نگاه راهبردی به بخش هوافضا
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه گزارشی از روند تحولات علمی و فناوری در سطح ملی و بین المللی ارائه شد. در ادامه جلسه گزارش روند اجرای «سند ملی هوافضا» توسط دکتر منوچهر منطقی رئیس مرکز ملی فضایی ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به تفکیک بین دو حوزه دفاعی و عمومی بخش هوافضا، هدفگذاری به منظور نیل به جایگاه نخست در منطقه در این فناوری هم مورد اشاره قرارگرفت.
در بخش دیگری از این گزارش و در تشریح اهداف کلان این حوزه، پرتاب موجود زنده و انسان به فضا، قرار دادن ماهواره در مدار زمین و ایجاد امنیت هوانوردی در محیط ملی و منطقهای به عنوان جزئی از اهداف کلان عنوان شدهاند.
توسعه و تقویت موقعیتهای مداری برای جلوگیری از برخی مشکلات و حفاظت از منافع ملی در عرصه هوا فضا از طریق برخی اقدامات حقوقی هم بخشی دیگر از اقداماتی بود که در این گزارش مورد اشاره قرار گرفت.
رعایت استانداردهای بینالمللی به منظور ارتقای کیفیت و ایمنی خدمات فضایی به کشور و حداکثر استفاده از توان فناوری داخلی هم از سایر مواردی بود که دراین گزارش ارائه شد و مورد تاکید قرار گرفت.
در انتهای این گزارش نیز برخی چالشها و موانع پیشرفت در این حوزه نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
پس از ارائه گزارش دکتر مخبر دزفولی طی سخنانی گفت: «سرمایه اصلی در بخش فناوری کشور ما نیروی انسانی است و باید گزارشی هم پیرامون وضعیت نیروی انسانی بخش هوا فضا ارائه شود».
وی افزود: «ارائه یک چشم انداز کامل برای ترسیم نقاط قوت و ضعف بخش هوافضا نیز باید جدی گرفته شود».
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: «بخش هوافضا به علت ارتباط کاملی که با امنیت ملی کشور دارد باید با یک نگاه راهبردی مورد توجه قرار گیرد».
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضا نیز در ادامه جلسه به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: تحرک بیشتر در حوزه دیپلماسی فضایی، تمرکز در مدیریت کلان این بخش به منظور جلوگیری از موازیکاریها، توجه به کاربریهای متنوع فناوری هوافضا، خودداری از هر گونه اقدامی که منافی اهداف سند ملی هوا و فضا است، ساماندهی جذب در این رشته در آموزش عالی براساس سیاستهای کلی بخش آموزش عالی و هماهنگی در انعکاس اخبار مربوط به بخش هوافضا.
انتهای پیام/