صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اژدها وارد خانه می‌شود

امیر مشهدی عباس، تولید کننده آثار نمایشی معتقد است با توجه به حوادث ناگواری که این روزها در محیط پیرامون برای کودکان و نوجوانان رخ می‌دهد، می‌توان از تئاتر برای آگاهی‌بخشی به کودکان و نوجوانان بهره برد.
کد خبر : 225014

امیر مشهدی‌عباس که آثار نمایشی ویژه رده سنی کودک و نوجوان را با توجه به نیاز نسل جدید اجرا می‌کند، این بار اثری جدید با عنوان «اژدها اولین حیوان خانگی» را روی صحنه خواهد برد. مشهدی عباس در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص خلأهای موجود در حوزه نمایش کودک توضیحاتی ارائه کرده که می‌خوانید:


روند تحقیق و پژوهش درباره نیازهای امروز کودکان چگونه آغاز شد و به چه مضمونی رسید؟


براساس تحلیل و پژوهشی که انجام دادم متوجه شدم که این روزها بچه‌ها علاقه‌مند به نگهداری از حیوانات خانگی هستند، بنابراین نمایشنامه «اژد‌ها اولین حیوان خانگی» را بر این اساس نوشتم.


بچه‌ها همه چیز را یاد می‌گیرند از جمله زبان، کامپیوتر، ورزش و هنر اما هیچگاه درباره محبت کردن نمی‌آموزند و این در حالی است که با محبت می‌توان همه چیز را به دست آورد و حتی دل اژدها را هم رام کرد. کودکان باید بیاموزند که همیشه بهترین نتیجه با محبت حاصل می‌شود و آنچه انسان را جاودانه می‌کند محبت است، بنابراین ما در این نمایش شیوه محبت‌کردن و برقراری ارتباط را به بچه‌ها می‌آموزیم.



نمایش «اژدها اولین حیوان خانگی» چه پیامی در دل خود برای کودکان به همراه دارد؟


در نمایش «اژدها اولین حیوان خانگی» معضلات نگهداری از حیوانات خانگی را نشان می‌دهم و به کودکان می‌آموزیم که باید با محبت کردن به آنچه می‌خواهند برسند. البته این مفهوم در لایه‌های زیر نمایش گنجانده شده و به هیچ عنوان این پیام به طور مستقیم به مخاطب انتقال داده نمی‌شود.



متریال و جنس عروسکی که در این نمایش استفاده می‌شود چیست؟ آیا در طراحی عروسک اژدها به ویژگی‌های آن توجه شده؟


در این اثر اژدهای غول‌پیکر داریم که متریال ساخت آن ترکیبی از اسفنج، یونولیت و پارچه است، این اژده‌ها فک‌اش حرکت می‌کند و از دهانش آتش خارج می‌شود. اژده‌‌های قصه ابعاد 3 در 4 متری دارد که دو برابر انسان عادی است.


در این نمایش به چه مضمونی پرداخته‌اید؟


قصه این نمایش درباره ورود بچه‌اژده‌هایی به روستا است که همه چیز را به هم می‌ریزد. در این نمایش نشان داده می‌شود وقتی موجودی متناسب با فضایی نیست نباید در آن موقعیت نگهش داشت یا آن را قرار داد و با این واسطه دیگران را به زحمت انداخت.


قصه درباره محدود کردن آدم‌ها و حصاری است که انسان‌ها دور خود می‌کشند که همین امر باعث جمع‌گریزی و علاقه به تنهایی می‌شود. با پرداختن این موضوع برای کودکان ایجاد انگیزه کرده‌ام.



از چه شیوه‌ اجرایی در این نمایش استفاده می‌کنید؟


شیوه اجرایی این اثر بازیگر-عروسک است و نمایش «اژده‌ها اولین حیوان خانگی» اثری موزیکال و شاد است که تم، موسیقی و طراحی ایرانی دارد و حوادثش در ناکجاآباد می‌گذرد.


این اثر مناسب برای چه کودکانی است؟


نمایش از فضای شادی برخوردار است و من تماشای آن را به کودکانی که تمایل به تجربه هیجان دارند پیشنهاد می‌کنم.


با توجه به حوادث ناگواری که این روزها در شهرهای مختلف کشور برای کودکان روی می‌دهد، چقدر آموزش برای آگاهی‌بخشی و حفاظت را لازم می‌دانید؟ نمایش چقدر در این آگاهی‌بخشی می‌تواند مفید و موثر باشد؟


نمایش تاثیرگذارترین رسانه دنیا است، چون اتفاقات چهره‌ به چهره روی می‌دهد و مخاطب کودک از احساسات بیش از منطق استفاده می‌کند بنابراین تاثیرگذاری نمایش در مخاطب کودک بسیار بسیار زیاد است.


اگر بخواهیم خوراک فرهنگی به کودکان بدهیم و آن‌ها را نسبت به خطرات محیط پیرامون هوشیار کنیم با اجرای نمایش می‌توان به درستی آگاهی‌بخشی کرد. تاثیر درام بر روی کودکان بسیار زیاد است چرا که آن‌ها در مواجهه با نمایش تنها بیننده آن اثر نخواهند بود بلکه با کارکترهای آن همذات‌پنداری می‌کنند و آن مساله را خودشان تجربه می‌کنند.


می‌توان روی تئاتر به عنوان یک سرمایه حساب کرد. اینکه چقدر از دنیای بچه‌ها شناخت داریم و چه کارهایی برایشان انجام می‌دهیم موضوع مهمی است چرا که خیلی از والدین از فرزندانشان فاصله زیادی دارند و در نتیجه فرزندان نمی‌توانند نخستین دغدغه‌هایشان را حتی مطرح کنند. در حالی‌که به علت خطرات و مشکلاتی که ممکن است هر لحظه گریبان‌گیر کودکان شود باید کاری انجام داد که آگاه‌سازی را به دنبال داشته باشد.


من به عنوان تولیدکننده یک نمایش وظیفه دارم خوراک فرهنگی را به درستی به مخاطب ارائه کنم. ما باید با یک نمایش دغدغه مخاطب را برطرف کنیم و یا سوالی را که در پس یک اثر برای تماشاگر بوجود آورده‌ایم را با ایجاد راهکارها پاسخگو باشیم. نمایش این ظرفیت را دارد که نیمی از نگرانی‌های خانواده‌ها را از میان ببرد.


آیا پروژه بعدی‌تان مشخص است؟ برای چه گروه سنی است؟


نمایش «فیل سپید» که کاری از مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان است را در دی ماه به اجرا درمی‌آورم. این نمایش بحث کاملا علمی «فیل سفید» را بررسی می‌ کند. این مضمون اقتصادی و روانشناسانه است و به قشر نوجوان یاد می‌دهد که همیشه زندگی ما هزینه فیل‌های سفید می‌شود که نمی‌دانیم چقدر در زندگی‌مان تاثیر دارند.


نمایش «اژدها، اولین حیوان خانگی» از 5 آبان ماه هر شب با هنرمندی مهرداد باقری، حامد زحمتکش، حمیدرضا حسینعلی و عروسک‌گردانی فرزاد سلیمانی، سحر آقاسی، حمیدرضا گودرزی، ساعت 19:30 در تالار هنر روی صحنه می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر