صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۲ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶

آب فرات آلوده است/ زائران پیاده در مراسم اربعین مراقب سلامت خود باشند

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زائران پیاده در مراسم اربعین مراقبت‌های لازم را در خصوص سلامت آب، غذا، مشکلات تنفسی، سرماخوردگی بیماری‌های مزمن و ... داشته باشند.
کد خبر : 227200

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد جعفر صادقی در خصوص اهمیت سلامت زائران در سفر به شهرهای نجف و کربلا، گفت: زائرانی که قصد تشرف به کربلای معلا را به صورت پیاده و یا به هر شکل دیگری دارند قبل از سفر واکسن آنفلوآنزا را ستفاده کرده و مراقبت‌های لازم را در هنگام برودت هوا داشته باشند.


وی ادامه داد: زائران پیاده در مسیر نجف تا کربلا مراقبت‌های تنفسی لازم را خصوصا در چهار کیلومتر انتهایی مسیر داشته باشند؛ زیرا در این فاصله جمعیت بسیار متراکم و به شکل پشت به پشت یکدیگر می‌شود و امکان انتقال بیماری گسترش بسیاری پیدا می‌کند.


افراد پرخطر در سفر اربعین مراقبت‌های لازم را انجام دهند


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: بیماری‌های تنفسی با توجه به شرایط ایام اربعین در نجف و کربلا سلامت زائران را با خطر روبه رو می‌سازد و در این میان افراد در معرض خطر(کودکان زیر پنج سال، سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی بدن، افراد پیوند کلیه شده، بیماران مزمن...) باید بیشتر مراقبت کنند.


صادقی نسبت به حمل بار سنگین در طول مسیر پیاده روی هشدار داد و افزود: زائران سعی کنند تا کوله پشتی و وسایل سفر خود را به شکل سبک حمل و از کوله پشتی های مخصوص پیاده روی استفاده کنند.


حمل بار سنگین ممنوع


صادقی بیان کرد: حمل وسایل زیاد همراه خود و جابه جایی این بار سنگین موجب ایجاد ضعف، ناتوانی، کم شدن مقاومت و در نهایت ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شود؛ کما این که سنگین بودن بیش از حد وسایلی که زائران در فاصله طولانی باید حمل کنند انواع بیماری‌های کمر درد، پاد درد، افتادگی شانه و آرتروزهای کمری و گردنی را به دنبال دارد.


وی به در دسترس بودن آب آشامیدنی سالم اشاره کرد و یادآور شد: زائران در برابر استفاده از هر نوع نوشیدنی که از سلامت آن اطمینان ندارند مراقبت کرده و علاوه بر تامین آب سالم مورد نیاز خود مراقبت کنند تا بدن با کم آبی و مشکل یبوست روبه رو نشود.


ضرورت استفاده از آب معدنی‌


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی بیان کرد: زائران پیاده از آب معدنی‌های پلمب شده استفاده کنند و مراقب بیماری‌هایی که از طریق آب و غذا به بدن وارد می‌شوند باشند. در این میان پذیرفتن نذورات از سوی علاقمندان به اهل بیت(ع) به صورت دستی نیز دارای اهمیت است؛ که در سلامت آن باید دقت شود.


صادقی نسبت به استفاده از یخ هایی که روی زمین نگهداری می‌شود هشدار داد و بیان کرد: استفاده از این یخ‌های غیر بهداشتی می‌تواند بیماری‌های عفونی معده را به دنبال داشته باشد و در این میان استفاده از آب نهرها، چشمه، رودخانه و... که احتمال سالم بودن آن ها حتمی نیست نیز خطراتی برای زائران به دنبال دارد.


آب رودخانه فرات آلوده است


صادقی ضمن ابراز احترام نسبت به علاقه زائران به آب فرات با توجه به دیدگاه مذهبی مردم ،گفت: در سفرهایی که به کربلا داشته‌ایم گاه مشاهده می‌شود زائران در حال پر کردن بطری‌های خالی از آب رودخانه فرات هستند.


وی اضافه کرد: آب رودخانه فرات یکی از آلوده‌ترین آب‌ها است؛ که فاضلاب بسیاری از کارخانه‌ها در درون آن ریخته می‌شود، از این جهت زائرین مراقبت کنند تا تحت هر عنوان از آب روخانه فرات استفاده نشود؛ زیرا سلامت خود و خانواده را با خطر روبه رو می‌سازد.


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی اظهار کرد: جهت نداشتن مشکلات تنفسی بهتر است زائران واکسن زده و با بستن دهان و بینی خود مانع از ورود ویروس‌های بیماری‌زا خصوصا ویروس‌هایی که مشکلات تنفسی را به دنبال دارند شوند.


صادقی یادآور شد: زائران از روبوسی، دست دادن و نزدیک شدن به افرادی که علائم بیماری‌های تنفسی مانند آبریزش بینی، عطسه و سرفه دارند جلوگیری کرده و این رفتار را خارج از عرف ندانند و از طرفی افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی نیز از حضور در فضای پر ازدحام و نزدیکی به دیگران ممانعت ورزند.


وی بیان کرد: مصرف سالاد و سبزی‌هایی که در مسیر از سوی خیران در اختیار زائران قرار می‌گیرد باید در صورت بسته بندی و شست‌و‌شوی مناسب صورت گیرد و در صورتی که از شست‌و‌شوی صحیح این مواد اطمینان وجود ندارد مورد استفاده قرار نگیرند.


وی افزود: برخی مواد غذایی در معرض حرکت حشرات قرار دارد؛ که نباید مورد استفاده قرار بگیرند و در این میان کاملا پخته بودن مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی و... نیز دارای اهمیت است.


غذاها را چندین بار گرم نکنید


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی نسبت به استفاده از غذاهایی که دوبار گرم ‌شده‌اند هشدار داد و بیان کرد: زائران از تناول غذاهای نگهداری شده در فاصله زمانی طولانی خودداری و از خوردن لبنیات محلی تحت هر عنوان پرهیز کنند.


صادقی یادآور شد: استفاده از وسایل شخصی مانند مسواک، خمیر دندان، پتوی مسافرتی و... نیز دارای اهمیت است و سعی شود از وسایل رفاهی مشترک که دراختیار همه قرار می‌گیرد استفاده نشود.


وی افزود: در صورت مشاهده حیوان زنده زائران مراقبت لازم را انجام دهند؛ زیرا پرندگان در این فصل به آنفلوآنزای پرندگان دچار هستند و امکان انتقال این بیماری به انسان وجود دارد.


صادقی تصریح کرد: زائران از سیگار و قلیان استفاده نکرده، در برابر پدیده گرد و غبار از ماسک‌های مناسب استفاده کنند، در برابر نور شدید آفتاب از عینک مناسب استفاده کرده و باقی مانده غذای خود را در ظروف در بسته و در محل‌های مناسب قرار دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر