صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۹ - ۲۶ مهر ۱۳۹۶

میزبانی کردستان از صنایع دستی 7 استان کشور

خانه کرد استان کردستان میزبان پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع دستی غرب کشور شد.
کد خبر : 222776

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع دستی غرب کشور با هدف حمایت از صنایع دستی و صنعتگران، معرفی آثار استان‌های غربی و گسترش زمینه‌های اشتغال در زمینه صنایع دستی، بازاریابی و فروش محصولات تا 28 مهرماه، صنایع دستی هنرمندان 7 استان کشور را به علاقه‌مندان ارائه می‌کند.


در این نمایشگاه که سعی شده از کارهای تولیدی بانوان بیشتر استفاده شود، صنایع دستی همچون چرم دوزی، کلاه فس، کلاه فس بافی (نوعی کلاه سنتی ویژه زنان)، ارغوان‌بافی، چاقو سازی، سفالگری، وندی سازی، سراجی، لباس کوردی دوزی، کلاش بافی، گلیم‌بافی، سنگهای تزئینی و زیورآلات سنتی که همگی از تولیدات بومی 7 استان کشور هستند به نمایش در آمده است.



در این دوره از نمایشگاه صنایع دستی غرب کشور 7 استان غرب کشور آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ایلام، کرمانشاه، همدان، زنجان مشارکت دارند و آثار خود را در قالب 42 غربه به فروش می‌رسانند.


در پنجمین نمایشگاه تخصصی صنایع دستی غرب کشور از استان زنجان مسگری، چاقو سازی، ملیه دوزی، مصنوعات چرم، از استان ایلام مصنو عات چرم و آینه کاری، از استان آذربایجان غربی، حکاکی روی چرم و ورنی بافی، از استان کرمانشاه، آینه کاری، سراجی سنتی، از استان آذربایجان شرقی: سنگهای قیمتی و سراجی سنتی، از استان همدان: نقاشی روی سفال، سنگهای قیمیتی و سراجی سنتی و از استان کردستان لباس محلی، گلیم، کلاش بافی، نازکاری، چرم بافی، وندی سازی سفالگری، زیورآلات سنتی ارائه شده است.



با توجه به این‌که ارائه صنایع دستی در بنایی تاریخی این روزها به یکی از جاذبه‌های استان کردستان تبدیل شده است، اما بازدید از خانه کرد با معماری سنتی‌اش و تمامی مجسمه‌های مشاهیر و نمونه‌هایی از نوع پوشش مردم این خطه از کشور یکی دیگر از عواملی است که هر گردشگر را برای بازدید وسوسه می‌کند. بر همین اساس پیشنهاد می‌شود در کنار بازدید از نمایشگاه صنایع دستی حتما از موزه مردم‌شناسی این بنای تاریخی دیدن کنید.


لازم به یادآوری است، خانه کرد که در شهر سنندج واقع شده است بزرگترین موزه مردم‌ شناسی مربوط به یک قوم در ایران است. مرحله نخست پروژه خانه کرد که عمارت آصف را به خود اختصاص داده شامل، نگارخانه و حیات ورودی، حمام، غرفه‌ های زندگی شهری، مکتب خانه، قلاب بافی، زیورآلات، بخش کشاورزی، مشاغل و فنون، بخش اسناد و عکس‌ های تاریخی، اتاق خان، بخش پوشاک، غرفه شکار، غرفه صنایع دستی، غرفه بخش مطبخ زندگی روستایی، کتابخانه و مرکز اسناد استان کرمانشاه نیز شناخته می‌شود.






همچنین عمارت آصف که امروز در برگیرنده بخشی از پروژه فرهنگی خانه کرد، شامل فضاها و غرفه های نمایشی موزه است، یکی از قدیمی ترین بناهای شهر سنندج محسوب می شود و در خیابان شاپور، نزدیک مسجد دارالاحسان قرار دارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: استان کردستان
ارسال نظر