نوزدهمین دوره انتخابات «شهردار مدرسه» در سراسر پایتخت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمد روشنی ضمن اعلام این خبر طرح شهردار مدرسه را فرصتی برای بروز استعدادهای فردی و اجتماعی نوجوانان دانش آموز در جهت اداره شهر کوچک (مدرسه) و آشنایی با وظایف مدیریت شهری دانست و افزود: آشنایی با حقوق و تکالیف شهروندی و مشارکت اجتماعی از جمله برنامههای شاخص این طرح است که دانش آموزان را به شهروندانی قانونمند تبدیل میکند.
وی با تاکید بر اینکه در هر منطقه، 20 مدرسه در طرح شهردار مدرسه شرکت خواهند کرد، افزود: در روز افتتاح طرح، انتخابات با حضور شهرداران مناطق و رؤسای آموزش و پرورش و ناظرین اداره کل آموزش و مشارکت های اجتماعی در مدارس منتخب هر منطقه برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: مدرسه دخترانه حضرت زینب (س) در منطقه 3 نیز باحضور مدیران و مسئولین ارشد شهرداری تهران و آموزش و پرورش شهر تهران ، انتخابات خود را برگزار میکند.
وی، شخصیت بخشیدن به نوجوانان، تقویت حس مسئولیت پذیری در نوجوانان، واقعیتر کردن نقش شهرداران مدارس، توجه به تحقق سیاست های شهرداری تهران، تأمین آگاهی های مورد نیاز زندگی شهری در محیط مدرسه، سازماندهی حداکثر توانمندی های دانش آموزان، تقویت روحیه همکاری گروهی و تقسیم کار جمعی، توجه به ارتقای تحصیلی دانش آموزان، حاکمیت خردجمعی و سلسله مراتب سازمانی از خرد به کلان، تقسیم وظایف گسترده سازمانی در سطوح مختلف و گسترش نشاط و شور در فعالیت های اجتماعی را از عمده اهداف برگزاری طرح شهردار مدرسه برشمرد.
به گفته روشنی، در این طرح دانش آموزان ضمن تمرین مشارکت جمعی با به عهده گرفتن وظایف مشخص مشارکتی، با فرآیند برگزاری انتخابات و تمرین مشارکت اجتماعی و سیاسی در این زمینه از دوران نوجوانی آشنا میشوند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین شهردار مدرسه، دانش آموزان را با شهر و مسئولیت شهروندان در قبال شهر خود، سازمان های عهده دار امور شهر و با مفاهیمی چون شهروند، حقوق و تکالیف شهروندی و مهارت های زندگی با کیفیت آشنا میسازد.
مدیرکل آموزش و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به تاریخچه برگزاری انتخابات شهردار مدرسه اذعان کرد: طرح شهردار مدرسه، اولین بار در سال تحصیلی 77-78 در 20 مدرسه منتخب تهران به اجرا در آمده و به دلیل نتایج مثبت آن به 40 مدرسه در سال بعد تعمیم یافت. همچنین بازنگری آن در سالهای 84 و 85 به لحاظ محتوا و نحوه اجرا، در سال های 1390 تا 1392 با برگزاری انتخابات همزمان در 220 مدرسه راهنمایی منتخب و در سال های 1393 و 1394 با مشارکت440 مدرسه دخترانه و پسرانه در مقطع دبیرستان دوره اول برگزار شد.
وی یاد آور شد: سال گذشته نیز انتخابات هجدهمین دوره این طرح در 21 منطقه شهر تهران برگزار شد که رویکرد ویژه طرح مذکور در سال تحصیلی 96-95 "پیشگیری و مقابله با حوادث غیر مترقبه" بود که محوریت برنامههای این طرح را به خود اختصاص داد.
روشنی با اشاره به نام گذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال" افزود: نوزدهمین دوره این طرح با رویکرد "کارآفرینی" در 440 مدرسه واقع در مناطق 22 گانه برگزار میشود.
انتهای پیام/