صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۳ - ۰۷ آبان ۱۳۹۶
روحانی در دفاع از وزرای پیشنهادی علوم و نیرو:

بر سر دانشگاه با هیچکس معامله نکرده‌ام و نخواهم کرد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی گفت: صبر و تعامل کردیم اما معامله نکردیم، من بر سر دانشگاه با هیچکس معامله نکرده‌ام و نخواهم کرد، آنچه وعده من با ملت ایران بوده‌است تا روز آخر این دولت ادامه خواهد یافت.
کد خبر : 226206

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری آنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در جلسه رای اعتماد به وزاری پیشنهادی نیرو و علوم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: حساسیت های اخیر که از سوی دانشگاه مطرح شد، نشان می دهد دانشگاه زنده است و دانشجویان و اساتید فعال هستند و به آینده خود اهمیت می دهند.


وی ادامه داد: دولت از راه خود در زمینه احترام به علم و دانشگاه، غیر امنیتی بودن محیط دانشگاه، احترام به آزادی اندیشه و بیان در دانشگاه ذره ای کوتاه نخواهد آمد.


روحانی تصریح کرد: درباره هر آنچه در انتخابات 92 و 96 درباره امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاه بیان شد، همچنان رئیس جمهوری و دولت به عهد خود وفادار خواهد بود.


رئیس جمهوری گفت مبنای من در سلوک با وزرای، پیوست حکم است، تمام وزرا در کنار حکم وزارت، یک پیوست حکم دارند که در آن مشخص شده است قدم به قدم اولویت دولت دوازدهم در اجرای ماموریت آنها چیست و دولت این پیوست را به صورت منظم پایش می کند، مبنای ادامه یا توقف کار همین پیوست است که این پیوست هم از برنامه دولت که مردم به آن رای داده اند و اسناد قانونی بالا دستی استخراج شده است.


وی افزود: صبر و تعامل کردیم اما معامله نکردیم، من بر سر دانشگاه با هیچکس معامله نکرده ام و نخواهم کرد، آنچه وعده من با ملت ایران بوده است تا روز آخر این دولت ادامه خواهد یافت. نخستین شرط من با وزیر علوم این بود که محیط دانشگاه از آن همه دانشجویان، احزاب، جناح ها و تفکرات مختلف است.


هیچکس نباید احساس کند فضای دانشگاه برای عده‌ای امن و برای عده‌ای نا‌امن است


روحانی حاطرنشان کرد: اولین شرط من با غلامی این بود که محیط دانشگاه متعلق به همه دانشجویان، احزاب، جناح‌ها و تفکرهای مختلف است. هیچ کس در دانشگاه، هیچ انجمن، جمع و جناحی در داخل دانشگاه نباید احساس کند بی پشتوانه است و هیچ جمعی نباید احساس کند که برای دیگران امنیت وجود دارد و برای او نیست؛هیچ جمعی در دانشگاه نباید احساس کند که نظر وزارتخانه نسبت به جناح‌های مختلف، متفاوت است.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مبنای ما از ابتدا بر اعتدال و بر این بوده که اکثریت باید حاکم باشد، ولی اقلیت باید به طور کامل از حقوق خود برخوردار باشد، گفت: نه اسلام، نه قانون و نه شرایط امروز کشور به ما اجازه می‌دهد که در مسایل جزیی رو در روی هم بایستیم؛ اگر هم اختلافات جزیی، دو سال پیش جایز و مکروه بود، امروز باید بگویم حرام و گاهی گناه کبیره است.


روحانی اظهار کرد: امروز در کشور شرایط خاصی داشته و نیاز به وحدت بیشتری داریم چرا که بار بزرگ مسئولیت در ایجاد وحدت و انسجام ملی و در ایستادگی ملت در برابر دیگران، بر عهده دانشگاه است.


رئیس‌جمهور افزود: آن روز که ما در مسیر نهضت اسلامی بودیم، بار اول بر دوش دانشگاه بود و دانشگاهیان بودند که در کنار حوزویان و سایر اقشار مردم، پرچم نهضت و انقلاب را بردوش کشیدند؛ اساتید بزرگ دانشگاه بودند که در کنار عالمان و مدرسان حوزه، نهضت و انقلاب را برای مردم تبیین و رهبری کردند.


روحانی خاطر نشان کرد: در دوران جنگ تحمیلی و هجوم دشمن هم باز دانشگاه بود که در آن مقطع کمک کرد. در بسیاری از موارد دانشگاه‌های علمی و صنعتی ما از جمله دانشگاه شریف به ما یاری رساند و به ما کمک کرد؛ علاوه بر اینکه دانشجویان و اساتید ما در جبهه‌های جنگ بودند پزشکان ما نیز در خط مقدم جبهه‌ها بودند.


رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه هر جا مشکلی برای کشور پیش آمده دانشگاه در صف مقدم بوده است، گفت: امروز هم برای اداره دولت، دست نیازمان عمدتا به سوی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها است. فردا هم برای اداره کشور دست ملت ما به سوی دانشجویان امروز دانشگاه‌ها دراز خواهد بود.


روحانی اظهار کرد:: اگر به فکر اقتصاد مقاومتی هستیم راهی جز اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد؛ اگر به فکر روابط سیاسی باعزت هستیم، راهی به جز داشتن دیپلمات‌های متخصص وجود ندارد؛ اگر می‌خواهیم از حقوق ملت ایران در دادگاه‌ها و داوری‌های بین‌المللی دفاع کنیم، راهی جز داشتن متخصصین برجسته حقوقی نخواهیم داشت و برای مدیریت و اقتصاد کشور و استیفای حقوق ملت نیازمند به دانشگاهی هستیم که بتواند آزاداندیش باشد و در آن کرسی آزاداندیشی بپا باشد؛ دانشگاهی که در آن تفکرات مختلف سیاسی، فضا را برای فعالیت سیاسی خودشان آماده و باز ببینند.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: وزارت و وزیر علوم باید شرایط را برای فعال‌تر شدن دانشگاه‌ها ، اساتید و دانشجویان و همچنین سیر مراحل علمی در سطح جهان و رقابت با کشورهای پیشرفته فراهم نمایند.


روحانی خطاب به نمایندگان مجلس ،دانشجویان و ملت ایران اظهار کرد:: از شما می‌پرسم، آیا امروز فضای دانشگاه های ما نسبت به سال 91، بهتر شده است یا نه؟ آیا فضای دانشگاه‌های ما آزادتر شده است یا نه؟ آیا دانشجویان ما در اجتماعات خودشان و بیان نظرات خودشان آزادتر هستند یا نه؟ آیا در مسیر رشد علمی، دانشگاه‌های ما نسبت به 4 یا 5 سال پیش، پیشرفت کرده‌اند، یا نه؟آیا هزاران شرکت‌های دانش بنیان ما که امروز در سایه تلاش وزارت علوم، وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی، معاونت فناوری ریاست جمهوری و حمایت دولت ، حلقه اتصال را بین دانشگاه و تولید، بین دانشگاه و اقتصاد مقاومتی برقرار کرده‌اند، با سال‌های قبل قابل مقایسه است؟


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که از آقای غلامی خواستم که در دانشگاه‌ها مد نظر قرار دهد اینکه دانشجوی ما باید صاحب علم و مهارت باشد. اینکه ما بگوییم دانشجویی فارغ‌التحصیل شده است و کاغذی هم به نام مدرک دانشگاهی در دست گرفته است این نمی‌تواند برای ما افتخار چندانی باشد. آن روزی که دانشجوی ما مدرک کارشناسی یا مراتب بالاتر را در دست دارد و یک مهارت را در صحنه جامعه ما به خوبی یاد گرفته است، مراکز تولیدی ما او را جذب خواهند کرد.


روحانی لزوم اتصال دانشجو و دانشگاه با تولید را مورد تاکید قرار گرفت و گفت: به وزیر آینده علوم گفته ام که دانشگاه‌های ما باید با صنعت، کشاورزی و بخش خدمات متصل باشد. دانشجو از سال دوم باید مهارت و کارآموزی یاد بگیرد، از سال سوم باید فردی کاردان در صحنه عمل باشد و بعد از همان دوره اول لیسانس و کارشناسی‌اش باید بتواند یک شغل قابل قبول متناسب با علم و دانش و مهارتی که آموخته است به عهده بگیرد.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: درست است که امروز شرایط کار در جامعه ما ایده‌آل نیست اما در عین حال دولت این افتخار را دارد که در فصل دوم سال جاری، دارای یک رشد کم‌نظیر و یا حتی بی‌نظیر در مسأله اشتغال بوده اینکه حدود 800 هزار نفر تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال مشغول بکار شدند، این رقم، رقم بسیار امیدوارکننده‌ای است گرچه هنوز تا رسیدن به رقم مطلوب فاصله داریم اما اقدامات انجام شده به آن معناست که مسیر ما مسیر امید است و من در اینجا یکبار دیگر به وزیر علوم آینده خطاب می‌کنم که اساس وزارت علوم باید بر مبنای امید باشد کما اینکه اساس صنعت آب و برق ما باید بر مبنای تدبیر باشد.


وی خاطرنشان کرد: اگر دانشجویی که بخاطر تعلق به تفکر سیاسی،فضایی برای سخن گفتن نداشته باشد، معنایش این است که امید به شغل فردا هم ندارد. این معنایش این است که همین‌هایی که امروز در دانشگاه بین من و همکلاسی ام بخاطر تفکر سیاسی‌ام فرق می‌گذارند، به او امید می‌دهند و به من ناامیدی، به او فضا می‌دهند و جا را برای من تنگ می‌کنند این معنایش آن است که این دانشجوی ما نمی‌تواند به عدالت نظام و دولت‌اش متکی باشد. دانشگاه باید فضای آزاد و امن برای همه تفکرات و برای همه دانشجویان عزیز در سراسر کشور باشد.


روحانی افزود : محیط دانشگاه باید محیط علم و دانش و پژوهش باشد و دانشگاه باید به خوبی با مراکز تولیدی کشور در ارتباط تنگاتنگ و مداوم باشد این برای ما افتخار نیست که فارغ‌التحصیلان ما زیاد باشند و به همان اندازه سال ها جویای کار باشند. همیشه دانشگاه‌ها بر این مبنا بوده که بعد از فارغ‌التحصیل شدن در پایان سال اول و دوم، معمولا بعد از 6 ماه یا یکسال می‌توانستند یک شغل مناسبی را پیدا کنند باید چنین فضایی را برای جامعه علمی و دانشگاهی خودمان بوجود آوریم.


رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه آقای غلامی به عنوان شخصیت علمی، مدیر، متدین، انقلابی، بی‌تردید، فضای دانشگاه ما را در همان مسیر سال 93 و 94، قرار خواهد داد،اظهار کرد:: دانشگاه 96 با 93 متفاوت نخواهد بود، مسیر همان مسیر است و من امروز به عنوان رئیس‌جمهور به دانشجویان این قول را می‌دهم و هم به اساتید این وعده را می‌دهم که شخصاً روند دانشگاه را پایش خواهم کرد.


وی گفت: به خوبی می‌دانم دانشگاه چه حق بزرگی را در مقاطع مختلف کشور در دوران انقلاب‌ و نظام‌مان و در دفاع مقدس‌ و امروز در ایستادگی‌مان در برابر قدرت‌های بزرگ بر ما داشته و ما چه دینی نسبت به دانشگاه داریم.


رئیس‌جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو نیز گفت: اگر در وزارت علوم از امید به امروز و فردا بیشتر سخن گفتم، در موضوع وزارت نیرو بیشتر از تدبیر باید سخن بگوییم.


روحانی موضوع آب را یکی از مسایل مهم کشور دانست و با تاکید بر اهمیت آب برای تامین نیازهای ضروری، آشامیدن، صنعت، کشاورزی و آبادانی کشور، اظهار کرد:: همه ما می‌دانیم که یکی از مسایل مهم امروز ما و فردای ما مسأله آب است. در زمینه عرضه آب در کشور بعد از جنگ تحمیلی، اقدامات فراوانی انجام گرفت. سدهای زیادی ساخته شد، تلاش‌های زیادی انجام گرفت تا آب مهار شود، پایدار بماند و به مصارف ضروری لازم برسد.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه دوره ای در جهان دوران سدسازی شد و رقمی حدود 46 هزار سد بزرگ با تعریفی که از سد بزرگ می‌شود در جهان ساخته شد، افزود: امروز به آن اندازه آب در اختیار نداریم که پشت سدهایی که ساخته شده ذخیره بکنیم. در جاهایی که می‌شد سد احداث کرد این‌کار انجام شده اما از این به بعد در این باب دست ما خیلی باز نیست.


روحانی ادامه داد: یک روزی بحث در این بود که ما واردکننده آب باشیم و آب مورد نیاز خودمان را از کشورهای دیگر وارد کنیم در این زمینه مذاکرات فراوانی صورت گرفته و امروز هم صورت می‌گیرد؛ این مورد منتفی نیست و باز هم باید کار کنیم؛ اما در عین حال آنچنان که در سال‌های قبل روی این مسأله امید بسته شده بود، در آن حد نیست و نخواهد بود.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: برخی از کشورها آب فراوان دارند، اما همسایه ما نیستند و آب باید از یک کشور دیگر عبور کند که با آن کشور اختلافات آبی دارند و از لحاظ سیاسی با مشکلات فراوانی توأم است.


روحانی افزود: از برخی کشورها هم می‌توانیم آب خریداری کنیم و این کار ادامه پیدا می‌کند کما اینکه در سفر به استان‌های مختلف در دولت یازدهم نمایندگان محترم این مسأله را مطرح کردید که آب استان ما از فلان دریا یا دریاچه از شمال یا جنوب باید تأمین شود؛ بله این هم یکی از راه‌هایی است که می‌شود روی آن فکر کرد و برنامه‌ریزی کرد که البته در برخی موارد هم اقدامات عملی شروع شده است. اما در عین حال باید بدانیم که آب به چه قیمتی به محل مصرف خواهد رسید و این یکی از مواردی است که باید در این زمینه کار کنیم، همانطور که تاکنون فعالیت‌های زیادی انجام گرفته و نیاز به سرمایه‌گذاری و حضور بخش خصوصی و سرمایه خارجی نیز داریم.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دولت در مسأله پساب و تصفیه فاضلاب و گردش آن وارد آن شده و سرمایه‌گذاری کرده و خواهد کرد، گفت: این اقدامات هم برای محیط زیست ضروری است و هم می‌توان در برخی از مصارف از این آب تصفیه شده استفاده کرد.البته بحث‌های دیگری هم مطرح است مبنی بر اینکه از آب‌های ژرف استفاده و بهره‌برداری کنیم. هیچ یک از این اقدامات لیست فعالیت‌های دولت خط نخورده و ما مشغول تلاشیم.


روحانی با بیان اینکه نباید تردید داشت که بیشترین سرمایه‌گذاری باید در سمت تقاضا انجام شود، افزود: باید تلاش کنیم و ببینیم از آب موجود چگونه باید بهتر استفاده و بهره‌برداری کنیم. بهره‌برداری صحیح از آب موجود یا همان مسأله معروف فرهنگی‌مان عدم اسراف یکی از نکات بسیار ارزشمند است؛ دولت و مجلس با هم باید تلاش کرده و در این راستا دست به دست هم دهیم.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بیشترین آب کشور در زمینه کشاورزی مصرف می‌شود، گفت: آیا محصولاتی که نیاز به آب زیاد دارند همه‌اش باید در داخل کشور، کشت و بهره‌برداری شود؟ آیا ما نباید از کشت فرا سرزمینی استفاده کنیم که یکی از راه‌های صرفه‌جویی آب است؟ باید کشت محصولاتی که نیاز به آب زیاد دارند را به کشور دیگر ببریم که این کار نیز در دولت آغاز شده است.


روحانی افزود: بنابراین ما در زمینه تقاضا قدم‌های فراوانی را باید برداریم، تلاش دولت یازدهم برای این بود که بهره‌وری را در آب بالا ببریم. از شیوه‌های سنتی فاصله بگیریم و از شیوه‌های مدرن برای آبیاری استفاده کنیم.


رئیس‌جمهور با تقدیر از تلاش ها و اقدامات وزیر سابق نیرو و وزیر جهاد کشاورزی که در این زمینه تلاش فراوانی انجام دادند، گفت: تلاش ما بر این است که با زمین و آب کمتر، محصول بیشتر برداشت کنیم؛ هدف ما محصول بیشتر، آب کمتر و زمین کمتر است.


روحانی ادامه داد: دولت قدم‌های خوبی در این زمینه‌ها در استان‌های خوزستان، ایلام، استان‌های غربی و سایر استان‌ها برداشته و برخواهد داشت چراکه این راه اصلی ما در این بخش است.


رئیس‌جمهور اظهار کرد: مصرف آب کشاورزی ما 80 درصد الی 90 درصد است؛ اگر بتوانیم 20 درصد در این آب صرفه‌جویی کنیم دست ما باز می‌شود و این کار امکان پذیر است. البته این اقدامات سرمایه‌گذاری می‌خواهد و دولت باید کمک کند. همیشه ما هر مسیری که می‌رویم، اولین موضوع ما منابع مالی در اختیار ‌و بخش خصوصی است.



انتهای پیام/

ارسال نظر