هفت دانشگاه ایرانی درمیان برترینهای مهندسی و فناوری جهان/ استنفورد در صدر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از ایرانداک، نظام رتبهبندی تایمز افزون بر رتبهبندی فراگیر موسسهها آنها را بر پایه حوزههای موضوعی گوناگون رتبهبندی میکند و در ویرایش جدید ۲۰۱۸ این موسسه، هفت موسسه ایرانی توانستهاند در فهرست ۵۰۰ موسسه برتر جهان در حوزه مهندسی و فناوری جای گیرند.
بر همین اساس، دانشگاههای صنعتی نوشیروانی بابل، تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، گیلان، صنعتی اصفهان، و تبریز در میان ۵۰۰ موسسه برتر جهان در حوزه مهندسی و فناوری هستند.
افزون بر این، این موسسهها توانستهاند در موضوعهای مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی شیمی و مهندسی عمومی جایگاهی جهانی به دست آورند.
شرط ورود موسسهها به گام ارزیابی رتبهبندی «موسسه آموزش عالی تایمز» داشتن دستکم ۵۰۰ مقاله در پنج سال گذشته است. همچنین، باید دستکم چهار درصد اعضای هیات علمی موسسهها در حوزه مهندسی و فناوری باشند تا در نظام رتبهبندی «موسسه آموزش عالی تایمز» ارزیابی شوند.
نام موسسههای ایرانی برتر و رتبه جهانی آنها در حوزه مهندسی و فناوری در رتبهبندی «موسسه آموزش عالی تایمز»
رتبهبندی جهانی آموزش عالی «تایمز»، موسسههای پیشرو دنیا را در حوزه مهندسی و فناوری در پنج شاخص آموزش (۳۰درصد)، پژوهش (۳۰درصد)، استنادها (۵/۲۷درصد)، چشمانداز جهانی (۵/۷درصد)، و درآمدهای صنعتی (۵درصد)، بر پایه ۱۳ سنجه کمی ارزیابی میکند. جدول دو، امتیاز و رتبه موسسههای ایرانی را در حوزه مهندسی و فناوری (به شکل فراگیر) در این نظام رتبهبندی نشان میدهند.
امتیاز و رتبه موسسههای ایرانی در حوزه مهندسی و فناوری در رتبهبندی «موسسه آموزش عالی تایمز»
در ویرایش ۲۰۱۸ این نظام رتبهبندی، ۱۳۲ موسسه از آسیا در فهرست ۵۰۰ موسسه برتر جای گرفتهاند. اکنون آسیا موسسههای بیشتری نسبت به جهان در حوزه مهندسی و فناوری دارد، حتی بیشتر از آمریکای شمالی که ۱۲۷ موسسه در این نظام دارد.
همچنین، دانشگاه استنفورد از کشور آمریکا پیشتاز موسسههای دنیا در حوزه مهندسی و فناوری است. موسسه فناوری کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، ام.آی.تی.، و دانشگاه کمبریج نیز در رتبههای دوم تا پنجم هستند.
انتهای پیام/