شب ادراری در کودکان زیر 6 سال اهمیتی ندارد/ بهترین روش «رفتار درمانی» است
پروفسور سیاوش فلاحتکار در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره شب ادراری در کودکان و روش درمان آن، گفت: شب ادراری یک علامت شایع در کودکان به خصوص پسرها است. به طور کلی بدست آوردن نحوه کنترل ادرار در کودکان نیاز به گذشت زمان و تکامل سیستم عصبی دارد، بنابراین شب ادراری در کودکان زیر 6 سال اهمیت چندانی ندارد مگر اینکه با بیاختیاری ادرار در روز، عفونت ادراری، سوزش و تکرر ادرار و ... همراه باشد.
وی افزود: در بسیاری از موارد شب ادراری با گذراندن دوره کودکی به صورت خود به خود کنترل میشود، ولی چنانچه بخواهیم درمانی را برای شب ادراری آغاز کنیم، بهترین روش «رفتار درمانی» است که در این خصوص توصیه میشود کاری کنیم که کودک از غروب مایعات کمتری مصرف کند و والدین در هنگام شب 1 تا 2 مرتبه کودک را از خواب بیدار و آنها را به دستشویی هدایت کنند که در اغلب موارد شب ادراری در کودکان با انجام این اقدامات ساده کنترل میشود.
این متخصص اورولوژی تصریح کرد: شب ادراری در کودکان میتواند اثرات اجتماعی و روحی فراوانی بر کودک و والدین برجای بگذارد به گونهای که والدین بیش از کودک نگران درمان این مساله هستند. یکی از مهمترین مشکلی که شب ادراری برای والدین ایجاد میکند مساله سفر یا اقدامات در منزل اقوام است، بنابراین فشار روحی مضاعفی به کودکان و والدین تحمیل میشود.
فلاحتکار درباره درمان شب ادراری در کودکان گفت: برای درمان شب ادراری داروهای متعددی وجود دارد، ولی قبل از شروع هر نوع درمانی توصیه میشود که کودک با یک آزمایش ساده یا سونوگرافی توسط پزشک بررسی شود و سپس داروی مورد نیاز تجویز شود که در اغلب موارد شب ادراری با دارو درمانی بهبود مییابد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: گاهی نیاز است کودک همزمان با مصرف دارو کنترل کننده شب ادراری دارو یا داروهای ترکیبی دیگری را نیز مورد استفاده قرار دهد اما باید دانست که در درصدی از این کودکان علائم بیماری پس از قطع دارو ممکن است مجدد بروز پیدا کند اما در اغلب موارد درمانها به خوبی پاسخگو است.
وی در ادامه یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات مهم آرامش دادن به خانواده به خصوص مادر است که این امر در بسیاری از موارد باید سیر فیزیولوژیک را طی کند.
انتهای پیام/