صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۶ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶
به همت دانشجوی واحد علوم و تحقیقات

دستگاه آزمون مقاومت به شعله در پانل‌های چوبی طراحی و ساخته شد

دستگاه «آزمون مقاومت به شعله در پانل های چوبی» با هدف آزمون مقاومت به شعله در پانل­‌های چوبی از سوی علی کاظمی تبریزی دانشجوی مقطع دکتری صنایع چوب و کاغذ واحد علوم و تحقیقات، دکتر فرهاد زینلی و دکتر حسین محمدی طراحی و ساخته شد.
کد خبر : 224952

به گزارش خبرنگار آنا، علی کاظمی تبریزی دانشجوی دکتری صنایع چوب و کاغذ این واحد دانشگاهی در ارتباط با این پروژه گفت: «برای تعیین مقاومت به شعله در پانل­‌های چوبی و استانداردسازی آنها به تجهیز آزمایشگاهی تخصصی با دقت بالا نیاز است که به دلیل نبود وسیله‌­ای استاندارد و با دقت برای آزمون و تعیین مقاومت به شعله در پانل‌­های چوبی ساختمانی، امکان تعیین استاندارد مقاومت به شعله، بویژه مقاومت در برابر نیروی گرانشی در حین اعمال حرارت معین (1000 درجه سانتیگراد) و سوختن وجود نداشت.»


او ادامه داد: «در سیستم‌­های قدیمی از دستگاه تست نقطه­‌ای شعله که تنها توانایی تعیین میزان افت وزنی و عمق نفوذ شعله را داشت، استفاده می شد. این دستگاه ­های قدیمی عموماً از سیستم یکسانی پیروی نکرده و دارای دقت از لحاظ میزان حرارت اعمال شده توسط مشعل نبودند. اما «دستگاه آزمون مقاومت به شعله در پانل های چوبی» علاوه­ بر تعیین مقاومت با اهمیت نیروی گرانشی در پانل ­های ساختمانی در حین اعمال حرارت و سوزش، از دقت بالایی در ثابت نگاه داشتن دمای مشعل ­ها برخوردار است.»



کاظمی تبریزی افزود: «این اختراع دستگاهی برای اجرای آزمون کاملا دقیق، اصولی و استاندارد مقاومت به شعله برروی نمونه هایی با ابعاد مشخص است. به وسیله این دستگاه اجرای تحقیقات آزمایشگاهی در دانشگاه ­ها و مراکز تحقیقاتی کارخانجات و تعیین مقاومت به شعله و استانداردسازی محصولات چوبی مقاوم به آتش، نظیر چوب-گچ و چوب-سیمان، میسر خواهد شد.»


این محقق تصریح کرد: «دستگاه آزمون مقاومت به شعله در پانل های چوبی» دارای دو مشعل مکر (Meker burner) با قطر دهانه مشخص 30 میلی­متر است که با سوخت پروپان به­ طور یکسان تغذیه می­ شوند و شعله متمرکزی را با دمای مشخص C°1000 به دو سطح نمونه می­ رسانند. سیستم تعیین و کنترل دمای مشعل ­ها، از یک ترموکوپل حساس نوع K با قطر 5/1 میلی­متر که با آلیاژ ضد خوردگی اینکونل پوشش­دهی شده، همچنین این دستگاه به یک نمایشگر دیجیتال دما با قدرت تعیین دمای بیشینه C°1200، سیستم فازی کنترل ورودی گاز و یک گیج کنترل الکتریکی جریان گاز ورودی به مشعل­ ها، تجهیز شده است.


این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: «این وسیله در بخش ­های تحقیقاتی و در بخش کنترل کیفی کارخانجات تولید پانل­های ترکیبی چوب با مواد معدنی کندسوز کننده اهمیت ویژهای خواهد داشت. همچنین در تعیین استاندارد بودن پانل­ های تولید شده، بویژه پانل­ های ساختمانی این وسیله نقشی اساسی و کاربردی دارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر