صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۷ - ۳۰ مهر ۱۳۹۶
وزارت بهداشت اعلام کرد؛

استقرار ماموران بهداشت محیط در مسیر راهپیمایی زائران اربعین

مسئول برنامه بهداشت محیط اربعین حسینی وزارت بهداشت، گفت: ۳۶۰ کارشناس بهداشت محیط برای ارزیابی و نظارت بر اماکن و رستوران‌های بین راهی در مسیرهای زائران اربعین، آماده هستند.
کد خبر : 223907

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سیدرضا غلامی در خصوص تمهیدات بهداشتی و توصیه‌های لازم در راهپیمایی اربعین حسینی، اظهار کرد: در مبحث بهداشت محیط در ایام راهپیمایی اربعین حسینی دو مقوله بهداشت آب آشامیدنی و سلامت مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و لذا زائران و مدیران کاروان‌ها باید دقت کنند و براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی ستاد بهداشت و درمان اربعین عمل کنند.


وی افزود: در ایام راهپیمایی اربعین امسال، ۱۴۰ نفر مامور بهداشت محیط در چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه و شهرهای منتهی به این مرزها استقرار خواهند داشت و بر بهداشت محیط و مراکز عرضه مواد غذا و آب آشامیدنی در داخل ایران نظارت و کنترل خواهند داشت.


مسئول برنامه بهداشت محیط اربعین حسینی وزارت بهداشت ادامه داد: در خاک عراق نیز علاوه بر تیم پزشکی، ۲۸ نفر مامور بهداشت محیط نیز همراه‌شان حضور دارند که در کربلا، نجف، سامرا و کاظمین مستقر هستند و علاوه بر آن کارشناسان بهداشتی تیم حج و زیارت نیز فعال هستند و نظارت دارند و به طور کلی در کشور و در مسیرهای اصلی که به سمت مرز منتهی است، ۳۶۰ نفر از کارشناسان بهداشت محیط آماده برای ارزیابی و نظارت از اماکن و رستوران‌های بین راهی برای خدمت رسانی به زائرین هستند.


غلامی در خصوص اقدامات و توصیه‌های بهداشتی که رعایت کردن آنها توسط زائرین الزامی است، اظهار کرد: زائرین باید توجه داشته باشند که آب آشامیدنی را حتما به صورت بسته بندی تهیه و مصرف کنند و از مصرف آب جاری و غیر بهداشتی خودداری کنند.


وی در خصوص بهداشت موادغذایی تصریح کرد: اولین توصیه در خصوص بهداشت مواد غذایی این است که زائرین تحت هیچ شرایطی از دستفروشان خرید نکنند، حتی این توصیه برای خرید موادغذایی خشک هم رعایت شود.


غلامی تاکید کرد: چنانچه موکب‌ها برای زائرین غذای گرم گرفتند، غذا همانطور گرم مصرف شود، چراکه در آن محل شرایط گرم کردن غذا وجود ندارد و مصرف غذای سرد شده می‌تواند، سلامت فرد را به خطر بیندازد.


وی گفت: زائرین باید قبل از دست زدن به هرگونه ماده غذایی، دست‌های خود را با آب و مایع دستشویی شست و شو دهند و مصرف میوه نیز به شرط شست و شوی کامل اشکالی ندارد.


غلامی با بیان اینکه همراه داشتن ملحفه شخصی بر بهداشت فردی تاثیر زیادی دارد، افزود: برای جلوگیری از ورود حشرات یا حیوانات لابه لای رختخواب‌ها بهتر است، پتوها را بیرون از چادر بتکانند و در روشنایی روز هم پتوها را جلوی نور خورشید قرار دهند.


وی با بیان اینکه زائرین باید بهداشت فردی را رعایت کنند، گفت: شستن جوراب‌ها و استفاده از لباس تمیز در سلامت فرد و رعایت حال دیگران تاثیر زیادی دارد، ضمن اینکه استعمال دخانیات در محل اسکان و چادرها ممنوع است و این امر باید رعایت شود.


غلامی تاکید کرد: زباله‌ها باید در محل‌هایی که مخصوص دپوی زباله تعیین شده است، جمع آوری شود و از پراکندن زباله در هر خیابان‌ها و جوی‌ها خودداری شود.


وی با اشاره بر اینکه مردم هرگونه شکایتی را می‌توانند توسط سامانه ۱۹۰ به گوش مسئولان بهداشت محیط برسانند، توصیه کرد: زائرین با مشاهده اولین نشانه بیماری باید به مراکز هلال احمر در مرزها و همکاران بهداشت و درمان در داخل کشور مراجعه کنند و توصیه می‌شود، ماسک همراه خود داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر