صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶

ترکیب نانوالماس با تفلن برای تولید پوشش‌های صنعتی مقاوم

شرکت «کاربودئون» با ترکیب نانوالماس و نیکل موفق به ارائه پوشش بسیار مقاومی شده است که خواص جالب توجهی دارد. پتنت این فناوری در حال ثبت است.
کد خبر : 226986

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، کاربودئون (Carbodeon) در حوزه مواد نانوالماس تخصص دارد. این شرکت فنلاندی با شرکت‌های مختلفی از جمله شرکت‌های آلمانی در بخش پردازش سطح همکاری دارد. کاربودئون اخیرا روش الکترولس نیکل جدیدی را ارائه کرده است. علاوه‌بر این، روی ساخت کامپوزیت‌های نانوالماس و «PTFE» نیز دستاوردهایی به‌دست آورده است. این شرکت با افزودن نانوذرات الماس به پوشش PTFE و استفاده از نیکل موفق به افزایش مقاومت در برابر خستگی، خراش و چسبندگی شده‌است. کاربودئون پتنت مربوط به مواد نانوالماس را آماده کرده و در حال ثبت آن است.


نانوذرات الماس دارای ساختار کروی و در سیالی غوطه‌ور هستند. این ذرات دارای بار مثبت در سطح هستند که در فرآیند آبکاری، همانند دیگر ذرات دارای بار مثبت به سوی قطب ناهمنام به حرکت در می‌آیند.



پوشش به‌دست آمده با این روش، علاوه بر افزایش مقاومت در برابر خستگی و چسبندگی، دارای ضریب 30 درصد بهتر از پوشش‌های EN-PTFE است. این پوشش‌ها را می‌توان با عملیات حرارتی بهبود داد، به‌طوری که ضریب «Taber Wear Index» را به 14 یا کمتر کاهش داد. ضریب اصطکاک سامانه‌های EN-PTFE موجود در مقایسه با قطعات فولادی، کمتر از 0/2 است.


این فرآیند عاری از کروم شش ظرفیت است؛ بنابراین کاملا زیست‌سازگار است و مشکلات قانونی برای محیط زیست ندارد. مقادیر بسیار کم الماس موجب می‌شود بتوان به سادگی این فناوری را مورد استفاده قرار داد. هدف نهایی از این فناوری، استفاده از آن در بخش‌های داخلی خودرو، بدنه و قالب‌های تزریق پلاستیک است. همچنین بخش‌هایی که روی یکدیگر حرکت می‌کنند و ساختارهای پیچیده نیز می‌توانند از این فناوری بهره‌مند شوند.



وسا میلیماکی، از مدیران شرکت کاربودئون، می‌گوید: «مشتریان نیازهای مختلفی دارند که با استفاده از فناوری‌های پوشش‌دهی فعلی نمی‌توان این نیازها را برآورده ساخت. ما از ترکیب سه ماده یعنی نیکل، نانوالماس و PTFE موفق به تولید پوشش‌هایی شدیم که مقاومت بالایی دارند و می‌توانند در عین کاهش اصطکاک، خواص PTFE را نیز داشته باشند».


انتهای پیام/

برچسب ها: زیست‌سازگار
ارسال نظر