صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۱ - ۱۵ آبان ۱۳۹۶

اسناد پارادایس؛ افشای فرار‌های مالیاتی سیاستمداران جهان

انتشارمیلیون‌ها سند جدید از سرمایه‌گذاری ثروتمندان جهان در گریزگاه‌ها یا بهشت‌های مالیاتی، ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم رهبران سیاستمداران شماری از کشورهای جهان را با فرارهای بزرگ مالیاتی فاش کرد.
کد خبر : 229151

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از یورونیوز، «اسناد پارادایس (بهشت)»، ۱۳.۴ میلیون مدرک از دو نهاد خدماتی و ۱۹ «بهشت» -یا «پناه‌گاه»- مالیاتی، ارائه می‌کنند. این مدارک نخست به‌دست روزنامه آلمانی دویچه ‌زایتونگ رسید. سپس اتحادیه بین‌المللی روزنامه‌نگاران پژوهشی (آی‌سی‌آی‌جی) که مقر آن در آمریکا است، آن‌ها را با ده‌ها رسانه و خبرگزاری، از جمله بی‌بی‌سی، نیویورک‌تایمز و گاردین به اشتراک گذاشت. این رسانه‌ها نیز در بررسی و تحلیل این مدارک، کمک می‌کنند.


الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، ویلبر راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، از جمله افرادی هستند که کمتر از ۲۴ ساعت پس از انتشار این اسناد، نامشان به‌عنوان افراد مرتبط با سرمایه‌گذاری‌های هنگفت «فراساحلی» گره خورده است.


اسناد موسوم به پارادایس (بهشت‌) حدود دو سال پس از اسناد پاناما نشان می‌دهد که چگونه صاحبان اصلی قدرت و ثروت، به‌ویژه در کشورهای دموکراتیک غربی با پیروی از اصل سود، سرمایه‌های خود را به گریزگاه‌های مالیاتی منتقل و میلیون شهروندان را از درآمدهای مالیاتی محروم می‌کنند.


ملکه بریتانیا


به گزارش کنسرسیوم روزنامه‌نگاران تحقیقی، اسناد پارادایس نشان می‌دهد که ۱۰ میلیون پوند (معادل ۱۳میلیون دلار) از سرمایه‌های شخصی الیزابت دوم، ملکه بریتانیا در بهشت‌های مالیاتی در جزایز کایمن و برمودا سرمایه گذاری شده است. این «فعالیت اقتصادی» در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ از سوی دوک لنکستر،‌ مدیر اموال خصوصی الیزابت دوم انجام شده است.


پژوهشگران می‌گویند هرچند به‌نظر نمی‌رسد در جریان سرمایه‌گذاری عملی غیرقانونی صورت گرفته باشد، ولی ملکه الیزابت ممکن است با انتقادهایی روبه‌رو شود مبنی بر‌این‌که چرا به‌جای سرمایه‌گذاری در مملکت خود، سرمایه‌اش را به خارج انتقال داده‌است.


ویلبر راس؛ کابوس بی‌پایان پوتین برای دولت ترامپ


به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند – که گروهی ار روزنامه‌ نگاران آن در تیم تحقیق اسناد پارادایس مشارکت داشته‌اند- ویلبر راس، وزیر بازرگانی دولت دونالد ترامپ، با خرید شرکت‌ها آهن و فولاد در آستانه ورشکستگی، میلیاردها دلار ثروت اندوخته است. آقای راس که یکی از قدرتمندترین اعضای کابینه ترامپ به شمار می‌رود، در زمان ورود به دولت ۸۰ شرکت متعلق به خود را واگذار کرد اما ۹ بنگاه اقتصادی تحت مدیریتش در گریزگاه‌های مالیاتی نظیر جزایر کایمن و مارشال را مخفیانه حفظ کرد. یکی از این شرکت‌ها، نویگیتور هولدینگز (Navigator Holdings Ltd) است. موسسه‌ای که بر اساس اسناد جدید در ارتباط تنگاتنگ با شماری از گروه‌های تجاری روسیه است که مدیران آن‌ها از جمله «پدرخوانده‌هایی» هستند که از زمان الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین به روسیه، از سوی دولت آمرکا تحریم شده اند.


جاستین ترودو؛ از مبارزه با فساد تا رسوایی برونفمن


جاستین ترودو، نخست وزیر جوان کانادا در زمان به قدرت رسیدن مبارزه با بهشت‌های مالیاتی را یکی از اولویت‌های خود معرفی کرده بود. با این حال اسناد پارادایس نشان می‌دهند که استفان برونفمن، یکی از نزدیک‌ترین مشاوران وی ۶۰ میلیون دلار در جزایر کایمن سرمایه گذاری کرده است. حمایت‌های مالی هوفمن از کمپین انتخاباتی جاستین ترودو، در تاریخ حزب لیبرال کانادا، بی‌سابقه به شمار می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر