صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶

نور پیچشی سرعت انتقال اطلاعات را افزایش می‌دهد

فیبر نوری کاربردهای فراوانی در صنعت‌های مختلف دارد اما این فناوری هنوز دارای محدودیت‌هایی است.
کد خبر : 227008

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، انتقال داده از طریق سیم تنها نه تنها دسترسی کاربر را محدود می‌کند بلکه سرعت انتقال داده را نیز کاهش می‌دهد. حالا دانشمندان راهی پیدا کرده‌اند که سیم را به طور کلی از این معادله خارج کنند و سرعت انتقال داده را نیز افزایش دهند.


محققان راهی پیدا کرده‌اند که با استفاده از فوتون‌های پیچشی، سرعت و میزان انتقال داده را افزایش دهند. بهترین ویژگی این روش انتقال داده این است که دیگر نیازی به سیم نیست و انتقال داده از طریف جریان هوا صورت می‌گیرد.


اگر نور را به هولگرام‌های مخصوص بتابانید، فوتون‌های نوری به صورت زاویه‌داری شروع به حرکت می‌کنند که این امر به آنها اجازه می‌دهد کدهای اطلاعاتی بیشتری را حمل کنند. بنابراین تا وقتی که فاز و شدت نور درست باشد، به راحتی می‌توانید داده‌ها را در مسافت‌های طولانی نیز انتقال دهید.


تیم تحقیقاتی این روش را در فاصله 2/5 کیلومتری در آلمان آزمایش کردند تا مطمئن شوند که انتقال داده از طریق هوا در محیط‌های شهری، جایی که ساختمان‌های بلند قادر به ایجاد اشفتگی در جریان هوا هستند، نیز جوابگو است.


هنوز تحقیقات زیادی باید انجام شود تا چنین شبکه بی‌سیمی قابل استفاده باشد. چگونه این سامانه می‌تواند به تعداد زیادی از مردم سرویس‌دهی کند؟ اگر باران ببارد یا برف بیاید، چه بلایی سر این سامانه می‌آید؟ با وجود این که این تکنولوژی محدود به چالش‌های انتقال نور است اما می‌تواند در شبکه‌های بی‌سیم نسل بعدی مفید واقع شود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر