صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مریم کاظمی در نشست خبری بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان

«کودکی، همسفر قصه‌ها» شعار این دوره جشنواره/ فکر نمی‌کردم حیوان ایرانی و خارجی دارد

نشست خبری بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان صبح امروز با حضور فاضل عبادی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و مریم کاظمی دبیر جشنواره برگزار شد.
کد خبر : 224029

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، عبادی در نشست خبری نشست خبری بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان استان همدان را از استان‌های فرهنگی کشور معرفی کرد که مهد تاریخ، تمدن، علم، هنر و سیاست است.


نام‌گذاری سالانه فرهنگی


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان کثرت مفاخر و بزرگان علم و فرهنگ و هنر را یکی از ویژگی‌های این استان دانست و گفت: «سه سالی است که از ابتکارات دولت تدبیر و امید نام‌گذاری سالانه فرهنگی داریم که علاوه‌بر معرفی شخصیت‌ها، برنامه‌های مختلفی را نیز در بر می‌گیرد. این امر باعث تحرک‌بخشی در فعالیت‌های هنری استان همدان شده است.»


وی افزود: «بنای ما این است که همدان را به قطب فعالیت‌های فرهنگی و هنری کودک و نوجوان تبدیل کنیم و در این زمینه نیز برنامه‌های فرهنگی، علمی و هنری را در استان میزبانی کنیم. از این دست فعالیت‌ها می‌توان به تئاتر کودک و نوجوان، فیلم کودک و نوجوان، جشنواره شعر کودک و نوجوان، معرفی بزرگان کودک و نوجوان و برپایی نمایشگاه سراسری کودک و نوجوان اشاره کرد که در جهت تثبیت برنامه‌ها به نام همدان پاسداشت تاریخ سرافراز استان است.»


وی ادامه داد: «نام‌گذاری جشنواره باعث شده نام همدان و هنرمندان نامی آن بیشتر در سراسر جهان به گوش رسد و بالندگی تئاتر و استعدادهای جوان را به دنبال داشته باشد.»


عبادی تصریح کرد: «همدان ظرفیت فرهنگی بسیار بالایی دارد 9 شهرستان استان دارای مجتمع‌های فرهنگی هنری هستند و این شهر سالن مجهز برای برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی دارد. در بیست و چهارمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان شاهد 25 درصد رشد کمی هستیم به طوری که تعداد آثار که سال گذشته 344 اثر بود امسال به 429 نمایش رسیده است. هنرمندان همدانی نیز استقبال شایسته‌ای از جشنواره داشته‌اند و دستگاه‌های فرهنگی استان هم‌افزایی و مساعدت ویژه‌ای نسبت به قبل داشته‌اند.»


برگزاری جشنواره خارج از تهران بزرگترین خوشحالی‌ام


مریم کاظمی اظهار کرد: «یکی از بزرگترین‌ خوشحالی‌هایم برگزاری جشنواره خارج از تهران است چرا که اگر اتفاقات فرهنگی خارج از تهران رخ دهد آدم‌ها را از توجه به مرکز منفک می‌کند و مردم نسبت به تاریخچه، پیشینه و سابقه فرهنگی آن شهر به تحقیق می‌پردازند که همین امر آشنایی را به دنبال دارد. از سویی دیگر مردمی که استان‌شان میزبان برپایی یک جشنواره شده به هنر و فرهنگ نگاه متفاوت‌تری نسبت به گذشته پیدا می‌کنند.»


وی در سخنانش فرهنگ را تنها پدیده ماندگار معرفی کرد و افزود:‌ «حضور جشنواره در شهرستان‌ها باعث می‌شود تا مردم از زندگی روزمره خارج شوند و در جشن جمعی خود را سهیم بدانند.»


گزارش عملکرد


مریم کاظمی در ارائه گزارش نسبت به آثار رسیده به جشنواره گفت:‌ «در بخش نمایش‌نامه نویسی 67 متن به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 10 نمایش‌نامه برگزیده شد. در بخش خیابانی 169 طرح به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 31 طرح انتخاب و 8 طرح به مرحله نهایی رسید. در بخش خردسال 73 طرح به جشنواره ارائه شد که 21 طرح مورد بررسی قرار گرفت و 7 اثر در بازبینی‌ها انتخاب شد. در بخش کودک 64 نمایش و در بخش نوجوان 48 نمایش از میان آثاری که در طول سال اجرا شده‌اند ارائه شد که نتیجه ارزیابی این هفته اعلام می‌شود. آثار خارجی جشنواره نیز در حال بازبینی است و از میان 120 نمایش ارائه شده برخی‌ها اجرای‌شان قطعی شده و با برخی از گروه‌ها در حال مذاکره هستیم.»


وی تاکید کرد:‌ «شورای سیاست‌گذاری مشخص شده و این هفته جلسه شورا برگزار خواهد شد. ما با ارگان‌هایی که در زمینه تئاتر کودک و نوجوان کار می‌کنند از جمله تماشاگان، صدا و سیما، انجمن خانه تئاتر، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان برای همکاری صحبت کرده‌ایم. همچنین قرارداد کاتالوگ بسته شده و در خصوص پذیرایی، اسکان و تعداد میهمانان و نوع پذیرایی این که چه اتفاقی بیفتد برنامه‌های نهایی را پایه‌ریزی کردیم.»


دبیر بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از چاپ 6 کتاب در قالب این جشنواره سخن گفت که یکی از آنها کتاب پژوهشی و نقد بیست و چهارمین دوره جشنواره است که بر خلاف دیگر کتب پس از جشنواره منتشر می‌شود.


کاظمی درباره دیگر برنامه‌ها اعلام کرد: «پوستر جشنواره رونمایی شد و من فکر می‌کنم از این پس هفته‌ای یک بار به همدان روم تا با سرعت بخشیدن به کار راحت‌تر بتوانیم به نتایج مطلوب برسیم.»


جشنواره، جشن برداشت محصول است و نه فضایی برای پرداختن به معضلات


وی در خصوص حوادث اجتماعی که این روزها برای کودکان رخ می‌دهد و توجه به آن در ارائه آثار نمایشی گفت: «جشنواره جشن برداشت محصول است و مخاطبان آن کودکان هستند به نظرم این درست نیست که چنین مضامینی را در قالب نمایش نشان دهیم ما می‌خواهیم امید و حرکت به وجود آوریم. این دوره از جشنواره با شعار «کودکی، همسفر قصه‌ها» برگزار می‌شود.»


وی درباره حواشی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز تشریح کرد: «همیشه مشکلاتی وجود دارد ولی ما باید آنها را حل کنیم. من به عنوان دبیر بیست و چهارمین دوره سال‌ها متقاضی حضور در جشنواره بودم. ما مسائل را مطرح می‌کنیم و خواهان هستیم که شرایط همچون سابق نباشد، سطح همکاری‌های برگزار کنندگان پایین آمده و هر مدیر می‌گوید که پول نداریم، این چیزی است که همه می‌گویند ولی برای من جواب قانع‌کننده نیست. اگر چه من نمی‌توانم یک دفعه انقلاب کنم اما تلاش می‌کنم تا بخشی از کاستی‌هایی که پیش از این وجود داشت به شکل بهتری پوشش داده شود. ما مدیران مقطعی هستیم، در آغاز کار فکر می‌کنیم باید انقلاب کنیم ولی مساله این است که اساس جشنواره کیفیت‌ کارها است که باشد ارتقاء پیدا کند و آدم‌ها در کنار هم قرار گیرند. سالن‌ها باید تجهیز شود، در حالی که هیچ تفاوتی میان آنچه شهرام کرمی در دوره پیشین اعلام کرده با آنچه امروز در همدان مواجه هستیم وجود ندارد و به نوعی شکل اجرای نمایش‌ها از تهران تقلید شده چرا که افراد به جای ساخت سالن‌های بزرگ پلاتوهای تنگ می‌سازند و این چیزی است که از مرکز الگوبرداری شده است. با شروع جشنواره همه فکر می‌کنند که باید تغییر ایجاد شود در حالی که این امر باید در طول سال اجرایی می‌شد. این کار با اعتبار مالی جشنواره محقق نمی‌شود و مشارکت همگانی را می‌طلبد.»


به خارجی و ایرانی بودن حیوانات پوستر جشنواره فکر نکردم


مریم کاظمی در خصوص حواشی پوستر این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان گفت:‌ «من فراخوانی برای طراحی پوستر منتشر نکردم و کار را به یک نفر سفارش دادم و در همین خصوص پوسترهای پیشین جشنواره و شعارها را نیز برایش فرستادم. طراح پوستر سیاه ‌قلمی به من ارائه کرد که فکر کردم ایده خوبی در خود دارد. حیوانات به همراه کودکان و نوجوانان از کتاب بیرون می‌آیند که به نظرم طراحی مفهومی است من به این که حیوانات ایرانی هستند یا نه فکر نکردم و فکر نمی‌کردم حیوان ایرانی و خارجی دارد فکر نمی‌کردم که باید پاندا را از پوستر در بیاورد و ببر مازندران جای آن قرار دهد البته در طراحی‌ها خروس را که نماد امسال است پیشنهاد دادم که از سوی مدیران همدان پذیرفته نشد. ما به ماهیت و محتوای پوستر فکر کردیم که زیبا و نشاط‌ برانگیز باشد استفاده از حیوانات نیز به این دلیل بود که حیوانات سمبلی برای نشان دادن راه و رسم زندگی هستند.»


دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تاکید کرد: «من معتقدم که در زمان جشنواره باید از امکانات بهره‌برداری کنیم و همین استفاده بهترین نوآوری است.»


بودجه جشنواره


در این نشست خبری اعلام شد که مرکز هنرهای نمایشی هزینه تولید آثار نمایشی و حق‌الزحمه داوران را تقبل می‌کند و استان هزینه‌های ایاب و ذهاب و اسکان میهمانان را برعهده خواهد داشت. بودجه بیست و چهارمین دوره جشنواره 15 درصد افزایش داشته است به طوری که مرکز هنرهای نمایشی امسال بودجه 800 میلیون تومانی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان بودجه یک میلیاردی برای آن پیش‌بینی کرده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر