نذر فرهنگی مصداق سرمایه اجتماعی است/ حلقه مفقوده توسعهیافتگی، بهرهمندی از سرمایه اجتماعی است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامرضا غفاری که در دومین نشست از سلسله نشستهای واکاوی مولفه های نذر فرهنگی با محور " نذر فرهنگی ، جامعه و تاریخ " سخن می گفت، افزود: نذر یک امر داوطلبانه اجتماعی است که هدفی را دنبال میکند و در اسلام و ادیان دیگر نیز جایگاه ویژهای دارد.
وی ادامه داد: در تمام فرهنگها وقتی بحث ارزش گذاری مطرح میشود، عمل نذر در صدر مینشیند و مرتبه ویژهای پیدا میکند.
غفاری با اشاره به انواع سرمایه خاطرنشان کرد: سرمایههای مادی به میزانی که از آن استفاده میشود دچار استهلاک میشود ولی سرمایههای اجتماعی به میزانی که مورد استفاده قرار بگیرند، تقویت شده و زایندگی خاص خود را دارند.
وی با اشاره به اینکه نذر فرهنگی معطوف به تخصص، مهارت و عناصری فراتر از عناصر مادی است، گفت: رابطه دو طرفه بین نذر فرهنگی و سرمایه اجتماعی است یعنی وقتی سرمایه اجتماعی قوت میگیرد امر و کنش نذر فرهنگی هم همراه آن صورت میگیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: تا دورهای خودمان را براساس داشتههای مادی و فیزیکی تعریف میکردیم ولی امروزه خودمان را بر اساس داشتههای فرهنگی و اجتماعی تعریف میکنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: امروزه حلقه مفقوده توسعه یافتگی، بهره مندی از سرمایه اجتماعی است یعنی در جامعه بی تفاوتی وجود نداشته باشد و هرکس به فکر خود نباشد، نذر فرهنگی میتواند این بیتفاوتی را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه جامعه ما دچار یک نوع اختلال اخلاقی شده و ارزشهای اخلاقی تنزل پیداکردهاند، خاطرنشان کرد: جامعه دچار انواع مسائل و مشکلات شده است و حس اجتماعی و فرهنگی خود را از دست داده از این رو جامعه برای حفظ افراد نیاز به انرژی اجتماعی دارد که نذر فرهنگی در این زمینه نیز موثر است و می تواند این پیوند را ایجاد کند.
وی معتقد است اموری مثل نذر فرهنگی این پتانسیل را دارند که جامعه را زنده کنند و کمک کند گرمای اجتماعی خود را به دست بیاورد.
انتهای پیام/