صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سردیس شهید محسن حججی رونمایی شد

سردیس شهید محسن حججی اثر علی‌اصغر یوزباشی با حضور جمعی از هنرمندان، اهالی رسانه و علاقه‌مندان دوشنبه ۸ آبان‌ماه، در حوزه هنری رونمایی شد.
کد خبر : 226913

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از حوزه هنری، مراسم رونمایی از سردیس شهید محسن حججی، بعد از ظهر امروز، دوشنبه با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان کشور همچون مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، ناصر سیفی هنرمند نقاش و پژوهشگر، سید احسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران، ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری و سعید نقاشیان هنرمند خوش‌نویس و ... و اهالی رسانه در حوزه هنری برگزار شد.


علی‌اصغر یوزباشی خالق این اثر، در سخنانی با بیان اینکه ساخت مدل سردیس شهید حججی دو هفته به طول انجامید و بیش از 10 روز نیز مراحل تکمیلی آن زمان برد، اظهار کرد: برای ساخت این تندیس از عکس‌های منتشر شدۀ این شهید در فضای مجازی بهره بردم و از عکسی که چفیه‌ای دور گردن و لبخندی بر لبان شهید است استفاده کردم. تلاش داشتم تا در ساخت این سردیس به حسی که در عکس شهید حججی وجود داشت نزدیک شوم.


وی ادامه داد: همه ما می خواهیم شهید حججی باشیم و خود من هم اگر آنجا بودم همان کاری را می‌کردم که شهید حججی کرد. این باور من است و باور دارم که این مسیر را باید برویم.


یوزباشی همچنین گفت: شهادت معنایی است که به هیچ طریقی نمی‌توان آن را کامل و جامع منتقل کرد. معرفت را نمی‌توان در قالب طرح و حجم منتقل کرد. مخاطب با دیدن یک اثر حجم دریافت خود را خواهد داشت. حججی پیامی به عالم داده است و وظیفه ماست که این پیام را نشر دهیم تا مردم این شخصیت و تفکر مرتبط با او را بشناسند.


این هنرمند عرصه تجسمی اظهار داشت: این سردیس‌ها را بر اساس سفارش کار نکرده ام. سردیس سید حسن حسینی، ابوالفضل عالی و قیصر امین پور را در حوزه هنری کار کردم؛ چرا که این‌ها از مشاهیر و همچنین دوستان من بوده اند. سردیس شهدا همچون شهید همدانی و شهید حججی را هم کار کرده‌ام؛ چرا که همه این شخصیت ها بر دل من نشسته اند.


یوزباشی با تاکید بر اینکه سردیس‌ها در واقع تکرار یک واقعه هستند، عنوان کرد: سردیس و مجسمه هایی مانند مجسمه شهید حججی مفهومی را یادآوری می‌کنند. نصب این‌گونه سردیس‌ها و تندیس‌ها در سطح شهر می‌تواند باعث تکرار و یادآوری مفاهیمی همچون مقاومت، پایداری و شهادت برای مردم باشد. همان‌طور که مجسمه فردوسی در تهران یادآور پیشینه و فرهنگ کشورمان است. افراد جامعه باید این شخصیت‌ها را ببینند. ما در شبانه روز، 5 بار نماز می‌خوانیم و به این دلیل است که فراموش نکنیم در چه جایگاهی هستیم و که هستیم.


مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، نیز در سخنانی با بیان اینکه رونمایی از سردیس شهید محسن حججی، هشتمین هفته است که اثری در ارتباط با بحث دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم را داریم، اظهار کرد: پیگیر این هستیم که جریان سازی صورت بگیرد و این مفهوم گسترش پیدا کند. وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند شهید حججی یک حجت بود، ما هم در حوزه هنری خودمان را جزئی از این اتفاق بزرگ می دانیم و ادای دین به این اتفاق کردیم. هنرمندان حوزه هنری در تلاش هستند به اشکال مختلف این جریان را ظهور و بروز دهند.


وی افزود: این هفته شاهد اثری از علی‌اصغر یوزباشی هستیم که خود از یادگاران و جانبازان جنگ تحمیلی هستند. چهره خندان شهید حججی نگاه سمبلیک از یک روحیه با صلابت و ایستاده دارد.


شجاعی طباطبایی با اشاره به ارائه سردیس شهید حججی در فضاهای دیگر، تصریح کرد: وقتی قالب این اثر آماده شود، قابل تکثیر در نقاط دیگر کشور است. به ویژه در شهر نجف‌آباد، این تندیس ارائه خواهد شد. همچنین این آمادگی را داریم که پس از انجام هماهنگی‌های لازم، این اثر را در ابعاد بزرگ‌تر دوباره سازی و در نقطه مناسبی از سطح شهر جانمایی کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر