عربستان شانسی برای پیروزی در برابر ایران نخواهد داشت/ سعودیها اشتباه رژیم صدام را تکرار نکنند
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، روزنامه «پراودا»، چاپ مسکو نوشته است: اوضاع در منطقه خلیج فارس به دلیل تیرگی دوباره اوضاع در روابط عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، ممکن است رو به وخامت بگذارد. مقامات ریاض اعلام کرده اند که بعد از حمله موشکی نیروهای انصارالله یمن به فرودگاه بین المللی در نزدیکی پایتخت عربستان، حاضرند «جبهه دومی» برای جنگ با آنها ایجاد کنند. سعودیها هشدار داده اند که علاوه بر یمن، لبنان نیز ممکن است عرصه عملیات نظامی این کشور شود.
در صورت تصمیم به جنگ، منابع نظامی عربستان خشک خواهد شد
روابط عربستان سعودی با ایران در ژانویه سال 2016 و بعد از اعدام یکی از رهبران مذهبی شیعیان عربستان سعودی تیره شده و در نهایت روابط دیپلماتیک بین دو کشور متوقف شد، ولی بعد از مدتی اوضاع در روابط ریاض و تهران نسبتا آرام گرفت تا اینکه جدیدا موج اظهارات جنگ افروزانه و خصمانه مقامات عربستانی علیه ایران از سر گرفته شد و آنها ادعاهایی را علیه تهران مطرح کرده اند که اکنون دیگر بر کسی پنهان نیست. حمله موشکی نیروهای انصارالله یمن به ریاض، در عربستان به منزله ارسال علامتی از طرف تهران به این کشور ارزیابی شده و مقامات ریاض تهدید به پاسخگویی به ایران کرده اند.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، در صورتی که عربستان واقعا به فکر آغاز جنگی علیه ایران بیفتد، مجبور خواهد بود علاوه بر عملیات نظامی در یمن که تاکنون نیز هزینه گزافی برای این کشور داشته و موفقیتی هم در پی نداشته، بطور همزمان خود را درگیر مناقشه نظامی با نیروهای جنبش «حزب الله» لبنان نیز کند که چنین تصمیمی می تواند منابع نظامی عربستان را بطور کامل خشک کند. ضمن اینکه نه تنها جنگیدن با نیروهای حزب الله لبنان، اصلا کار سادهای نیست، چنین اقدامی ریاض را به خاطر حمله به کشور مستقل دیگری در معرض انتقادات بسیار قرار خواهد داد.
سعودیها نباید اشتباه رژیم صدام حسین را تکرار کنند
علاوه بر این، یک درس تاریخی را نیز نباید از یاد برد. جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که از سال 1980 آغاز و تا سال 1988 بطول انجامید، نشان داد که تصور آسان بودن جنگ علیه ایران، توهمی بیش نبوده و در صورت آغاز آن، خارج شدن از آن و توان مقابله با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، بسیار دشوار خواهد بود.
ضمن اینکه تیرگی کنونی در روابط ریاض و تهران در شرایطی رخ داده است که عربستان سعودی در داخل کشور و در بین خانواده سلطنتی دچار یک بحران بسیار عمیق شده است و هفته گذشته یک پاکسازی درون خانوادگی در عربستان صورت گرفت تا شاهزادگان غیروفادار به "سلمان بن عبدالعزیر" پادشاه عربستان کنار گذاشته شوند.
در میان بازداشت شدگان به دلیل فساد مالی، 11 شاهزاده، 4 وزیر و بیش از 10 وزیر سابق دولت عربستان دیده می شوند. این درگیریهای داخلی، مواضع دولت عربستان سعودی در مقابل ایران را بشدت تضعیف کرده است. این جنجال می تواند روی تصمیم گیری مقامات ریاض در مورد عاقلانه بودن وارد شدن به یک جنگ جدید در منطقه که پیروزی در آن نیز کاملا مورد تردید است، موثر بوده و مانع از آن شود که آنها دست به اقدام احمقانه و حساب نشده ای در این رابطه بزنند.
ایران مواضع خود در سوریه، عراق، لبنان و یمن را تقویت کرده است
این در حالی است که ایران، برعکس عربستان، توانسته است مواضع خود را در منطقه و در پیرامون عربستان سعودی کاملا تقویت کند. صحبت بر سر نفوذ ایران در روند اوضاع در سوریه، عراق، لبنان و یمن است. در واقع می توان گفت که ایران کاملا توانایی آن را دارد تا از امکانات خود در این چهار کشور برای مقابله با هر نوع اقدام نظامی از سوی عربستان سعودی استفاده کند. بدین ترتیب موقعیت ایران در چنین رویارویی، به مراتب بهتر از عربستان خواهد بود و شاید دقیقا به همین دلایل، اظهارات جنگ افروزانه مقامات ریاض، در حد حرف باقی بماند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/