صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۳ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۴
وزیر بهداشت:

برای 85 درصد دانش آموزان مقطع اول دبستان «وارنیش فلوراید» انجام شد

وزیر بهداشت، درمان و‌آموزش پزشکی کشور با اعلام این خبر گفت: اقدامات انجام شده در مقطع تحصیلی اول دبستان باعث خواهد شد که در سال‌های آینده تعداد دندان‌های پوسیده بسیار کمتر از دندان‌های پوسیده نسل جوان و میانسال فعلی باشد.
کد خبر : 22469

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید حسن هاشمی در جریان بازدید از روند اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت دهان و دندان از کانون فرهنگی قدس تهران، اظهار کرد: در مدت زمان کوتاهی که بسته بهداشت دهان و دندان ابلاغ شده است برای حدود 85 درصد دانش آموزان مقطع اول دبستان وارنیش فلوراید(ماده دندانی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان) انجام شده است.


وزیر بهداشت گفت: امیدواریم با شروع سال تحصیلی در سراسر کشور با ثبت‌نام الکترونیکی دانش آموزان، مواردی که نیاز به ارائه خدمات است مشخص شود.


وی تاکید کرد: اقدامات انجام شده در این مقطع سنی باعث خواهد شد که در سال‌های آینده تعداد دندان‌های پوسیده بسیار کمتر از دندان‌های پوسیده نسل جوان و میانسال فعلی باشد.


دکتر هاشمی گفت: ممکن است در حال حاضر این طرح برای جامعه ملموس نباشد اما در سال‌های آینده شاهد تغییرات جدی در رعایت بهداشت دهان و دندان خواهیم بود و همکاری‌های خوبی بین وزارت بهداشت، گروه دندانپزشکی، انجمن‌ها و وزارت آموزش و پرورش در این بسته خدمتی وجود دارد.


وی تصریح کرد: در تهران به تعداد مناطق 19 گانه آموزش و پرورش یونیت‌های دندانپزشکی مستقر هستند که تا به حال 6 مرکز در مناطق آماده شده‌اند و ظرف چند ماه آینده کامل خواهد شد.


وزیر بهداشت با بیان اینکه وضعیت دندانپزشکی در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر مناسب است، گفت: در این شهرها مراکز و پایگاه‌های بهداشتی فعال شده‌اند و بیش از 600 یونیت نوسازی شد و دسترسی به دندانپزشک نیز به دلیل اعزام نیروهای طرحی به این مناطق افزایش یافته است.


دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه بیش از 10 میلیون نفر حاشیه نشین در کشور وجود دارد، افزود: ارائه خدمات دندانپزشکی در حاشیه شهرها با مشکلاتی همراه بوده است و به ازاء هر 45 تا 50 هزار نفر یک مرکز بهداشت در حال احداث است که امیدواریم در آینده نزدیک مشکلات برطرف شود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال جاری حدود 3 هزار کلینیک ویژه در حوزه درمان را مورد بهره برداری کامل قرار می‌دهیم و در برخی از مراکز که در گذشته خدمات در بعد از ظهر ارائه نمی‌شد مقرر شده است در قالب خرید خدمت از همکاران این خدمات ارائه شود.


دکتر هاشمی اظهار کرد:درمان، بخشی از پیشگیری است و در گام اول اقدامات مناسبی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان با استفاده از فیشورسیلانت (شیار درمانی) و ورانیش فلوراید(ماده دندانی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان) انجام شده است.


وی ادامه داد: برخی از بچه‌ها دندان‌های خراب دارند که باید ترمیم شود که در حوزه درمان است و بهداشت و درمان لازم و ملزوم یکدیگر هستند.


وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: وارنیش فلوراید در مدارس از طریق همکاران بهداشتی انجام می‌شود اما برای اقدامات درمانی که دارای جنبه پیشگیری است به متخصص و تجهیزات نیاز دارد که دانش آموزان به این پایگاه‌ها مراجعه می‌کنند و پس از تهیه شناسنامه برای آنها، به نوبت به آنها ارئه خدمات درمانی به صورت رایگان صورت می‌گیرد.


دکتر هاشمی افزود:بنا داریم که برای مقطع تحصیلی ابتدایی ظرف 2 سال آینده تمام اقدامات درمانی و بهداشتی مورد نیاز انجام شود.


افزایش تعرفه جزو وظایف وزارت بهداشت نیست


وی گفت: تعرفه دندانپزشکی طبق تصمیم دولت 14 درصد و در حدود نرخ تورم افزایش داشت اما در خصوص ارزش گذاری نسبی خدمات دندانپزشکی، شورای عالی سلامت دهان و دندان تصمیم می‌گیرد و با انجمن‌ها و سازمان پزشکی رایزنی می کند و در نهایت تصمیم آنها به شورای عالی بیمه پیشنهاد می‌شود.


وزیر بهداشت یادآور شد: افزایش تعرفه جزو وظایف وزارت بهداشت نیست بلکه از وظایف هیات وزیران است و مجموعه وزارت بهداشت در کنار صنف و همکاران، امور کارشناسی و دبیرخانه شورای عالی بیمه نیز بررسی‌های کامل را انجام می‌دهد و به سازمان مدیریت پیشنهاد می‌کند و سپس به هیات وزیران اعلام می‌شود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در طرح تحول سلامت، مهم مردم هستند و طبق مطالعات میدانی و مشاهده ما رضایتمندی نسبی بین مردم در مقایسه با زمان‌های گذشته ایجاد شده است و در عین حال نقص‌ها و کمبودهایی نیز وجود دارد.


رضایت مردم از طرح تحول، انرژی مضاعفی به ما می‌دهد


دکتر هاشمی در پایان با بیان اینکه انگیزه ما از اجرای طرح تحول بیشتر از قبل شده است، افزود: زمانی که می‌بینیم رضایتمندی مردم افزایش پیدا کرده است طبیعی است که انرژی ما برای کار کردن را مضاعف می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر