان می‌دهد، در نوع خود منحصر به‌فرد است چراکه تاکنون نقاشی‌ای با چنین مضمونی از مصر باستان یافت نشده است. بنابراین محققان به این نقاشی و داستان رمانتیک این زوج علاقه‌مند شده‌اند.


این نقاشی دیوارهای آرامگاه 4400 ساله را تزئین می‌کند که متعلق به یک زوج مصری، فرزندان و نوادگان آنهاست. «مریتیتس»، یک کاهن، و شوهرش «کاهای»، خواننده سرودهای مذهبی، هر دو در قصر فرعون کار می‌کردند. مریتیتس و کاهای صاحبان اصلی آرامگاه کشف‌شده و زوج به تصویر کشیده‌شده در دیوارنگاره‌ها هستند.


به گفته میرال لاسین، محقق، زیبایی این مقبره نشان‌دهنده موقعیت اجتماعی این زوج در آن دوران بوده است. در دیوارنگاره‌ها افرادی در حال نواختن آلات موسیقی، مانند هارپ و فلوت، دیده می‌شوند. اما نقاشی‌ای که بیشتر از همه جلب‌توجه می‌کند، تصویر مریتیتس و کاهای است که به یکدیگر چشم دوخته‌اند و مریتیتس دست راست خود را بر شانه راست کاهای قرار داده است.



چنین تصویری در دنیای امروزی ما غیرمعمول نیست اما چنین عملی در مصر باستان، حتی بین زن و شوهر، رایج نبوده است. در واقع تنها چند نمونه نقاشی وجود دارد که یک زوج روبه‌روی هم قرار گرفته باشند که همگی آنها متعلق به دوران پادشاهی قدیم، سال 2649 تا 2150 قبل از میلاد مسیح، است. به گفته محققان، مریتیتس و کاهای نیز در این دوره زندگی می‌کرده‌اند.


باوجود این که این آرامگاه سال 1966 پیدا شد اما تا سال 2013 هیچ عکسی از آن در رسانه‌ها منتشر نشد. تنها یک تصویر سیاه و سفید بی‌کیفیتی از مقبره این زوج در سال 1971 در یک کتاب منتشر شد.


لاشین می‌‌گوید: «تهیه تصاویر رنگی از دیوارنگاره‌های این آرامگاه بسیار حیاتی بود چراکه این مقبره یکی از رنگارنگ‌ترین آثار هنری دوران پادشاهی قدیم است».


علاوه‌ بر نقاشی‌های چشم‌نواز، این مقبره دارای پنج در جعلی است که تصاویر مردگان روی آن نقش بسته است. به عقیده مصریان باستان این درها راهی میان دنیای زندگان و مردگان است. خویشاوندان زنده به عنوان پیشکشی برای عزیز از دست رفته در مقابل این درها غذا قرار می‌دادند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر