صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۶ - ۰۷ آبان ۱۳۹۶
کلانتری:

اراده‌ای برای رفع آلودگی هوا نیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: همه عوامل آلودگی هوا شناسایی شده و آنچه که جای آن خالی است اراده برای تصمیم‌گیری درست و اجرای اقدامات در راستای کاهش آلودگی هوا است.
کد خبر : 226335

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شورای شهر، عیسی کلانتری با حضور در هفدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش درباره اقدامات صورت گرفته در کاهش آلودگی هوای شهر تهران اظهار کرد: 17 درصد از جمعیت کل کشور در یک درصد جغرافیایی کشور زندگی می‌کنند که همین موضوع مشکلاتی نیز ایجاد کرده است.


وی بیان کرد: در گذشته بررسی‌های زیادی درباره آلودگی هوا صورت گرفته و همه عوامل آلودگی شناسایی شده‌اند. آنچه که هم اکنون جای آن خالی است اراده و تصمیم‌گیری درست برای کاهش آلودگی است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، افزود: اراده‌ای برای برطرف کردن آلودگی هوا نیست و باید به دنبال آن برویم که این اراده ایجاد شود.


کلانتری به جلسه یک ساعته‌ای که با روحانی رئیس جمهور داشته اشاره کرد و گفت: در این جلسه در خصوص مسائل زیست محیطی صحبت شد و رئیس جمهور از بنده خواست 4 مورد را که آلودگی کلان‌شهرها، پسماندها، ریزگردها و حقابه‌ تالاب‌های کشور از وزارت نیرو است، بررسی کنم.


وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور دیروز دستور دادند با آقای نوبخت تماس بگیرم و 2 میلیارد دلار برای پسماندها در بودجه سال آینده تخصیص دهند تا در چهار سال آینده مشکلات پسماندها حل شود.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه آلودگی هوای کلانشهرها نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است، گفت: روزهای آلاینده در سال 95 کمتر از سال 91 بوده و این موضوع نیز به دلیل بهبود سوخت مصرفی خودروها است.


وی تأکید کرد: حذف نفت از بنزین موجب کاهش آلایندگی‌ها شده است ولی همچنان 90 روز هوای آلاینده در کلانشهرها داریم.


رئیس سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: سال گذشته هوای آلاینده شهر یا کلانشهرها 95 روز بوده که در سال 91، 220 روز هوای آلاینده داشتیم.


وی افزود: در شهری که جمعیت آن بیش از 10 میلیون نفر است مشکلات زیست محیطی زیادی وجود دارد و شهروندان، مدیریت شهری و دولت باید در کاهش مشکلات زیست محیطی همراهی و همکاری داشته باشند.


کلانتری بیان کرد: علت 30 درصد آلودگی هوای تهران و ذرات معلق متعلق به کامیون‌هایی است که بیش از 10 سال عمر دارند و شب‌ها وارد شهر می‌شوند و آلودگی ایجاد می‌کنند.


وی تأکید کرد: وقت آن رسیده است که تصمیمات اجرایی و عملی بگیریم و پرداختن به مسائل تئوری مشکلات را حل نمی‌کند.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: وقتی که مشکل اصلی و اولویت تهران رفع آلودگی هوا است در این راستا ممکن است مشکلات کوچکتری نیز اتفاق بیفتد که این مشکلات را نیز می‌توان در آینده حل کرد ولی ابتدا باید مشکل بزرگتر حل شود.


کلانتری افزود: به اندازه کافی حرف زده شده است و باید اراده اجرا داشته باشیم.


وی افزود: در محیط زیست برای کاهش مشکلات زیست محیطی وارد عمل شده‌ایم و قطعاً فرداها در مقابل گاد فادرها (gaDfader) قرار می‌گیریم.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: وزیر نفت اعلام کرده که اگر پالایشگاهی بنزین غیراستاندارد تولید کند محیط زیست می‌تواند آن را تعطیل کند ولی ما فعلاً نیروی متخصص در این خصوص نداریم و با دانشگاه‌ها در حال امضای تفاهم‌نامه‌ای هستیم که محیط زیست نیرویی به صورت دائم در پالایشگاه‌های کشور مستقر کند که سوخت را مورد بررسی قرار دهد.


وی افزود: بر اساس دستور رئیس جمهور بوی نامطبوعی که از فرودگاه امام (ره) به سمت تهران می‌آمد مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد برای واحدهای آلاینده‌ای که در آن منطقه حضور دارند و مقرر شد تا هشت ماه آینده این بو برطرف شود.


کلانتری گفت: در جنوب شهر تهران و در بیش از 60 منطقه زباله‌ها را آتش می‌زنند و شهرداری و همین‌طور محیط زیست در این خصوص چه اقدامی انجام داده‌اند؟


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ما یکی از قوی‌ترین مدیران خود را به عنوان مدیر محیط زیست به تهران معرفی کردیم و شهرداری نیز باید در این خصوص وارد عمل شود چطور هنگامی که یک متر کسی خلاف می‌سازد همه حضور پیدا می‌کنند ولی در این خصوص اقدامی صورت نگرفته است.


وی خاطرنشان کرد: آلودگی سوختن زباله‌ها کمتر از پالایشگاه شهید رجایی نیست.


کلانتری بیان کرد: امسال با تفاهمی که مابین محیط زیست و وزارت نفت اتفاق افتاد مقرر شد که نیروگاه‌ها مازوت سوخت نباشند.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: 20 درصد آلودگی تهران را پالایشگاه شهید رجایی با استفاده از سوخت مازوت در سرما ایجاد کرده است.


وی ادامه داد: دولت برای کاهش آلودگی هوا آمادگی لازم را دارد و وزارت صنایع نیز این آمادگی را اعلام کرده که موتورهای خارج از استاندارد را متوقف کند.


کلانتری با اشاره به اینکه باید برای کاهش آلودگی هوا وارد عمل شویم، گفت: 422 صنعت آلوده‌کننده در تهران شناسایی شده‌اند و محیط زیست نیز تذکرات لازم را به آنها داده است، لذا شهرداری نیز باید از درآمدهایی که از محل جریمه‌ها اختصاص می‌یابد در همان جا هزینه کند نه در جاهای دیگر.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، گفت: با 133 واحد آلوده‌کننده تهران به صورت جدی برخورد و بعضی از آنها تعطیل شده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر