معامله مسکن بدون کد رهگیری، غیرقانونی است
حسام عقبایی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه ما قراردادی با عنوان توافقی و تفاهمی برای توجیه دریافت نکردن کد رهگیری نداریم، افزود: مراجعهکنندگان به مشاوران املاک از قبیل خریداران، فروشندگان، موجران و مستاجران باید کد رهگیری دریافت کنند و اگر مشاور املاکی کد رهگیری اخذ نکند، برابر با قانون نظام صنفی این اقدام تخلف محسوب میشود.
وی با اشاره به این که در صورت بروز چنین تخلفی حتی پلمپ واحد مشاور املاک نیز ممکن است، ادامه داد: تنها مشارکت در ساخت نیازی به ارائه کد رهگیری ندارد که در این موارد نیز در زمان به نام زدن سهم خریدار و یا مالک، تنظیم مبایعهنامه الزامی است و این امر هم نیازمند کد رهگیری است.
عقبایی تصریح کرد: اگر مشاور املاکی با اخذ نکردن کد رهگیری موجب تضعیف حقوق طرفهای قرار داد شود، باید خسارت وارده را نیز جبران کند.
او با تاکید بر اینکه مردم باید کد رهگیری از مشاوران املاک را درخواست کنند، ادامه داد: کد رهگیری سوپاپ اطمینان معاملات مردم است و از فروش و اجاره آپارتمان به چند نفر و کلاهبرداری از این طریق جلوگیری میکند.
مسئول کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور با بیان اینکه نگرفتن کد رهگیری برای مردم زرنگی به حساب نمیآید، اظهار کرد: اگر مستاجری برای اجاره ملک کد رهگیری دریافت نکند، در صورت اجاره دادن همان ملک به شخص دیگری از سوی مالک، حقوقش تضعیف میشود.
وی درباره علت پایینتر بودن هزینه قرارداد بدون کد رهگیری در مشاوران املاک نیز تاکید کرد: معامله مسکن یا اجاره آن معاملهای ساده نیست که انجام آن با کد یا بدون کد یکسان باشد. از طرفی هیچ مبلغ اضافی نباید از سوی مشاوران املاک در ازای ارائه کد رهگیری دریافت شود.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با تاکید بر اینکه تغییر حقالزحمه مشاوران املاک با ارائه یا عدم ارائه کد رهگیری نوعی عوام فریبی و غیرقانونی است، خاطر نشان کرد: مردم نباید به این موارد توجه کرده و مبلغ اضافی نیز برای این کار بپردازند. همچنین در صورت مشاهده این موارد و یا سایر تخلفات میتوانند در سراسر ایران با شماره تماس 7334 تماس بگیرند تا کمیسیون رسیدگی به شکایات موضوع را رسیدگی کند.
انتهای پیام/