بهزیستی به دنبال ارتقای سلامت اجتماعی با اقدام پیشگیرانه است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، انوشیروان محسنیبندپی روز شنبه در گردهمایی معاونان امور اجتماعی بهزیستی در تبریز با اشاره به تحولات جهانی و پیشرفت تکنولوژی اظهار کرد: همگام با رشد فناوری، آمار جرم و جنایت نیز بالا میرود که نگاه تک بعدی به مسایل اجتماعی نگاه انحرافی بوده و باید نگرش مان در امور اجتماعی کلان باشد.
وی با اشاره به افزایش شمار زنان سرپرست خانوار، معتادان و کودک آزاری در جامعه گفت: در بررسی و تحلیل مسایل اجتماعی باید پیوستگی نگاه اجتماعی وجود داشته باشد.
محسنی بندپی ادامه داد: در مجموعه بهزیستی تفکر سیستمی یا فرایندی کمتر داریم و نتوانستهایم سیاست اجتماعی منطبق بر خرد جمعی داشته باشیم، تمام اقدامات ما باید مبتنی بر شواهد باشد و از عوامل آسیبزا جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی توجه به رویکرد مشارکتی و استفاده از ظرفیت با ارزش سازمانهای مردم نهاد را در پیشبرد برنامههای این سازمان موثر دانست و گفت: شهرداریها در حوزه اجتماعی وظیفه بزرگی دارند ولی تن به کار نمیدهند.
محسنی بندپی یکی از مهمترین کارها برای کاهش آسیبها را تدوین بانک اطلاعاتی عنوان کرد و افزود: تدوین شناسه آسیبهای اجتماعی، تلاش برای افزایش حساسیت جامعه، تاکید بر مشارکتهای مردمی، شناسایی نقاط آسیبزای اجتماعی، اطلاعرسانی و آگاه سازی جامعه و ارائه خدمات علمی مناسب به افراد آسیبدیده باید بیشتر مد نظر باشد.
وی همچنین آگاه سازی مداوم و برنامهریزی شده برای شناساندن خدمات اجتماعی بهزیستی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید ضمن جدی گرفتن آموزش در جهت ترخیص فرزندان زیرپوشش تلاش کنیم.
تعیین خط مشی و سیاستها
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی نیز در این گردهمایی وظیفه دولت را سکانداری و نظارت دانست و گفت: وظیفه ما تعیین خط مشی و سیاستها و حصول اطمینان از در اختیار گرفتن امور مربوطه است.
حبیب الله مسعودی فرید، حمایتطلبی، بازاریابی اجتماعی، رویکرد رسانهای، جذب منابع خارج سازمانی و استاندارد سازی خدمات را از اهم برنامههای سال جاری ذکر کرد و افزود: در حوزه آسیبهای اجتماعی باید همواره نگاه پیشگیرانه وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر برنامهریزی استانی و گسترش رویکرد مطالبهگری در حوزه کودکان بازمانده از تحصیل خاطر نشان کرد: مشکلات استانها باید در خود استانها تحلیل و رفع شود.
انتهای پیام/