صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بودجه‌ریزی عملیاتی تکلیف قانونی دولت است/ افزایش هزینه جاری دولت با انتشار اوراق مشارکت

یک اقتصاددان با بیان اینکه بودجه‌ریزی عملیاتی تکلیف قانونی دولت است که سال‌هاست اجرا نمی‌شود، گفت:‌ انتشار اوراق به معنای افزایش هزینه‌های جاری دولت به اسم پروژه‌های عمرانی است.
کد خبر : 225932

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، جعفر قادری، با اشاره به کسری بودجه 30 تا 40 هزار میلیارد تومانی پیش‌بینی شده برای سال جاری اظهار داشت:‌ سال‌هاست که دولت برای بودجه‌ریزی عملیاتی تکلیف قانونی دارد و دستگاه‌ها عادت کرده‌اند مثل گذشته بودجه دریافت کنند. بعید است دولت بتواند بودجه را مبتنی بر عملکرد تدوین کند.


این اقتصاددان با بیان اینکه بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد می‌تواند به کاهش هزینه‌های جاری دولت کمک کند، تصریح کرد: یکی دیگر از مباحثی که می‌تواند منجر به کاهش هزینه و افزایش مانور دولت شود، واگذاری طرح‌های عمرانی به بخش خصوصی است، اما دولت اراده‌ای برای این موضوع ندارد و خود را بیش از پیش متورم می‌کند.


عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به شیوه غلط دولت مبنی بر استفاده از اوراق مشارکت و اسناد خزانه به منظور اجرای طرح‌های عمرانی، بیان داشت: این موضوع به معنای افزایش هزینه‌های جاری به اسم پروژه‌های عمرانی است و با توجه به اینکه این طرح‌ها در بخش‌ دولتی انجام می‌گیرد، مجددا مشمول هزینه و نیروی جدید است.


قادری با تأکید بر اینکه سیاست‌ دولت ایراد و اشکال دارد، گفت: با لفاظی و رنگ و لعاب دادن به بودجه، نمی‌توان مشکل را حل کرد، همیشه بودجه عمرانی رقم قابل توجهی پیش‌بینی می‌شود، اما پایان سال سهم اندکی از اعتبارات را به خود اختصاص می‌دهد و این نسخه هر سال از سوی دولت تکرار می‌شود.


این اقتصاددان با اشاره به استفاده از اطلاعات و شناسایی فعالیت‌های اقتصادی در کشور به منظور افزایش درآمد مالیاتی گفت: با استفاده از ظرفیت‌های نرم‌افزاری می‌توان حجم مبادلات بانکی را کنترل کرد و بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی قابل شناسایی است، اگر اراده‌ای در سطح دولت وجود داشته باشد، می‌توان گردش مالی و حساب‌ها را کنترل کرد، زیرا این اطلاعات اکنون به صورت جزیره‌ای در اختیار دولت است، در حال حاضر اطلاعات بانکی به کمک درآمدهای مالیاتی آنطور که باید و شاید نیست، بنابر این نمی‌توان توقع داشت فرار مالیاتی کاهش یابد.


قادری در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود طرح‌های عمرانی برای واگذاری به بخش خصوصی جذابیت لازم را ندارد، گفت:‌ قطعا بخش خصوصی باید از اجرای طرح‌ها منتفع شود و دولت باید به جای اینکه خود را بدهکار کند، برای بخش خصوصی جذابیت ایجاد کند و همچنین از انحصار در واگذاری طرح‌ها خودداری کند.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر