ردپای جوانان فداکاردر عرصههای متفاوت برجسته است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سعید پورعلی عصر امروز در ابتدای نشست رسانهای هفتمین آیین تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران اظهار کرد: مقام معظم رهبری به ایجاد فضای فرهنگی شهادت و ایثار تاکید دارند و در سخنرانی خود در ششم خرداد سال جاری هم با قاطعیت فرمودند نگذارید فرهنگ جهاد و شهادت مورد غفلت قرار گیرد.
او افزود: در اسنادی که در کشور پیرامون مباحث فرهنگی و اجتماعی تدوین شده و همچنین در برنامه ششم توسعه نیز به فرهنگ ایثار و شهادت تاکید شده است.
پورعلی با بیان اینکه فرهنگ فداکاری نقش موثری در حفظ انسجام اجتماعی دارد، گفت: از وجوه بارز این فرهنگ ۸ سال دفاع مقدس بود که کشور را از شر بدخواهان محفوظ داشت.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره ترویج فرهنگ جهاد و فداکاری گفت: مهمترین تکیهگاه کشور رای مردم است و به همین دلیل باید به استحکام روحی و روانی مردم اهتمام ورزید.باید بارزترین مصادیق و الگوهای فداکاری شناسایی و در جامعه ترویج شود.
پورعلی با اشاره به نزدیکی به ۱۳ آبان و گره خوردن این روز با نام شهید فهمیده ادامه داد: این نوجوان توانست با رشادت حماسه ملی در دوران دفاع مقدس را شکل دهد. در حال حاضر در عرصههای متفاوت ردپای جوانان فداکار برجسته است.
پورعلی درباره وظایف دستگاههای فرهنگی گفت: باید الگوهای برجسته فداکاری در عرصههای مختلف بین جوانان و دانشجویان ترویج شود.
او فعالیتهای داوطلبانه در حوزههای ارائه خدمات پیشگیرانه و فداکاری، خیریه، سلامت و توانبخشی، سازندگی و محرومیتزدایی، محیط زیست، ارگانهای حیاتی بیماریهای نیازمند، از مهمترین حوزههای فداکاری دانست.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جامعه هدف در آیین تندیس فداکاری دانشجویان هستند، ادامه داد: اینجامعه فقط در اختیار جهاد دانشگاهی نیست و دستگاههای مرتبط با مسائل دانشجویی مانند وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی، کمیته امداد، سازمان انتقال خون و سازمان محیط زیست باید در کنار ما به عنوان حامی حضور داشته باشند و هرکدام میتوانند مصادیق فداکارانه را معرفی کنند.
او افزود: در این دوره آیین تندیس فداکاری به دو روش مصادیق فداکاری معرفی شده است؛ یک اینکه دستگاهها ارزیابی کنند و فعالیت اینحوزه را شناسایی و یه کمیته داوری تندیس معرفی کنند و شیوه دیگر این بود که دانشجو خودش را از طریق سایت تندرستی معرفی کند.
پورعلی درباره برگزیدگان شش دوره گذشته این آیین گفت: ۲۵۵ نفر برگزیده شدند و ۷۶ نفر تندیس دریافت کردند. تعداد کل برگزیدگان نیز ۱۷۹ نفر بود. در دورههای گذشته هم به صورت گروهی و هم به صورت فردی از برگزیدگان تقدیر شده است.
او ادامه داد: در شش دوره گذشته ۲۵ گروه به عنوان گروه حائز صلاحیت دریافت تندیس برگزیده شدند و تعداد کل واجدین شرایط ۲۳۰ نفر بودهاند از این تعداد سهم دانشگاههای دولتی ۱۳۹ نفر بوده است که در رشتههای پزشکی ۳۳ نفر و در رشتههای غیر پزشکی ۱۵۵ نفر برگزیده شدهاند. همچنین در بین برگزیدگان دو خبرنگار و ۴ دانشجوی خارجی نیز حضور داشتند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره مهلت ثبت نام در آیین تندیس فداکاری دانشجویان گفت: ۱۵ آبان آخرین مهلتی است که میتوانند پرونده دانشجویان را به ستاد معرفی کنند و مراسم اعطای تندیس در دانشگاه تهران ۲۱ آذر برگزار میشود.
او ادامه داد: برنامهریزی برای تشکیل کانون برگزیدگان انجام شده تا در دورههای بعد فرآیند سیاستگذاری این آیین را کانون انجام دهد. همچنین نشستهایی برای برگزیدگان در دانشگاهها برای معرفی به دانشجویان و افکار عمومی برگزار میشود.
پور علی در پایان گفت: در اختتامیه این مراسم از ۲۲ نفر برگزیده تقدیر میشود که در این بین ۲ نفر از دانشجویان شهید مدافع حرم، تندیس فداکاری میگیرند.
انتهای پیام/