صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بخش حمل‌ونقل، انتظارات مربوط به هزینه‌های اربعین را برآورده نکرده/ هیچ دستگاهی از مردم وجهی دریافت نمی‌کند/ کاهش 80 هزارتومانی هزینه‌ها نسبت به ایام عادی

معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور اظهار داشت: با رایزنی‌ها، هزینه‌های سفر به کربلا در ایام اربعین با کاهش بیش از 80 هزارتومانی نسبت به ایام عادی روبرو بوده است.
کد خبر : 227664

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد اربعین، به ارائه توضیحاتی در ارتباط با هزینه‌های اربعین و انتقادات مطرح شده نسبت به آن پرداخت.


کاهش بیش از 80 هزارتومانی هزینه‌های اربعین نسبت به ایام عادی


رئیس ستاد اربعین با اشاره به چهار نوع هزینه ویزا، هلال احمر، بیمه و شرکت‌های کارگذاری که مردم برای سفر به کربلا باید بپردازند اظهار داشت: این مبلغ در غیر اربعین بین 278 تا 290 هزار تومان است. با توجه به اینکه ستاد اربعین جایگاه قانونی ندارد و هرکدام از این 4 نهاد قانون خاص خودشان را دارند، با مذاکراتی که با آن‌ها داشتیم، هزینه‌های سفر کربلا در اربعین کاهش یافته است. به طوری که این رقم برای شرکت‌های مجاز به 196 هزار تومان و برای شرکت‌های تحت پوشش سازمان حج به 199500 تومان کاهش پیدا کرده است. حداقل بین 81 تا 87 هزار کاهش هزینه داشته ایم.


کاهش 11 هزارتومانی دریافتی هلال احمر و بیش از 20 هزار تومانی بیمه


معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه هلال احمر بابت خدمات خود در غیر اربعین 16 هزار تومان دریافت می‌کند تصریح کرد: ما از آن ها خواهش کردیم که این رقم را کاهش دهند، به همین خاطر این رقم به 5 هزار تومان کاهش یافت؛ یعنی 11 هزار تومان کمتر از نرخ معمولی.


ذوالفقاری ادامه داد: خدمات بیمه در غیر اربعین بین 22800 تا 28 هزارتومان است، در حالی که خدمات کمتری هم ارائه می‌دهند، اما در ایام اربعین این مبلغ به 16 هزار تومان کاهش یافته است و خدمات آن‌ها حتی 20 کیلومتری مرز را هم شامل می‌شود که در ایام غیر اربعین اینگونه نیست. درواقع اگر کسی 20 کیلومتر مانده به مرز با تصادف، بیماری یا فوت مواجه شود مشمول خدمات بیمه می‌شود. زمان بیمه هم افزایش پیدا کرده است.


عراق موافق لغو ویزا نیست


وی با بیان اینکه تعیین رقم پول ویزا از اختیار ما خارج است اظهار داشت: این موضوع به دولت مقابل بستگی دارد. کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم، عمل متقابل است؛ یعنی اگر آن‌ها برای ویزا 100 دلار می‌گیرند، ما هم همان مبلغ را برای آنان در نظر بگیریم. این یک بحث حقوقی است. بهترین وضعیت برای ما، لغو ویزا در هر دو کشور است. درخواست آن را داده‌ایم و پیگیری هم شده، اما طرف مقابل می‌گوید به دلایلی با لغو ویزا موافق نیستیم.


معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با اشاره به مذاکره با نهادهای مرتبط با حمل و نقل برای کاهش هزینه‌ها، اظهار داشت: آقایان می‌گویند که در ایام اربعین 80 درصد ناوگان را منتقل می‌کنیم و اگر پول آن‌ها را پرداخت نکنیم راننده ها نمی‌روند و مسافران در بازگشت با مشکل مواجه می‌شوند.


ستاد اربعین نمی‌تواند نرخ تعیین کند


ذوالفقاری با بیان اینکه ما به عنوان ستاد اربعین از لحاظ قانونی نمی‌توانیم نرخ اعلام کنیم، اما در راستای کمک به کاهش هزینه ها، تلاش‌های خودمان را انجام می‌دهیم، تصریح کرد: موضوع هزینه‌های حمل و نقل، بر اساس انتظارات ما پیش نرفته است و این موضوع مورد گلایه ما است.


وی افزود: ما به هیچ وجه نمی‌خواهیم به راننده اجحاف بشود. این را هم قبول داریم که اکنون که در اوایل سفر اربعین قرار داریم، راننده ها در برگشت، خالی برمی‌گردند؛ در انتهای مراسم هم ممکن است این اتفاق رخ بدهد، اما در اواسط ایّام اربعین، چند درصدی مسافر وجود دارد. ما از دوستان خواستیم تا مسئله را به شکل تخصصی بررسی کنند و نرخی را در نظر بگیرند که منطقی باشد. به طوری که نه به راننده اجحاف بشود و نه به زائر.


وی با بیان اینکه جدا از اقدامات مرتبط با نرخ قانونی هزینه‌های حمل و نقل، ممکن است شاهد بازار سیاه و اقدامات غیرقانونی از این قبیل باشیم، خاطرنشان کرد: وزارت راه و تعزیرات در این خصوص باید نظارت کنند. ما از آنها خواسته ایم که به طور جدی کار را پیگیری کنند و تیم‌های حفاظت را فعال کنند و شماره‌هایی را اعلام کنند تا چنانچه کسی مرتکب سوءاستفاده‌ شد، مردم بتوانند شکایت کنند.


هیچ دستگاهی از مردم وجهی دریافت نمی‌کند


رئیس ستاد اربعین با بیان اینکه نمی‌خواهم ایام اربعین به کام مردم تلخ شود، اظهار داشت: برخی عزیزان سخنانی را مطرح می‌کنند که ما بنا را بر این می‌گذاریم که از روی دلسوزی است، اما اطلاعات آن‌ها کامل نیست. برخی از این مطالب ممکن است با بررسی‌های ما هم مطابقت کند که در مورد آن حرفی نداریم. اما برخی سخنان به گونه‌ای است کانهو سازمان‌ها و نهادهای مختلفی در حال دریافت وجه از مردم هستند. بیش از بیست دستگاه نظامی، انتظامی، دولتی، اطلاعاتی و نیز شهرداری مرتبط با موضوع اربعین هستند؛ با سند عرض می‌کنم که هیچ‌کدام از این نهادها وجهی از مردم دریافت نمی‌کنند و صرفاً هزینه می‌کنند.


ذوالفقاری ادامه داد: ما از بودجه های عمرانی و امنیتی وزارت کشور، برای اربعین گذاشته ایم. در چنین شرایطی، برخی ادبیات از این قبیل که یک عده کیسه دوخته اند، واقعاً مناسب نیست. هزینه های قبل و بعد از اربعین را در بیاورید و آنالیز کنید ببینید چگونه است.


معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه بزرگواری که از قدیم به او ارادت داریم، از لفظ «متوکل عباسی» استفاده کرده، اظهار داشت: چه کسی متوکل است؟ هزاران نفری که در اربعین با ما همکاری می‌کنند، همگی بچه‌های جهادی و بچه‌های انقلاب هستند و کل هم و غم‌شان این است که در اربعین خدمتی انجام دهند. خواهش بنده از دلسوازن این است که ابتدا اطلاعات لازم را کسب کنند. ما در ارائه اطلاعات، مشکلی نداریم؛ در هر بخشی که لازم است، اطلاعات بگیرند.


حوزه حمل و نقل، انتظارات را برآورده نکرده است


وی افزود: ما حاضریم لیست هزینه‌های سفر به کربلا در اربعین و غیر اربعین را به رسانه ها بدهیم. به همه علما و مردم عزیز کشور عرض می‌کنم که بنده بیشتر از همه در جریان هستم که چه تعداد افراد عاشقی وجود دارند که می‌خواهند در مراسم اربعین شرکت کنند و بضاعت مالی ندارند؛ این را می‌فهمیم. اما به هر حال می‌دانید که اگر افراد بیمه نشوند، چه مشکلاتی برایشان پیش می‌آید.


ذوالفقاری با بیان اینکه به صراحت می‌گویم که حوزه حمل و نقل، انتظارات را برآورده نکرده و انتظار داریم سریع‌تر ورود کنند تا نه به راننده اجحاف شود و نه به مسافر، تصریح کرد: در سایر بخش‌ها برای کاهش هزینه‌ها، همکاری شده است.


صفوف طولانی دریافت ویزا، مربوط به شرکت‌ها است نه سفارت/ صدور بیش از یک‌میلیون و هفتصدهزار ویزا


وی در پاسخ به سؤالی در ارتباط با تشکیل صفوف طولانی برای دریافت ویزا اظهار داشت: این مشکل در ارتباط با شرکت‌ها وجود دارد نه سفارت. شرکت‌ها فرایندی را برای صدور ویزا در پیش گرفته‌اند که باعث طولانی شدن کار خودشان شده است.


رئیس ستاد اربعین همچنین از صدور بیش از یک میلیون و هفتصدهزار ویزا خبر داد.


منبع:‌فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر