صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶

ساخت نمونه اولیه باتری هوشمند یون لیتیمی

یک شرکت یونانی نمونه اولیه نانوباتری هوشمندی را ساخته است که می‌تواند زمان اوج مصرف برق را تشخیص دهد و برق تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی را وارد مدار کند.
کد خبر : 228201

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، واسیلی نیکولوپولوس، مدیرعامل شرکت یونانی اینتلن، اعلام کرد که به‌زودی باتری هوشمند این شرکت که با استفاده از فناوری‌ نانو ساخته شده است وارد بازار می‌شود. این باتری یون لیتیمی احتمالا در فوریه 2018 به بازار عرضه می‌شود. این فناوری با همکاری دو شرکت یونانی ارائه شده که در واقع اولین مدل از باتری یون لیتیم هوشمند است و برای استفاده تجاری ساخته شده است.



نیکولوپوس اظهار داشت که این شرکت همکاری نزدیکی با محققان جوان یونانی در مرکز تحقیقاتی دموکراتیوس داشته است. نیکولوپوس و همکارانش در این شرکت از گرافن برای غنی‌سازی الکترودهای مورد استفاده در باتری یون لیتیم استفاده کردند. با این کار رفتار ذخیره‌سازی در باتری بهبود چشمگیری پیدا می‌کند. اینتلن در این فناوری از نرم‌افزار نیز استفاده کرده است، به‌‌طوری که ترکیب این فناوری و نرم‌افزار موجب هوشمند شدن باتری می‌شود.



نیکولوپوس می‌گوید: «ما در گذشته الگوریتمی ارائه کرده بودیم و اخیرا از آن در توسعه باتری استفاده کردیم. در سه ماهه اول سال 2018 نمونه اولیه این باتری وارد مرحله آزمایش می‌شود».



هوشمند بودن این باتری به آن معناست که می‌تواند ذخیره‌سازی انرژی را مدیریت کند، به طوری که برحسب میزان مصرف و الگوی مصرف دستگاه، هزینه انرژی را به حداقل برساند. این شرکت اعلام کرد که نسخه مورد استفاده در منزل را نیز در ماه فوریه آماده می‌کند. مصرف کنندگان می‌توانند این باتری را با پنل‌های خورشیدی ترکیب کنند و با هزینه پایین انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند.



در حال حاضر هزینه باتری‌های یون لیتیم بسیار بالا بوده است و برای استفاده در منازل چندان مقرون به‌صرفه نیست. بنابراین باید مشوق‌هایی برای تهیه و استفاده از این سامانه‌ها در نظر گرفته شود تا مصرف‌کنندگان خانگی به سوی استفاده از این فناوری بروند. در برخی کشورها قیمت برق در ساعات مختلف روز متفاوت است. این باتری هوشمند می‌تواند انرژی را ذخیره کرده و زمان اوج مصرف برق که قیمت برق مصرفی نیز بالاست، این باتری برق خود را وارد مدار کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر