صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۰۳ آبان ۱۳۹۶
 با همکاری «دارپا» طراحی شد؛

هدبندی که قدرت یادگیری را تا 40 درصد افزایش می‌دهد

دانشمندان چند مرکز تحقیقاتی با همکاری با سازمان تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا یا «دارپا» هدبندی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند تا 40 درصد میزان یادگیری را در انسان افزایش دهد.
کد خبر : 225114

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، دانشمندان ادعا می‌کنند لازم نیست برای استفاده از این ابزار زمان زیادی منتظر بمانید، این ابزار پنج تا 10 سال آینده عرضه خواهد شد.


این ابزار که توسط محققان لابراتوارهای HRL و دانشگاه مک‌گیل در مونترال و کمک مالی دارپا ساخته می‌شود، دستگاه «تحریک جریان مستقیم درون جمجمه‌ای» یا TDCS است که جریان بسیار ظریفی را به ناحیه‌ای از مغز که «قشر پیشانی» نامیده می‌شود، ارسال می‌کند. این امر باعث تغییراتی در بخش‌های مختلف مغز و در نتیجه میزان یادگیری می‌شود.


در حالی که مطالعات قبلی نشان می‌داد یادگیری از طریق افزایش شلیک نورون‌ها رخ می‌دهد، محققان این نظریه را رد کرده‌اند و با کمک آزمایش‌های خود نشان دادند که اتصال مدولاسیون بین مناطق مغز به افزایش سرعت یادگیری کمک می‌کند.


دکتر پراوین پیلی، یکی از محققان این پروژه، می‌گوید: «در این آزمایش ما بخش قشر پیشانی را با تحریکات غیرتهاجمی هدف قرار دادیم. این بخش وظیفه کنترل بسیاری از عملکردهای مغز را از جمله تصمیم‌گیری، کنترل شناختی و بازیابی حافظه متنی را برعهده دارد».


علاوه بر این، بخش قشر پیشانی به تمام قسمت‌های دیگر قشر مغز متصل است و تحریک آن تاثیرات گسترده‌ای خواهد داشت. به همین دلیل است که دانشمندان همیشه روی این بخش از مغز برای شناسایی رفتار و مطالعات موردی مطالعه می‌کنند.


آزمایش روی میمون‌های ماکاک


به گزارش جی پلاس؛ دانشمندان این ابزار را روی میمون‌های ماکاک آزمایش کردند. در این آزمایش ارتباط میان محرک‌های بصری و جایی که در آن پاداش می‌گرفتند را یاد گرفتند. در ابتدا این عمل 15 ثانیه طول می‌کشید اما بعد از مدتی که میمون‌ها مکان پاداش گرفتن‌ را یاد گرفتند، این عمل فقط دو ثانیه طول می‌کشید.


بدون وجود TDCS یا تحریک جریان مستقیم درون جمجمه‌ای، به طور متوسط 22 بار طول کشید که میمون‌ها روش به دست آوردن پاداش را یاد گرفتند. اما زمانی که مغز آنها تحریک شد، میمون‌ها بعد از 12 بار آزمایش، این روش را آموختند و این امر نشان‌دهنده افزایش یادگیری 40 درصدی است.


منبع: جی‌ پلاس


انتهای پیام/

ارسال نظر