صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

کمبود نقدینگی در بخش تولید علی‌رغم افزایش نقدینگی در کشور

دبیر کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران گفت: طبق گزارش های رسمی طی سال گذشته مجموع سود شرکت‌های غیردولتی در ایران با همه ابعاد و تنوع صد هزار میلیارد تومان بوده و در همین سال مجموع بهره بانکی توزیع شده در بازار رسمی پول کشور دویست هزار میلیارد تومان بوده است.
کد خبر : 225105

حمیدرضا قاسمی دبیر کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره اینکه تولید بر اساس نیاز و صادرات نیست، تاکید کرد:‌ متاسفانه تولیدات کشور طبق اهداف پیش‌بینی شده کشور پیش نرفته و امور غیر مولد و رانتی بر تولید داخلی چنبره زده که ادامه این رویه به نفع و صلاح اقتصاد مملکت نخواهد بود.


وی ادامه داد: همین موضوع، تاثیرات منفی بر صادرات کشور داشته زیرا رقابتی نبودن تولیدات داخلی از جمله مهمترین دغدغه صادرکنندگان ایرانی بوده و این در حالی است که تولید کالاهای ایرانی باید به‌گونه‌ای باشد که از لحاظ کیفیت و قیمت حرفی در بازارهای بین‌المللی داشته باشد.


دبیر کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به حال بد بنگا‌ه‌های تولیدی در کشور، گفت: تولید حال و روز خوشی ندارد و علی‌رغم افزایش و سیلان نقدینگی همچنان کمبود نقدینگی مهمترین مشکل بخش تولید کشور است.


وی ضمن تاکید بر تولید رقابتی افزود: صادراتی می‌تواند چشم‌اندازهای مملکت را در اسناد بالادستی تامین کند که متکی به تولید با کیفیت باشد.


قاسمی در مورد وضعیت نقدینگی موجود کشور نیز گفت: برای مثال طبق گزارش‌های رسمی طی سال گذشته مجموع سود شرکت‌های غیر دولتی در ایران با همه ابعاد و تنوع صد هزار میلیارد تومان بوده و در همین سال مجموع بهره بانکی توزیع شده در بازار رسمی پول کشور دویست هزار میلیارد تومان بوده است.


دبیر کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در یک کلام، افرادی که در این اقتصاد هیچ سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی نداشته‌اند تاکنون 2برابر اشخاص دخیل در امر تولید به‌واسطه بانک‌ها،سود به جیب زدند.


وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان به‌واسطه تولید، منافع و سود بالا را دنبال می‌کنند اما زمانی که سوددهی به‌جای تولید به نرخ سود سپرده بانک‌ها منتقل شده این جهت‌گیری در اقتصاد را به تولیدکنندگان می‌دهد که بازدهی سرمایه‌گذاری در بانک بیشتر از تولید است.


انتهای پیام/

ارسال نظر