فولاد هرمزگان در گیر و دار تولید و تعدیل نیرو
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، احسان رسولی در نشستی خبری با بیان اینکه پیشبینی میشود فولاد هرمزگان به بزرگترین قطب تولید فولاد کشور تبدیل شود، گفت: قرار است در بلندمدت، تولید فولاد هرمزگان به 10 میلیون تن در سال برسد.
وی افزود: این شرکت در سالهای 91 و 92 حدود 10 درصد محصولات خود را صادر کرد که این سهم در سال 1393 به 18 درصد نیز رسید، اما به دلیل افت شدید قیمت فولاد در بازار جهانی و افزایش هزینههای تولید فولاد در داخل، رقابت در بازار جهانی برای فولاد هرمزگان مشکل شد و به همین دلیل صادرات امسال دشوارتر از سال قبل شده است.
رسولی با بیان اینکه فولاد هرمزگان از ابتدای تاسیس تاکنون سالانه به طور میانگین 14 درصد محصولات خود را صادر کرده است، اظهار کرد: در راستای تکمیل زنجیره تولید فولاد و همچنین نیاز گندله فولاد هرمزگان مناقصه احداث یک واحد گندلهسازی 2.5 میلیون تنی برگزار شده است که در صورت عقد قرارداد و انجام عملیات اجرایی آن، ظرفیت این واحد گندلهسازی به 5 میلیون تن قابل افزایش است.
وی ادامه داد: همچنین قرار است یک خط نورد گرم 3 میلیون تنی با یکی از پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا در فولاد هرمزگان احداث شود و در مرحله سوم توسعه فولاد هرمزگان نیز افزایش ظرفیت تولید اسلب به 2.6 میلیون تن برسد.
رئیس دفتر فنی تولید فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به شرایط سخت حاکم بر صنعت و بازار فولاد کشور، تصریح کرد: ما امیدواریم با توجه به شرایط موجود به سمت تعدیل نیرو نرویم، چرا که در حال حاضر بین 300 تا 350 هزار تن موجودی اسلب در کارخانه را دپو کردهایم که به فروش نرفته است.
رسولی خط مشی اصلی فولاد هرمزگان را خروج از تولید فولادهای ساختمانی و حرکت به سمت تولید فولادهای خاص اعلام کرد و افزود: شرایط سخت حاکم بر بازار باعث شده تولید فولاد هرمزگان در سال جاری با افت حدود 10 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل مواجه شود.
وی در ادامه درباره نحوه تامین گندله موردنیاز فولاد هرمزگان و همچنین کیفیت گندله مصرفی نیز توضیح داد: سال قبل یک محموله گندله از هند وارد فولاد هرمزگان شد که کیفیت موردنظر ما را نداشت و به همین دلیل مجبور شدیم هزینه و انرژی بیشتری را برای بهینهسازی آن صرف کنیم.
او در خصوص کیفیت گندله وارداتی و گندله گل گهر نیز گفت: کیفیت گندله تولیدی گل گهر به مراتب بهتر از گندله وارداتی از هند است، اگر چه مشکلاتی نیز در کیفیت گندله گل گهر وجود دارد که این شرکت در حال برطرف کردن این مشکلات است.
رسولی همچنین کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و نیز منطقی کردن تعرفه واردات فولاد به کشور را خواستار شد و گفت: امیدواریم دولت با انجام تمهیدات ویژه، این صنعت سنگین و زیربنایی را از خطر تعطیلی نجات دهد.
انتهای پیام/