صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۱۵ آبان ۱۳۹۶
سخنگوی وزارت بهداشت:

هر ایرانی به طور متوسط 4.68 بار مراجعه سرپایی به پزشک دارد

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه هر ایرانی به طور متوسط ٤.٦٨ بار مراجعه سرپایی به پزشک دارد، گفت: این شاخص برای کشورهای با درآمد بالا ٢.٦ تا ١٢.٧ بار گزارش شده است.
کد خبر : 229213

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی در نشست خبری این هفته خود درخصوص بار مراجعه مردم به مراکز بهداشتی و درمانی گفت: از عدد ٤.٦٨ بار مراجعه هر ایرانی به پزشک در سال 94 ، ٢.٢٥ بار به پزشک عمومی و خانواده ، ١.٨٦ بار به متخصص و ٠.٢٢ بار به دندانپزشک بوده که ٢.١٣ بار مراجعه به مطب خصوصی و ٠.٢٣ بار مراجعه به درمانگاه‌های خصوصی بوده است.
حریرچی با بیان اینکه مراجعه به متخصص و فوق تخصص ٧١ درصد، به پزشک عمومی ٣١.٥ درصد و مراجعه به دندانپزشک ٦٨ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: از کل مراجعات در سال، به طور میانگین هر ایرانی در سال 9 بار مراجعه به سیستم بهداشتی و درمانی داشته است که 54 درصد آن مراجعه به بخش خصوصی بوده است.
وی گفت: شهرنشینان 9.16 بار مراجعه و روستانشینان نیز ٨.٣٥ بار مراجعه به پزشک داشته‌اند که در این میان بار مراجعه زنان نسبت به استاندارد بیشتر است، چراکه بار مراجعه زنان ١٠.٧٦ در سال و بار مراجعه مردان ٧.١٦ است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه گروه سنی 65 سال به بالا بیشترین بار مراجعه را به پزشک داشته است، گفت: هر فرد 65 سال به بالا در سال 17.3 بار به پزشک مراجعه داشته است.
حریرچی تصریح کرد: در طی ده ساله دهه ٩٠ و حتی سال 91، کل پرداختی دولت و بیمه‌ها برای سلامتی مردم، از ٣٣ درصد تا ٣٩ درصد بوده است که در سال‌های بعدی سهم دولت و بیمه‌ها از هزینه‌های سلامت جامعه، به بالای ٥٠ درصد رسید و در سال‌های 93 به 48 درصد، در سال 94 به 51.3 و در سال 95 به 51.8 رسید و پیش بینی می‌شود که در سال 96 نیز 51.5 باشد و این موضوع دستاورد بزرگی محسوب می‌شود.
وی در خصوص آلودگی هوا با بیان اینکه ۸۷ درصد مردم دنیا در مناطقی زندگی می‌کنند که از لحاظ استانداردهای جهانی آلوده محسوب می‌شوند، گفت: آلودگی هوا چهار یا پنجمین عامل علت مرگ و میر در دنیا است.
حریرچی در خصوص ابتلای مردان به سرطان سینه توضیح داد: سرطان سینه یا سرطان پستان شایع‌‌ترین سرطان زنان است که حدود یک سوم سرطان‌های زنان را این نوع از سرطان به خود اختصاص داده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه راه اصلی مقابله با سرطان پستان، غربالگری است، ادامه داد: ریسک فاکتورهایی که برای سرطان پستان وجود دارد، ریسک فاکتورهای ضعیف تا متوسط است و معمولا این ریسک فاکتورها قابل تغییر نیست.
حریرچی یادآور شد: مردم به سادگی رفتارهای خود را برای پیشگیری از ابتلا به سرطان تغییر نمی‌دهند، اگر زنان به صورت دوره‌‌ای معاینه و غربالگری شوند، عوارض سرطان پستان کمتر می‌شود و حتی در کشورهای دیگر غربالگری فرصت‌طلبانه وجود دارد، به این صورت که فرد برای هر مشکلی که مراجعه کند، معاینات دیگر هم برایش انجام می شود.
وی درخصوص پرونده الکترونیک سلامت تصریح کرد: این موضوع یکی از اولویت‌‌های اصلی وزارت بهداشت است که دارای سطوح مختلفی است.
وی افزود: سطح اول، شناسایی افراد و ثبت عوامل خطر آنها، سطح دوم ثبت مراقبت‌‌‌هایی است که از افراد به عمل می‌آید و سطح بعدی نیز ایجاد نظام ارجاع و پسخوراند آن در این بستر است که هر کدام از این سطوح، پیش زمینه‌هایی دارند که مهم ‌ترین آن‌ها ثبت فرآیند به صورت مکتوب است.


انتهای پیام/

ارسال نظر