صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۹ مهر ۱۳۹۶
خاطرات فضانورد ناسا از آخرین سفر 159 روزه‌اش در فضا

خوردن شکلات در فضا ممنوع

اسکات کلی، فضانورد ناسا، توضیح می‌دهد که چرا هرگز نباید در فضا شکلات خورد، زندگی در ایستگاه فضایی بین‌المللی چطور بوده‌است و زمان خود را در فضا چگونه سپری کرده‌است.
کد خبر : 223547

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، اسکات کلی تاکنون چهار بار به فضا رفته است. در آخرین سفرش 159 روز را در ایستگاه فضایی بین‌المللی گذارند و اولین آمریکایی است که قبول کرد یک سال کامل را در آنجا سپری کند.


ناسا و آژانس فضایی روسیه نیاز داشتند چند فضانورد 12 ماه از عمرشان را در ایستگاه فضایی بگذارند تا دریابند اقامت طولانی مدت در اعماق فضا چه تاثیراتی روی انسان دارد.


حالا کلی از مدت اقامتش در فضا داستان‌هایی برای گفتن دارد. برخلاف بسیاری از فضانوردان که از بچگی آرزوی فضانورد شدن را داشتند و در سن هفت سالگی با دینامیک کوانتومی آشنا بودند، کلی تا دوران جوانی هیچ علاقه‌ای به فضا نداشت. وقتی 18 ساله بود کتاب «چیزهای درست» تام وولف را خواند و آن موقع بود که فهمید از زندگی چه می‌خواهد.


فضانوردان باید آدم‌های خونسردی باشند که در شرایط بحرانی نترسند و وقتی اشتباهی پیش می‌آید، دست و پای خود را گم نکنند.


کلی عاشق سیاست‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی است. وی می‌گوید: «درآمد فضانوردان روسی بسیار ناچیز است؛ آنها کمک هزینه‌ای را در ازای هر روزی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌گذرانند، دریافت می‌کنند. البته این کمک هزینه در صورتی که اشتباهی رخ دهد، کم می‌شود. بنابراین هر بار که مقر کنترل زمینی از آنها می‌پرسد که اوضاع چطور است، پاسخ آنها همیشه این است که همه چیز روبه‌راه‌ است. چراکه وقوع هر اشتباه برابر است با کاهش حقوق و حتی شانس سفر دوباره به فضا».


باتوجه به گفته‌های کلی، مشخص شد که فضا بوی مشخصی دارد: بویی فلزی و سوخته مانند.


همانطور که تصور می‌کردیم، عادت کردن به حالت بی‌وزنی بسیار سخت است. اگر شی‌ئی را در جای مشخص خود قرار ندهید، گم می‌شود. بالاترین رکورد گم شدن چیزی در ایستگاه فضایی بین‌المللی، هشت سال است.


غذا و سبزیجات تازه در فضا سریع‌تر خراب می‌شوند و هنوز کسی نمی‌داند چرا این اتفاق می‌افتد.


کلی می‌گوید: «یک سوم وقت خود در فضا را صرف انجام آزمایش‌ها و یک سوم دیگر را نیز صرف تعمیر اشیاء می‌کنم. هر دقیقه از زمان‌مان در فضا برنامه‌ریزی می‌شود».


فضانوردان در وقت آزاد خود به تماشای فیلم می‌نشینند.


کلی در فضا یک سری آزمایش روی موش‌ها انجام داده است و به گفته وی، این موجودات سریعا به بی‌وزنی عادت می‌کنند. کلی می‌گوید اگر موش در اطراف وجود دارد، بهتر است که شکلات نخورید چراکه خرده‌های آن همه جا پخش می‌شود.


یکی از ترسناک‌ترین تجربیات کلی وقتی بود که به آنها اطلاع دادند که در کم‌تر از دو ساعت یک ماهواره با سرعت 17500 مایل بر ساعت از نزدیکی ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد گذشت و اگر با آنها برخورد کند، ایستگاه شدیدا آسیب خواهد دید. فضانوردان در فضاپیمای سویز، پرکارترین، پراستفاده‌ترین و پرعمرترین فضاپیمای سرنشین‌دار روسی، پناه گرفتند.


باوجود این که این زباله فضایی از نزدیکی ایستگاه فضایی گذشت و هیچ صدمه‌ای به فضانوردان و ایستگاه فضایی نرساند اما تجریه بسیار ترسناکی برای همه فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی بود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر