صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۰۸ آبان ۱۳۹۶
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد:

دانشگاه آزاد مرکز تحقیقات صنعتی را با جدیت پیگیری کند

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر پارسیان تاکید کرد دانشگاه نباید هراسی نسبت به توانایی‌های خود داشته باشند زیرا فعالیت‌های پژوهشی زمان‌بر بوده و دیگر دانشگاه‌های مطرح نیز یک شبه این راه را طی نکرده‌اند.
کد خبر : 226761

حسن شاهرخی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر پارسیان در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه آنا درخصوص همکاری دوجانبه صنعت با دانشگاه، اظهار کرد: نقش دانشگاه در صنعت، یکی از مهم‌ترین حلقه‌های گمشده در اقتصاد ایران است زیرا تاکنون دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند که از صنعت درآمدزایی داشته باشند که دلیل آن، آموزش محوری بودن به‌جای پژوهش محوری در دانشگاه‌های کشور است.


او با اشاره به اینکه شرکت‌‌های سرمایه‌گذار اروپایی در انتقال دانش، سنگ‌تمام نمی‌گذارند، ادامه داد: سرمایه‌گذاران خارجی برای توسعه اقتصادی و انتقال دانش فنی به کشورهای دیگر می‌روند اما در این مقطع، دانشگاه‌های داخلی چندان نقش پررنگی را در انتقال دانش سرمایه‌گذاران ندارند چراکه از صفر تا 100 عملیات‌های احداث توسط این سرمایه‌گذاران انجام می‌شود.


شاهرخی با ارائه پیشنهاد راه‌اندازی واحدهای R&D در دانشگاه‌های کشور تاکید کرد: دانشگاه آزاد و تمامی مراکز علمی کشور باید مرکز تحقیقات صنعتی را با جدیت پیگیری کنند زیرا اگر یک صنعت خواهان تغییرات راندمان تولیدی یا توسعه بنگاه کسب‌وکار خود باشد، اساسا جای خالی مرکز تحقیقات صنعتی "R&D" را احساس می‌کند.


مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان همچنین با اشاره به مذاکرات این منطقه با دانشگاه آزاد واحد تهران شرق، گفت: با این واحد دانشگاه آزاد تاکنون در خصوص صنایع پتروشیمی، معدن، خودرو و ... تسهیل شده تا بتوانند از محل فعالیت‌های تحقیقاتی و کار با صنعت سالانه 50 میلیارد تومان درآمدزایی کسب کنند اما متاسفانه بسیاری از دانشگاه‌های کشور برای استفاده از ظرفیت‌های بخش صنعت امکانات لازم را ندارند.


او با اشاره به چرایی این موضوع، اذعان کرد: دانشگاه‌های کشور، اساسا آموزش محور بوده و نقش معاونت آموزشی نسبت به معاونت پژوهشی کاملا برتر است اما نظر بخش صنعت، اولویت معاونت پژوهشی به عنوان لیدر بر تمام مجموعه‌های دانشگاهی واجب است.


شاهرخی افزود: اگر دانشگاه آزاد به‌عنوان پایلوت، این طرح صنعتی را با موفقیت پشت سر بگذارد، طبیعتا دیگر صنایع نیز با اشتیاق کامل به سمت دانشگاه و فعالیت‌های پژوهشی آنها جذب شده و دیگر هیچ صنعتی برای خریداری تحقیقات خارجی، ریالی هزینه نمی‌کند.


مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر پارسیان با تاکید بر اینکه باید به دانشگاه‌ها اعتماد داشت، تاکید کرد: دانشگاه نباید هراسی نسبت به توانایی‌های خود داشته باشند زیرا فعالیت‌های پژوهشی زمان‌بر بوده و دیگر دانشگاه‌های مطرح نیز یک شبه این راه را طی نکرده‌اند.


او همچنین به طرح جدید دانگاه آزاد مبنی بر حضور فیزیکی اساتید در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اخیرا دانشگاه آزاد طی این بخشنامه، حضور فیزیکی 32ساعته اساتید در دانشگاه‌ها را ضروری اعلام کرده اما نباید اساتید را زندانی و محبوس کرد بلکه باید آنها با اشتیاق کامل در امور تحقیقاتی و پژوهشی فعالیت کنند.


شاهرخی در خصوص عملکرد دفاتر «صنعت و دانشگاه» در دانشگاه آزاد، افزود: این دفتر باید تبدیل به دفتر مدیریت اقتصادی شود یعنی رفتارمان در پزوهش باید رفتار اقتصادی باشد نه یک رفتار علمی که منجر به هیچ درآمدزایی برای دانشگاه نباشد؛ این دفاتر باید برای مشکلات صنعت راه حل ارائه دهند اما اساسا در این دفاتر افرادی حضور دارند که هیچ ارتباطی با صنعت نداشته و حتی بخش های صنعتی نیز آنها را نمی‌پذیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر