انتشار کتاب «مبانی و اصول طراحی ساختمان با خالص انرژی صفر»
دکتر علی حیدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره این کتاب اظهار کرد: «صرفهجویی در مصرف انرژی ساختمان سهم عمدهای در کاهش انتشار گازهای گلخانهای و گرمایش جهانی داشته و به علاوه آلودگیهای محیطزیست در سطح قابل توجهی کاهش خواهد یافت.»
عضو هیات علمی رشته مکانیک- تبدیل انرژی واحد سمنان تصریح کرد: «استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و نو از جمله انرژی خورشید، باد و گرمای زمین، این امکان را میدهد که بتوان سهم عمده انرژی مصرفی ساختمان را از این منابع رایگان به دست آورد.»
حیدری هدف اصلی این کتاب را شناسایی راهکارهای طراحی خانههای با مصرف انرژی کم و تامین کننده انرژی خود بیان کرد و گفت: «این کتاب مبانی و چارچوب کلی طراحی خانههای انرژی صفر را آموزش داده و به مهندسان مرتبط با صنعت ساختمان کمک میکند با دیدی وسیعتر به طراحی و ساخت ساختمانهایی بپردازند که علاوه بر داشتن کمترین مصرف، انرژی مورد نیاز خود را به کمک انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند.»
وی ادامه داد: «در فصلهای مختلف این کتاب سعی شده است به پرسشهایی نظیر: چرا باید به سمت پیادهسازی خانههای انرژی صفر حرکت کرد؟ مزایا و معایب اجرای یک خانه انرژی صفر چیست؟ برای اجرای خانههای انرژی صفر با چه چالشهایی روبرو میشویم؟ موارد مصرف و تولید انرژی در یک خانه انرژی صفر به چه صورت است؟ راهکارهای بهینهسازی مصرف انرژی در یک ساختمان چیست؟ پاسخ داده میشود.»
این عضو هیات علمی واحد سمنان مباحث کتاب را در 4 بخش کلی تقسیم کرد و افزود: «در ابتدا مقدمهای در خصوص انرژی و درصد انرژی مصرفی در صنعت ساختمان و ضرورت بهینهسازی مصرف بیان شده است. سپس به خانههای انرژی صفر و مروری بر کارهای انجامشده در این زمینه پرداخته میشود، در ادامه میزان انرژی موردنیاز یک ساختمان در فصول گرم و سرد محاسبه شده و در انتها راههای تامین انرژی در ساختمان ارائه میشود.»
به گفته حیدری این کتاب مبانی و چارچوب کلی طراحی خانههای انرژی صفر را آموزش داده و استفاده از بخشهای مختلف آن مستلزم بهکارگیری خلاقیت و طرح ایده است.
کتاب مبانی و اصول طراحی ساختمان با خالص انرژی صفر، کتاب در 6 فصل در قطع وزیری در 156 صفحه منتشرشده و علاقهمندان برای تهیه آن میتوانند با حوزه معاونت پژوهش فناوری واحد سمنان تماس بگیرند.
انتهای پیام/