صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۴

عملیات نجات بخشی گسترده در محدوده سد و نیروگاه داریان

همزمان با شروع عملیات نجات بخشی گسترده در محدوده سد و نیروگاه داریان با آثار 12 تا 40 هزارساله توسط 4 گروه باستان‌شناسی از کشف آثار معماری سنگ‌چین در اورامان خبر داده شد.
کد خبر : 22926

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کاوش محوطه برده مار (ده کُن) در دره پل ملا از توابع شهرستان سرو آباد استان کردستان بخشی از برنامه کاوش‌های نجات بخشی محوطه‌های فرهنگی-تاریخی واقع در محدوده سد و نیروگاه داریان در منطقه اورامان است.


در مراحل نخستین کاوش این محوطه، آثاری ازمعماری سنگچین همراه با پراکندگی سفال یافت شده که لایه سطحی آن دارای آثاری از دوره اسلامی است.


بنا به این گزارش، علاوه بر کاوش در این محوطه، مکان‌های دیگری با آثار دوره‌های پارینه‌سنگی جدید و فراپارینه‌سنگی با قدمت بین 12 تا 40 هزار سال پیش و مکان‌های مربوط به دوره‌های متأخرتر طی چند ماه اخیر شناسایی شده‌اند و کاوش آن‌ها توسط چند تیم از باستان شناسان شروع شد.


کاوش‌های باستان شناسی در محدوده سد داریان توسط 4گروه باستان شناسی و با هدایت فریدون بیگلری انجام می شود.


برنامه کاوش نجات بخشی در مکان‌های «پارینه سنگی هجیج محدوده سد و نیروگاه داریان»، کاوش در مکان های سلین و بررسی محوطه های فرهنگی تاریخی محدوده سد و نیروگاه داریان»، کاوش در «مکان‌های مرشیخ (پل ملا) و بررسی محوطه‌های فرهنگی و تاریخی محدوده سد و نیروگاه داریان» و کاوش در «مکان‌های سوچر و پل ملا و بررسی محوطه‌های فرهنگی –تاریخی محدوده سد و نیروگاه داریان» به ترتیب با سرپرستی سونیا شیدرنگ، حنان بحرانی پور ،امیر ساعد موچشی و فریدون بیگلری انجام می‌شود.


همزمان با کاوش‌های باستان‌شناسی، بررسی‌های مردم‌شناسی در محدوده سد داریان به زودی توسط تیمی از مردم‌شناسان ایرانی و فرانسوی شروع خواهد شد.


حمیده چوبک رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه گفت: «حوزه فرهنگی اورامان زیستگاهی است که از دوره پارینه سنگی تا دوره اسلامی تداوم داشته است.»


او افزود: «این دره جایگاه فرهنگی مهمی در منطقه دارد به گونه‌ای که آثار وجودی آن هنوز در گویش اهالی دیده می‌شود واز این سو شناخت آن دارای اهمیت فراوان است.»


این باستان‌شناس پیشکسوت ابراز امیدواری کرد که در کنار ساخت این سد ضمن حل مشکل کم‌‌آبی منطقه به ارزش های فرهنگی موجود در منطقه نیز اهمیت داده شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر