صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت/جمهوری اسلامی

تیلرسون هم شکست خواهد خورد

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در اجرای ماموریت محوله برای تجمیع دوباره کشورهای مرتجع عربی زیر چتر آمریکا و اسرائیل در جهت مقابله با ایران راهی عربستان و قطر شده است.
کد خبر : 224255

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در اجرای ماموریت محوله برای تجمیع دوباره کشورهای مرتجع عربی زیر چتر آمریکا و اسرائیل در جهت مقابله با ایران راهی عربستان و قطر شده است. تیلرسون وظیفه دارد به هر قیمت ممکن برای احیای ائتلاف از هم پاشیده عربی – اسلامی علیه ایران تلاش کند تا بلکه سرخوردگی و انفعال جبهه ارتجاعی عرب تلافی و جبران شود.


ترامپ در نخستین سفر خارجی خود با حضور در اجلاس ریاض، تشکیل یک ائتلاف عربی – اسلامی متشکل از 54 کشور عربی و اسلامی را اعلام کرد ولی چنان تشکلی حتی یک روز هم دوام نیاورد و باعث رویاروئی عربستان، مصر، امارات و بحرین با قطر شد که همین امر نشان دهنده اقدامات نسنجیده و بی‌برنامه ترامپ و دستیارانش در مقیاس منطقه‌ای و جهانی است.


تیلرسون در شرایطی برای اجرای ماموریتش وارد ریاض شد که شخصاً اعتقاد چندانی به موفقیت احتمالی تلاش‌ها ندارد و تصریح کرده است که چشم انداز روشنی برای اجرای سیاست‌های ترامپ وجود ندارد. با این حال، ترامپ با اعمال فشار به تمامی متحدین منطقه‌ای واشنگتن اصرار دارد از باقیمانده فرصت‌ها برای آزمودن شانس خود بهره‌گیری کند.


مشکل اصلی دستگاه دیپلماسی آمریکا در منطقه این است که صهیونیست‌ها نقشی بسیار پررنگ‌تر از آمریکا در منطقه ایفا می‌کنند و بعضاً به دنبال اجرای اهداف و برنامه‌هائی هستند که واشنگتن مراتب مخالفت خود را در این زمینه‌ها اعلام کرده و یا حداقل، ملاحظاتی در این مقوله دارند و معتقدند شتاب در این موارد، زیانبار است و به سایر اهداف آمریکا و متحدانش در منطقه ضربه‌های جبران ناپذیری را وارد می‌کند.


بارزترین نمونه در این زمینه، تحولات مرتبط با تکروی مسعود بارزانی و برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان عراق است که فقط رژیم اشغالگر صهیونیستی خواهان اجرای آن بود ولی آمریکا و سایر متحدانش مخالف اجرای آن، حداقل در مقطع زمانی کنونی بوده‌اند. اکنون پیامدهای فاجعه بار همه پرسی در اقلیم کردستان، به یک بحران فزاینده تبدیل شده و شرایطی ر ا به وجود آورده که عواقب آن قابل پیش‌بینی نیست.


علاوه بر درگیری پیشمرگه‌ها علیه ارتش عراق، آنها با انفجار چاه‌های نفتی و تاسیسات سرچاهی در شمال کرکوک، تلاش می‌کنند که در فعالیت پالایشگاه نفت کرکوک و روند صادرات نفت عراق، تاثیر بگذارند و دولت بغداد را دچار مشکل سازند. این نکته از آن جهت اهمیت دارد که بررسی‌های دولت مرکزی بغداد نشان می‌دهد طرف اصلی مبادلات نفتی اقلیم کردستان عراق تاکنون رژیم صهیونیستی بوده که بیش از 75 درصد صادرات نفت اقلیم کردستان به اسرائیل صورت گرفته است. نکته مهم‌تر آنکه هنوز هم این مستشاران نظامی – اطلاعاتی اسرائیل هستند که در جبهه رویاروئی پیشمرگه‌ها با ارتش عراق، نقش اصلی را در تصمیم سازی و انجام عملیات ایذائی علیه دولت مرکزی بغداد ایفا می‌کنند.


گزارش‌ها نشان می‌دهند اختلاف نظر جدی و فزاینده‌ای میان رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا و ترامپ و مجموعه کاخ سفید وجود دارد که برخی ابعاد آن رسانه‌ای شده است. تیلرسون و ساختار وزارت خارجه آمریکا اگرچه با برخی اهداف و برنامه‌های ترامپ موافقند ولی همانند سایر ابزارهای قدرت در آمریکا چندان اعتقادی به همخوانی کامل سیاست‌های واشنگتن با صهیونیست‌ها ندارند و حتی مخالف جدی دنباله روی آمریکا از صهیونیست‌ها هستند، چرا که در مقیاس جهانی و در انعکاس بیرونی رویدادها چنین تلقی می‌شود که این رژیم صهیونیستی و لابی صهیونیستی «ایپک» هستند که اهداف، برنامه‌ها و آرزوهای خود را به ترامپ و برای آمریکا دیکته می‌کنند. آشکارترین نمونه از این نوع، اعلام این نکته از سوی رسانه‌های صهیونیستی از جمله «اورشلیم پست» بود که صراحتاً خاطرنشان ساخت سیاست کنونی ترامپ علیه ایران و برجام و به ویژه تحریم‌های مورد نظر دقیقاً و تماماً توسط لابی صهیونیستی ایپک تنظیم و منعکس شده است. اگرچه تا به حال نیز این چنین بوده ولی این برای دستگاه دیپلماسی آمریکا بسیار شرم آور است که مشتی صهیونیست مواضع حال و آینده دولتمردان آمریکا را دیکته کنند و به آنها دستور بدهندکه با ایران و دیگران چگونه رفتار کنند. از این دیدگاه، حاکم اصلی آمریکا، صهیونیست‌ها هستند که ترامپ و عناصر نادانی و بی‌تجربه اطراف وی را به دنبال خود می‌کشانند.


تیلرسون هم هر چند مجری سیاست‌های تل آویو در منطقه و جهان محسوب می‌شود، ولی کاملاً مشخص است او نیز مانند ترامپ در توطئه علیه ایران شکست خواهد خورد. سیاست ضد ایرانی آمریکای ترامپ در منطقه هرگز به نتیجه نخواهد رسید زیرا ایران همواره به امنیت منطقه کمک کرده و ملت‌های منطقه با نقش ایران در مقابله با تروریسم و مبارزات ضد صهیونیستی و ضداستعماری کاملاً آشنائی دارند.


منبع: جمهوری اسلامی

انتهای پیام/

ارسال نظر