آمادگی ایران برای تاسیس یک بیمارستان و 5 کلینیک در بنگلادش
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر احمد سلطانی معاون برنامهریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در بازدید از غرفه خبرگزاری آنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات درباره نحوه امدادرسانی به آوارگان میانمار گفت: در بحث امدادرسانی به آوارگان ابتدا تیمهای ارزیابی به محل اعزام میشوند که این تیمها علاوهبر ارزیابی منطقه محمولهای را نیز با خود برای آوارگان میبرند که پس از ارزیابیهای اولیه و استقرار تیمهای ارزیاب این پیشنهاد ارائه شده که بتوان برای ارسال محمولهها از نیرو و امکانات منطقهای نیز بهرهمند شویم.
وی افزود: تاکنون محمولههای ارسال شده توسط سازمان امداد و نجات هلال احمر از محل کمکهای مردمی تامین نشده بلکه تمام آنچه ارسال شده از محل داشتهها و ذخایر سازمان بوده است. همچنین محمولههای ارسال شده صرفا کالاهایی بودند که در منطقه قابل تامین نبوده است، برای مثال کشور ما بیشتر چادر، پتو، زیرانداز، ظروف آلومینیومی، پوشاک، مواد غذایی و ... بسیاری که در منطقه قابل دسترسی نبوده ارسال کرده است که تاکنون حدود 100 تن محموله برای آوارگان میانمار ارسال شده است.
معاون برنامهریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در ادامه در خصوص نقدهایی که برای استفاده از ظرفیتهای محلی در توزیع محمولهها انجام شده گفت: جمعیت هلال احمر و تمام سازمانها موظف هستند که هنگام امداد رسانی و توزیع محمولهها جمعیت جامعه میزبان را نیز در نظر بگیرند و به گونهای امدادرسانی داشته باشند که به شهروندان بنگلادشی آسیب وارد نشود برای مثال ما برای امدادرسانی نمیتوانیم تمام مواد غذایی مورد نیاز را از کشور بنگلادش تهیه و در بین آوارگان توزیع کنیم زیرا این امر تبعات فراوانی را برای شهروندان بنگلادشی خواهد داشت. برای مثال دسترسی و تهیه مواد غذایی و همچنین قیمت آن برای آنها افزایش خواهد یافت پس ما موظف هستیم که هنگام امداد رسانی هر دو جمعیت (شهروندان بنگلادش و آوارگان میانمار) را در نظر بگیریم.
وی یادآور شد: البته ما در تلاش هستیم که تا حد امکان اقلام مورد نیاز را از منطقه تامین و یا از کشورهای همسایه تهیه و در بنگلادش ترخیص کنیم. تا این گونه علاوهبر تسریع امدادرسانی هزینهها نیز کاهش پیدا کند.
سلطانی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنیبر اینکه آیا پزشکان برای امدادرسانی به آوارگان میانماری در بنگلادش مستقر خواهند بود، گفت: در بحث استقرار پزشک مسائل بسیاری وجود دارد برای مثال مکان و فضای مناسبی را برای استقرار پزشکان تهیه کنیم که در این خصوص رایزنیهایی با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور و وزارت بهداشت بنگلادش انجام دادهایم تا بتوانیم یک بیمارستان و 5 کلینیک را برای ارائه خدمات درمانی مستقر کنیم.
وی افزود: همکاریها با وزارت بهداشت کشور به خوبی پیش رفته و منتظر آن هستیم تا وزارت بهداشت بنگلادش طبق قانون امکان تاسیس بیمارستان را برای ما فراهم سازد. استقرار بیمارستان در کشور بنگلادش نیاز به مکانیابی است تا دسترسی آوارگان به مراکز ابتدایی سهولت پیدا کند و همچنین مالکیت زمین مشخص شود که به محض مکانیابی وزارت بهداشت بنگلادش سازمان امداد و نجات اقدامات لازم برای تاسیس بیمارستان و کلینیک را انجام خواهد داد.
معاون برنامهریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: در حال حاضر کشورهای بسیاری از قبیل قطر، کویت، ترکیه، ازبکستان، کانادا، هلند، اسپانیا، ایران و ... در حال امدادرسانی به آوارگان میانمار هستند که تمام این مجموعهها زیر نظر فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر فعالیت خواهند کرد تا اقدامات صورت گرفته با یکدیگر همراستا بوده و تداخل نداشته باشد.
انتهای پیام/