صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام رئیسی:

آیت‌الله مهدوی کنی در جهت تحقق نظریه حکومت اسلامی امام گام برداشت

تولیت آستان قدس رضوی در مراسم نکوداشت سومین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله مهدوی کنی گفت: آیت‌الله مهدوی کنی در جهت تحقق نظریه حکومت اسلامی امام گام برداشت.
کد خبر : 223433

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی تولیت آستان قدس رضوی عصر امروز در مراسم نکوداشت سومین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله مهدوی کنی در دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به شاخصه های فقیه بودن اظهار کرد: افرادی هستند که استعداد خوبی دارند و فرمول های زیادی حفظ می کنند اما ما فقیه را به کسی نمی گوییم که فرمول حفظ باشد بلکه به کسی می گوییم که علم وی در جان انسان بنشیند.


وی افزود: کسی که در جای فقیه می خواهد رسالت الهی را انجام دهد و امر به خوبی و نهی از زشتی ها بکند، موانعی را پیش راه خود می بیند و تنها راه برداشتن این موانع، داشتن خشیت نسبت به خداوند است.


رییسی ادامه داد: سکوت، نگاه، تحلیل، قلم و گام های فقیه، همگی جلوه فقه است و دلیل حجیت حرف وی برای دیگران به خاطر این است که از جایگاه فقیه حرف می زند.


وی اضافه کرد: حضرت امام(ره) مصداق اکمل فقیه بود. امام(ره) اندیشه ولایت فقیه به عنوان حکومت اسلامی را مطرح کرد البته ولایت فقیه اولین بار توسط ایشان مطرح نشد بلکه از زمان شیخ مفید تا شیخ طوسی و محقق اردبیلی و وحید بهبهانی و شیخ انصاری مساله ولایت فقیه مورد بحث علما بود اما دکترین حکومت اسلامی توسط امام مطرح و در قالب کتاب های مختلف در اختیار همگان قرار گرفت.


رییسی درباره مرحوم آیت الله مهدوی گفت: مرحوم مهدوی کنی پس از ریاست کمیته ها با کادرسازی نیرو در قالب دانشگاه امام صادق، در جهت تحقق نظریه حکومت اسلامی امام گام برداشت. آنچه آیت الله مهدوی در بخش کادرسازی انجام داد، کار بسیاری ارزشمند و ماندگاری بود که نمونه دیگری برای خود نداشت که امام صادق بخواهد از روی آن نگاه و عمل کند.


وی تصریح کرد: هر کدام از شاگردان امام(ره) بر آن بودند که نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی در جامعه تحقق نظری و عملی پیدا کند. کسانی هستند که قلم می زنند، کرسی استادی و جایگاه نظریه پردازی دارند اما در عمل به این مساله که دین می تواند پاسخگوی نیازهای انسان باشد، عقیده ندارند.


رییسی گفت: ما معتقدیم که دین در تمام لایه های زندگی انسان حرف برای گفتن دارد. آیت الله مهدوی به پیروی از مکتب امام(ره)، پیوند میان سیاست و معنویت را رقم زد. صدها سال در غرب تلاش شد که سیاست را از معنویت جدا کنند؛ نتیجه این مساله هفتاد سال ظلم به مردم فلسطین و داشتن کلاهک هسته ای بود اما امام(ره) میان اخلاق و سیاست پیوند برقرار کرد.


تولیت آستان قدس رضوی درباره نحوه سیاست ورزی مرحوم مهدوی کنی گفت: من به عنوان عضو کوچک جامعه روحانیت مبارز بارها و بارها شاهد بودم که مرحوم مهدوی در مسایل سیاسی و پیچ های تصمیم گیری و تصمیم سازی به هیچ وجه هدف را توجیه گر وسیله خود قرار نداد.


رییسی درباره مفهوم سیاست گفت:سیاسی بودن به معنی عضو فلان حزب سیاسی بودن نیست. سیاسی بودن به معنای آن است که یک چهره سیاسی جامعه را بشناسد و با این شناخت، ایفای نقش کند. قبل از انقلاب بزرگان انقلابی ما کسانی بودند که نیازهای جامعه را به خوبی شناختند و بر اساس آن، ایفای نقش کردند.


وی در همین باره افزود: در قبل از انقلاب منکرات زیادی بود اما انکر منکرات خود رژیم ستم شاهی بود.خط امام مبارزه با انکر منکرات یعنی حکومت ستم شاهی بود. مرحوم مهدوی و بقیه شاگردان امام(ره) دفاع از نظام را وظیفه خود می دانستند.


رییسی در همین باره تاکید کرد: البته نتیجه مهم است اما مهم تر از آن درست گام برداشتن در این عرصه است. در دهه اول انقلاب تلاش کردند که تاسیس نظام اتفاق نیفتد؛ یکی از کارشکنی های دشمن علیه نظام، تحمیل جنگ هشت ساله علیه ملت ایران و از پای درآمدن مسئولان کشور به دست منافقان بود.


وی ادامه داد: مرحوم مهدوی ابتدا رییس کمیته ها بود و در این عرصه مردانه ایستاد. وظیفه مرحوم مهدوی این بود که در برابر این انحرافات و کژی ها بایستد و امنیت را ایجاد کند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر