صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۱۸ آبان ۱۳۹۶
جلال چراغپور درگفت‌وگو با آنا؛

حرکت کی‌روش حساب شده‌است/ هافبک دفاعی کارآمد نداریم

کارشناس بین‌المللی فوتبال گفت: کی‌روش کاملا حساب شده حرکت می‌کند و برای تمامی پست‌هایش به دنبال بازیکن است.
کد خبر : 229916

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، جلال چراغپور در خصوص دیدارهای دوستانه تیم ملی برابر پاناما و ونزوئلا گفت:«برای ارزیابی بازی‌های دوستانه تیم ملی باید یک سری موارد را در نظر بگیریم و مسیری را در ذهن‌مان مورد بررسی قرار دهیم.به اعتقاد من در نگاه به بازی‌های دوستانه تیم ملی به دو تا سه مورد برمی‌خوریم که همه آنها خوشایند نیست. البته من قصد انتقاد ندارم و تنها موارد را مورد بررسی قرار می‌دهم.»


وی ادامه داد: «در مرحله اول نگاه‌مان به تیم‌های قدرتمند و درجه اول فوتبال دنیاست. اول باید بررسی کنیم تیم‌هایی نظیر آلمان و اسپانیا با چه دیدگاهی بازی دوستانه برگزار می‌کنند. چون این تیم‌ها در بالاترین سطح فوتبال دنیا قرار دارند در دیدارهای تدارکاتی برنامه‌ریزی آنها به این گونه نیست که به دنبال بالا بردن مسائلی نظیر آمار بردشان باشند. یا اینکه ساعات گل نخوردشان را مورد محاسبه قرار دهند. آنها به این فکر نمی کنند که گل نخورند، نبازند و مصدوم ندهند. بازی تدارکاتی برای تیم‌های بزرگ به گونه‌ای است که تیم با یافتن کوچکترین نقطه ضعفش به سوی قهرمانی جهان گام بردارد.»


کارشناس بین‌المللی فوتبال اضافه کرد: «گام دوم در انتخاب بازی‌های تدارکاتی به تیم‌های درجه دوم جهان اختصاص دارد. تیم‌هایی که نمی‌توان آنها را کاندیدای قهرمانی دانست. این تیم‌ها برای برنامه‌ریزی بازی‌های دوستانه به دو صورت حریفان‌شان را انتخاب می‌کنند. اول با تیم‌هایی دیدار می‌کنند که در حد و اندازه‌شان هستند تا متوجه شوند تا از فوتبال روز دنیا عقب نمانند. دوم با حریفانی بازی دوستانه انجام می‌دهند که سطح فوتبال‌شان یک مرحله از آنها بالاتر است. حتی اگر در این بازی‌ها بازنده شوند هم مهم نیست چون برداشت‌شان از بازی‌ها کاملا فنی است و می‌خواهند ضعف‌های‌شان را پوشش دهند.»


او افزود: «سومین مرحله بررسی دیدارهای دوستانه متعلق به تیم‌های درجه سوم است. این تیم‌ها هدف‌شان بازی با تیم‌هایی است که از آنها بهتر نباشند. ما در بازی‌های دوستانه‌مان اولویت اول‌مان این است که حریف مقابل تیمی باشد که قدرتش زیر قدرت بهینه ما باشد. مثلا اگر قدرت‌مان 60 است حریفی را انتخاب می‌کنیم که قدرتش نهایتا 45 باشد. دلیل این انتخاب آن است که ما به این حریف نبازیم. نباختن چه محاسنی دارد؟ خوب در آسیا تیم اول رنکینگ جهانی فیفا قرار می‌گیریم. دوم اینکه وقتی با تیم ضعیف‌تر بازی می‌کنیم تیم ملی حمله می‌کند و به گل می‌رسد که در این حالت احتمال برنده‌ شدنش هم بیشتر می‌شود.»


وی خاطرنشان کرد: «وقتی تیم ملی ایران با حریفی که ضعیف‌‌تر از خودش است، بازی می‌کند، می‌توان به آن حریف حمله سازمان‌یافته کند. ما در بازی‌های رسمی به اندازه کافی دفاع می‌کنیم، باید در بازی‌های دوستانه با شیوه دیگری به میدان برویم. مسئله بعدی که اهمیت دارد این است که ما همگی آمارمحور هستیم. دائما به آمارهای نباختن‌مان، گل‌نخوردن‌مان و ... اشاره می‌کنیم. پس وقتی آمار را در اولویت قرار می‌دهیم مسائل دیگر را نمی‌بینیم. البته باز هم به این مسئله اشاره می‌کنم که من انتقاد نمی‌کنم و فقط مسائل را تحلیل می‌کنم.»


کارشناس بین‌المللی فوتبال درباره اینکه کی‌روش را مربی می‌بیند که در پست‌های مختلف تیم ملی دست به تغییر بزند، بیان کرد: «اگر تیم ملی را دقیق بررسی کنیم، مجبوریم حوادث زیادی را زیرذره‌بین ببریم. مهم‌ترین مسئله برای چینش بازیکنان در درون زمین سیستم و چیدمانی است که سرمربی تیم ملی آن را مدنظر قرار می‌دهد. پس سیستم تیم ملی در اولویت است. در مرحله دوم باید ببینیم نفراتی داریم که در سیستم مدنظر سرمربی تعریف شوند و در آن قالب قرار بگیرند.»


او یادآور شد: «تیم ملی ایران تحت نظر کی‌روش مایل است که «چهار- دو- سه- یک» بازی کند. برخی مواقع شاهد بوده‌ایم که سرمربی تیم ملی بی‌میل نیست یکی از دو هافبک دفاعی‌اش را کمی جلوتر بیاورد و سیستم تیمش را تبدیل به «چهار- یک- چهار- یک» کند. من دو بازیکنی که در پست هافبک دفاعی قرار دارند را بررسی می‌کنم و کاری به دیگر پست‌ها ندارم چرا که با بررسی این پست به پاسخ سوال می‌رسیم.»


چراغپور ادامه داد: «دلیل انتخاب پستی که دو هافبک دفاعی در آن قرار دارند، جواد نکونام و آندرانیک تیموریان هستند. بازیکنانی که همه با نحوه بازی آنها آشنایی دارند. در زمانی که این دو بازیکن در تیم ملی حضور داشتند بارها شاهد بودیم که نکونام جلو می‌‌‌آمد و در حملات مشارکت داشت ولی تیموریان عقب می‌‌ماند. اگر هم آندو جلو می‌‌آمد نکونام عقب می‌ماند. الان انتخاب‌های کی‌روش سعید عزت‌اللهی و امید ابراهیمی برای این پست هستند که غالبا ابراهیمی جلو می‌‌آید. اما آیا این دو جای آندو و جواد را پر کرده‌اند. جواب به این سوال منفی است.»


او افزود: «اگر نگاهی به رقابت‌های لیگ‌مان بیاندازیم آیا بازیکن شاخصی را پیدا می‌کنیم که کی‌روش آن را ندیده باشد. باز هم جواب منفی است. پس ما به این نتیجه می‌رسیم که در داخل کشور هافبک دفاعی تولید نمی‌کنیم. در نتیجه سرمربی تیم ملی به دنبال بازیکنان وادراتی می‌رود. کی‌روش کاملا حساب شده حرکت می‌کند و برای تمامی پست‌هایش به دنبال بازیکن است. داخلی‌ها را هم در اردو‌های اخیر مورد آزمایش قرار می‌دهد بلکه ستاره جدیدی پیدا کند ولی در تمامی پست‌ها همانند پست هافبک دفاعی کارش سخت است.»


چراغپور تاکید کرد: «مهم‌ترین پست هر تیمی پست هافبک دفاعی است. کی‌روش همه تلاشش را می‌کند تا بهترین نقطه تیمش این پست باشد. اگر هافبک دفاعی کارآمدی نداشته باشید، بهترین مدافعان میانی دنیا هم نمی‌توانند تیمت را نجات دهند. حالا پورعلی‌گنجی، حسینی، منتظری و ... یا بهتر از این‌ها هم بگذارید و آماده‌ترین دروازه‌بان هم درون دروازه‌ات بایستد بازهم در نبود هافبک دفاعی به مشکل می‌خورید و سازمان دفاعی‌ات لرزان می‌شود. 4 گلی که پرسپولیس از الهلال خورد یا 6 گلی که العین به استقلال زد به دلیل ضعف سرخابی ها در این پست بود . بنابراین باید امیدوار بود که کی‌روش بتواند در این پست بهترین‌ها را انتخاب کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر