صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۲۶ مهر ۱۳۹۶

داده‌های کاسینی فرضیات 30 ساله را نقض کرد

محققان دانشگاه کرنل با استفاده از آخرین داده‌های فضاپیمای کاسینی به این نتیجه رسیده‌اند که فرضیات دانشمندان در رابطه با حلقه A زحل در 30 سال اخیر اشتباه بوده‌ است.
کد خبر : 222968

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، با وجود آن که فضاپیمای کاسینی نابود شده است اما با توجه به این که این فضاپیما تا آخرین لحظه به ارسال داده به زمین ادامه داده‌ بود، این اطلاعات همچنان مفید و تعیین‌کننده هستند. حلقه‌های اصلی زحل به ترتیب از نزدیک‌ترین فاصله به این سیاره عبارتند از حلقه D، C، B، A و چند حلقه نامتراکم دیگر به نام‌های F، G و E که بر اساس ترتیب کشف نام‌گذاری شده‌اند.


براساس اعلام ناسا این سیاره دارای 52 قمر ثابت و هشت قمر موقت است. در جدیدترین بررسی‌های انجام گرفته از سوی محققان دانشکده نجوم دانشگاه کرنل، آنها به این نتیجه رسدند که بخشی از فرضیات نجومی 30 سال اخیر در رابطه با زحل اشتباه بوده است.


برای مثال محققان معتقد بودند که قمر «ژانوس» که در خارج از حلقه A به دور زحل می‌گردد، به تنهایی مسئول حفظ ساختار این حلقه بوده و باقی مانده این حلقه به خاطر نیروی جاذبه ناشی از قمر ژانوس بوده است.


اما داده‌های کاسینی نشان می‌دهند که ژانوس تنها مسئول حفظ حلقه A نیست و قمرهای متعدد دیگری نظیر «پن»، «پرومته»، «پاندورا» و چهار قمر دیگر زحل در جلوگیری از پخش شدن ذرات این حلقه به فضا نقش دارند.


رادوان تاج‌الدین، یکی از محققان این تحقیق، گفت: «تمام این قمرها با همکاری یکدیگر موفق به حفظ این حلقه شده‌اند و تنها ژانوس این وظیفه را انجام نمی‌دهد.


تاج‌الدین و همکارانش در تصمیم‌گیری درباره نقش قمرهای دیگر، داده‌های کاسینی را در مورد چگالی امواج در حلقه A بررسی کردند. این امواج توسط یک پدیده شناخته شده به عنوان رزونانس قمری ساخته شده‌اند که در آن اشیا در حال چرخش تاثیری بر یکدیگر دارند.


این یافته‌های جدید به سایر آثار اخیر کاسینی پیوسته است، از جمله این که میدان مغناطیسی زحل کمبودی شگفت آور دارد و این که ذرات گرد و غبار بسیار کمی بین سیاره و حلقه اول آن وجود دارد و طوفان‌های ساخته شده از ماسه‌های هیدروکربنی در قمر تایتان که می‌تواند به توضیح بادهای شدید در آن کمک کند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

برچسب ها: زحل کاسینی
ارسال نظر