کشف بقایای موجودی مارمولک مانند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، دانشمندان فسیل موجود کوچک مارمولک مانندی را پیدا کردهاند که از اجداد مشترک پستانداران و ماهیها است. این موجود که «تاینی» (کوچک) نام دارد در مرزهای شرقی اسکاتلند پیدا شده است. بقایای فسیلی تاینی در یک تکه سنگ کوچکتر از مشت دست انسان کشف شده است.
تاینی یکی از اولین موجودات چهار پایی است که به خشکی پا گذاشت و تبدیل به یکی از اجداد پستانداران شد. فسیل این موجود، شکاف زمانی 15 میلیون ساله تبدیل ماهیها به موجودات خشکی را پر کرد.
تصویر شبیهسازی شده تاینی
فسیل تاینی یکی از هزاران فسیلی است که در مرزهای اسکاتلند پیدا شده است. 360 تا 345 میلیون سال قبل، اسکاتلند محل بسیار متفاوتی بوده است. زمانی که بسیاری از قارهها هنوز بهم متصل بودند، اسکاتلند نزدیک به استوا بود. در آن زمان سرزمین اسکاتلند گرم و مرطوب بود و خشکسالی و سیل را نیز تجربه کرده بود.
اسکاتلند محلی است که چهاراندامان، حیواناتی که چهار دست و پا دارند، پا به خشکی گذاشتند و رویداد انقلابی را رقم زدند. دانشمندان به دلیل شکاف زمانی 15 میلیون ساله در تاریخچه فسیلی، نمیدانستند که دقیقا چه اتفاقی افتاده است چراکه فسیل هیچ چهاراندام متعلق به آن دوره، پیدا نشده بود. بنابراین هیچ مدرکی وجود نداشت که نشان بدهد ماهیها به چهاراندامان تبدیل شدهاند و به خشکی آمدهاند.
فسیل تیکتالیک
البته فسیل «تیکتالیک»، یک گونه منقرضشده از ماهیهای گوشتیباله که حدود 375 میلیون سال قبل زندگی میکرده است، کشف شد. دانشمندان تا همین اواخر براین باور بودند که تیکتالیک بهترین گونه بین ماهی و چهاراندامان خشکی بوده است.
استن وود، کاوشگر، با حفاری در مرزهای اسکاتلند فسیل این موجود چهار اندام را پیدا کرد که به رمز و رازهای تکاملی پایان داد.
البته هنوز مشخص نیست که چرا موجودات از آب به زمین نقل مکان کردند اما با هر کشف جدید دانشمندان یک قدم پاسخ این سوال نزدیکتر میشوند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/