سرمایهگذاران خارجی پشت درب پروژههای نفتی نشستهاند
ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتوگو با خبرنگار آنا درخصوص توانایی ایران در جذب سرمایه خارجی گفت: اقتصاد ایران دارای پتانسیل جذب سرمایه خارجی 250 میلیارد دلاری در ظرف پنج سال بوده که اگر زیرساخت و شرایط ورود سرمایهگذاران خارجی فراهم شود، قطعا اقتصاد از مزایای این سرمایهگذاری نظیر تولید مشترک، اشتغالزایی، توسعه تولیدی بهرهمند میشود.
وی ادامه داد: محیط کسبوکار و سرمایهگذاری همانند یک آهنربا سرمایهگذاران را به خود جذب میکند بنابراین ایران باید شرایط و زیرساختهای سرمایهگذاری را همانند صنعت نفت، برای دیگر صنایع نظیر معادن، کشاورزی، حملونقل و ... را تسهیل کند تا با بهرهبردن از مزایای سرمایهگذاری خارجی بتوانیم گام در مسیر توسعه و اشتغال پایدار بگذاریم.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: از سوی دیگر نباید فراموش کرد که سرمایهگذار گام به محیطی امن و قابل بهرهبرداری در بازههای مختلف زمانی میگذارد و شرایط پسابرجام ایران این محیط امن را برای سرمایهگذاری فراهم کرد؛ البته قراردادی از نوع برجام قطعا منجر به سرمایهگذاری نخواهد شد زیرا باید زیرساختهای اولیه ورود سرمایهگذار به ایران فراهم باشد تا شرکتهای بزرگ بینالمللی اقدامی برای سرمایهگذاری در ایران انجام دهند، تاکنون این شرکتها با رفتوآمدهای متعدد سعی در شناخت بازار ایران داشتهاند تا با محاسبه میزان سود از سرمایهگذاری خود، به جمعبندی نهایی دست پیدا کنند.
روغنی گلپایگانی به مراحل عقد قرارداد همکاری اقتصادی مابین ایران و دیگر سرمایهگذاران خارجی اشاره داشت و افزود: امروز سرمایهگذاری در اقتصاد ایران از سوی شرکتهای بینالمللی به سه دسته «اعزام و بررسی اقتصاد ایران»، «نهایی کردن قراردادها» یا «عملیاتی شدن قراردادها» تقسیمبندی شده است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درخصوص اینکه چرا نگاههای سرمایهگذاری بیشتر به سمت نفت بوده تا دیگر صنایع ، گفت: مهمترین مزیت اقتصادی ایران در سازمان تجارت جهانی، نفت عنوان شده زیرا زیرساختهای لازم و تسهیلات مناسبی برای این حوزه برقرار است اما در بسیاری از حوزههای صنعتی، معدنی، کشاورزی و ... باید مطالعات عملیاتی عظیمی در راستای تکمیل زیرساختها انجام شود.
وی در پایان اضافه کرد: ایران از لحاظ سرمایهگذاری در بخش معادن دارای ظرفیتهای فراوان و بیشماری بوده اما نباید فراموش کرد که سرمایهگذار خارجی به دنبال منفعت بیشتر است و شاید شرایطی که ما در سرمایهگذاری مشترک مدنظر قرار دادهایم برای سرمایهگذاران خارجی، رقابتی و سودآور نباشد.
انتهای پیام/