صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۱ آبان ۱۳۹۶

آیا دورنوردی ممکن است؟

اگر تا به حال پیشتازان فضا را دیده‌باشید، می‌دانید که چگونه شخصیت‌ها از یک فضاپیما به فضاپیما یا سیاره دیگر می‌روند. باوجود این که پیشتازان فضا یک سریال علمی تخیلی است اما بعضی از مفاهیم دورنوردی در آن منطقی به نظر می‌رسند.
کد خبر : 227240

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از AncientOrigins، تاکنون برخی از تکنولوژی‌های پیشرفته که در سریال پیشتازان فضا نشان داده شده بود، طراحی و ساخته شده است. همچنین ایده‌هایی مانند حرکت مافوق نور در حال بررسی است. شاید دورنوردی پروژه بعدی باشد؟


دورنوردی مفهومی است که به جابه‌جایی ماده در فضای غیرمادی اشاره می‌کند. به عبارت دیگر انتقال یک ماده از یک نقطه به نقطه دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی ما بین آنها است. درواقع انتقال اشیا یا انسان به‌صورت غیرمادی از مکانی به مکان دیگر است؛ این فناوری شامل تبدیل ماده به داده-نور، انتقال به مقصد و تبدیل مجدد به ماده اولیه است.


دورنوردی شامل تبدیل ماده به انرژی و تبدیل مجدد آن انرژی به ماده مشابه در مکان دیگری می‌شود. این ایده ترکیبی از حمل‌ونقل و برقراری ارتباط است. اگر شما هم فکر می‌کنید چنین ایده‌ای امکان‌پذیر است، بدانید که تنها نیستید. دانشمندان بیش از یک دهه به دنبال راهی هستند که این ایده مفهومی را به واقعیت تبدیل کنند.


در سال 1993، یک گروه بین‌المللی از دانشمندان ادعا کردند که دورنوردی به عنوان یک اصل کاملا امکان‌پذیر است. در حقیقت، فوتون‌ها، میدان‌های نوری، اسپین‌های هسته‌ای و یون‌ها همین حالا هم از طریق دورنوردی جابه‌جا شده‌اند.


در سال 2013، دانشمندان موسسه تکنولوژی فدرال سوئیس اعلام کردند که با ساخت کامپیوتر کوانتومی یک قدم دیگر به دورنوردی نزدیک‌تر شده‌اند؛ این عمل با انتقال اطلاعات از طریق یک تراشه کامپیوتری ممکن شد.


باوجود این که انتقال اطلاعات از طریق یک تراشه با دورنوردی انسان بسیار تفاوت دارد اما یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود. چراکه اکثر دانشمندان براین باروند که دورنوردی کوانتومی تنها نوع دورنوردی است که می‌تواند اتفاق بیفتد. دورنوردی کوانتومی به یک اتم یا فوتون اجازه می‌دهد که از یک مکان به مکان دیگر برود بدون این که تغییری در فرم آن ایجاد شود.


به گفته متخصصان، خدایان باستانی نیز توانایی دورنوردی را داشته‌اند. باوجود این که این داستان‌ها افسانه یا اسطوره محسوب می‌شوند اما باید یادآوری کنیم که همیشه حقایقی در دل این افسانه‌ها و اسطوره‌ها وجود دارد. شاید نژاد پیشرفته بشر، تکنولوژی‌های داشته‌اند که ما هنوز در حال تلاش برای به دست آوردن آنها هستیم.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر