صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۴ - ۰۸ آبان ۱۳۹۶

اجازه ورود زنان سعودی به استادیوم‌های ورزشی صادر شد

طبق قانون جدید که مسئولین ورزشی سعودی با هماهنگی دربار وضع کرده‌اند، از اوایل سال 2018 بانوان سعودی می‌توانند مسابقات ورزشی را از نزدیک تماشا کنند. 
کد خبر : 226697

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از شبکه سی‌ان‌ان، اقدامات دولت عربستان سعودی برای آزادی ورود بانوان به استادیوم‌های ورزشی در حال پیشرفت است.


طبق قانون جدید که مسئولین ورزشی سعودی با هماهنگی دربار وضع کرده‌اند، از اوایل سال 2018 بانوان سعودی می‌توانند برای تماشای مسابقات ورزشی به سه استادیوم ورزشی در عربستان بروند و مسابقات ورزشی را از نزدیک تماشا کنند.


از ابتدای سال 2018 ورزشگاه ملک فهد در ریاض، ورزشگاه ملک عبدالله در جده و ورزشگاه محمد بن فهد در دمام، پذیرای حضور «خانواده‌‌های» عربستانی خواهند بود.


البته تاکنون حرفی درباره چگونگی استقرار زنان و مردان در ورزشگاه‌ها مطرح نشده است ولی عموماً در مجالسی که هم زنان حضور دارند و هم مردان، آنها در محل‌های جداگانه می‌نشینند.


دولت سعودی در انتخاب ورزشگاه‌ها دست و دلباز بوده است و سه ورزشگاهی که زنان برای ورود به آنها مجوز دریافت کرده‌اند، متعلق به شش تیم قوی در لیگ عربستان است و دو ورزشگاه معرفی‌شده، دارای بالاترین ظرفیت پذیرش تماشاگر ورزشی در عربستان است.


پادشاهی محافظه‌کار عربستان تاکنون به سخت‌گیرانه‌ترین تفسیرها از از «اسلام سنی» پایبند بوده است. در این نظام محافظه‌کار، تاکنون زنان اجازه رانندگی، تجارت، اشتغال و تا چندی پیش حق رای دادن نیز نداشتند. درباره حجاب هم سخت‌گیری‌های زیادی در این کشور اِعمال می‌شد.


اکنون برخی از این امور در حال تغییر است. اجازه ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی جزو آخرین بلندپروازی‌های اصلاح‌طلبانه شاهزاده 32 ساله سعودی محمد بن سلمان است و وی این اقدامات را ذیل طرح بزرگ «چشم‌انداز 2030» در عربستان پیاده می‌کند.


مهم‌ترین هدف «چشم‌انداز 2030» بازسازی اقتصادی در عربستان سعودی است. هدفی که قرار است از طریق موضوعاتی چون توانمندسازی جوانان و بانوان و تقویت سازمان‌های اجتماعی حاصل شود. دربار آل سعود اکنون خواهان افزایش مشارکت بانوان در بازار کار عربستان و سایر شئون زندگی در این کشور است.


البته اقدامات اخیر به خصوص ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی، موجب واکنش شدید نیروهای تند مذهبی شد. آنها که خواهان سختگیری در اجرای قوانین جداسازی جنسیتی هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر