صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶

شهر گردشگر یزد، در گرو تقویت زیرساخت‌ها/ حضور گردشگران در مراسم آیینی یزدی‌ها

فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد بحث حمایت‌هایی که دولت و بخش خصوصی برای بهتر معرفی شدن گردشگری استان می‌تواند داشته باشد را یکی از مباحثی معرفی کرد که در ماندگاری میزان گردشگر استان تاثیرگذار خواهد بود.
کد خبر : 222490

فاطمه دانش یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص اجرایی شدن طرح پایلوت «شهر گردشگر» در این استان گفت: «این طرح از سوی سازمان میراث فرهنگی و شهرداری پیشنهاد داده شده تا یزد پایلوت شهر گردشگر شود. از سویی دیگر با توجه به این‌که یزد اولین شهری است که ثبت جهانی رسیده، زیرساخت‌های گردشگری می‌تواند به عنوان ظرفیت‌های ویژه استان معرفی شود.»


وی با تاکید بر اینکه برای جذب گردشگر بیشتر باید یکسری استانداردها داشته باشیم، ادامه داد: «مهم‌ترین بحث در شهر گردشگر افزایش و جذب گردشگر است که با تعامل میراث فرهنگی و شهرداری می تواند با فراهم شدن یکسری زیرساخت‌ها، اجرایی شود.»


مدیر میراث فرهنگی استان یزد همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش به اهمیت ایجاد زیرساخت‌ها و حمایت از ورود گردشگران داخلی و خارجی به استان اشاره کرد و در تکمیل صحبتهایش گفت: «چیزی حدود 80 درصد از گردشگران استان را گردشگران فرهنگی تشکیل می دهند و از 20 درصد دیگر به گردشگری سلامت، مذهبی و طبیعی اختصاص دارد.»



امسال حجم زیادی از گردشگران را گردشگر مذهبی تشکیل دادند


وی درباره میزان گردشگری مذهبی این استان اظهار کرد: «امسال حجم زیادی از گردشگران را گردشگر مذهبی تشکیل دادند. گردشگران مذهبی برای مراسم آیینی یزد ثبت‌نام کردند و با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد توانستند در آیین‌های مذهبی استان شرکت داشته باشند. در حضور گردشگران خارجی در آیین‌های عاشورایی استان امسال با رشد خوبی روبه‌رو بودیم به طوریکه بر خلاف سال گذشته که میزبانی از توریست‌های 28 کشور را برعهده داشتیم امسال 915 گردشگر از 33 کشور به استان آمدند. »


گردشگران در مراسم سینه‌زنی یزدی‌ها شرکت کردند و بر سر دیگ ‌های نذری آمدند و مراسم عزاداری به قدری بر آنها تاثیرگذار بود که حتی خود را موظف به استفاده از شال‌های عزا می‌دانستند

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در خصوص بازخورد گردشگران خارجی از آیین‌های عاشورایی یزد گفت: «گردشگران در مراسم سینه‌زنی یزدیها شرکت کردند و بر سر دیگ ‌های نذری آمدند و مراسم عزاداری به قدری بر آنها تاثیرگذار بود که حتی خود را موظف به استفاده از شال‌های عزا می‌دانستند و به دلیل تحت‌تاثیر قرار گرفتن، نذرها و نذوراتی را نیز متقبل شدند.»


دانش یزدی ضمن اشاره به اهمیت افزایش برنامه‌های گردشگری برای فصولی که توریست کمتری وارد استان می‌شود تاکید کرد:‌ «ما سعی در ماندگاری و جذب هر چه بیشتر گردشگر داخلی و خارجی را داریم و تصمیم داریم از ثبت جهانی یزد به عنوان فرصت بهره ببریم. اقداماتی که با عنوان طرح شهر گردشگر اجرایی می‌شود، با این هدف انجام می‌شود که استان یزد به عنوان میراثی جهانی یکی از مقاصد گردشگری تعریف شود و بتواند با ورود توریست ارزآوری برای کشورمان داشته باشد.»


گردشگران خارجی، سفیران فرهنگ


وی گردشگران خارجی را به مثابه سفیران فرهنگ معرفی کرد و افزود: پرونده‌هایی که به ثبت جهانی می‌رسند فقط به لحاظ بناها و ویژگی‌های معماری اهمیت ندارند بلکه بخشی از اهمیت آن وجه فرهنگی است بنابراین ما هم تلاش می‌کنیم تا القای فرهنگ اسلامی در شرایطی که دشمنان سعی در ایران هراسی و اسلام ستیزی دارند را به زیبایی هرچه تمام‌تر انجام دهیم. »


اقدامات برای حفظ بافت تاریخی


مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به جاذبه‌های طبیعی و گردشگری مذهبی و سلامت استان در خصوص اقداماتی که برای رفع تعرض‌ها و تخریب‌ بافت‌های تاریخی در حال انجام است، تصریح کرد‌: «بخشی از طرح‌ها برای ساماندهی بافت تاریخی است، البته یکی از مواردی که باعث ثبت جهانی یزد شد پویایی و معماری خاص این استان است. در حقیقت ثبت یزد هم یک فرصت تلقی می‌شود و هم می‌تواند یک تهدید باشد چراکه به لحاظ معرفی ظرفیت‌های استان می‌تواند موفق عمل کند اما در مقابل با توجه به حساسیت ایجاد شد اجرای طرح‌های بدون برنامه نه تنها نمی‌تواند معرف فرهنگ بومی باشد بلکه تهدید نیز به شمار می‌رود.»


وی تعیین عرصه و حریم 700 هکتاری بافت تاریخی را یکی از طرح‌های مهم معرفی کرد و افزود: «اینکه گردشگر می‌تواند آب انبار‌ها، مساجد، بازار، فرهنگ زورخانه‌ای، معماری خانه های قدیمی را ببیند و بوی نان داغ را استشمام کند و حیات و پویایی شهر را ببیند یک امتیاز است چرا که ما نخواسته‌ایم یزد شهر موزه‌ای شود. تاکید ما بر شهر گردشگری با تمام ویژگی‌ها و حیاتی است که با حفظ کالبدها معنا پیدا می‌کند.»


وی تاکید کرد: «یکسری از خانه‌ها که تخریب شده‌اند ارزش تاریخی نداشته‌اند و یا برخی دیگر توسط مالکان رها شده بودند که ما با مکاتباتی که با شهرداری داشتیم خواستیم تا ضمن تعیین کاربری به اماکن فرهنگ و اقامتی تبدیل شوند. حتی برای حفظ خانه‌های سنتی و اجرای طرح خانه ایرانی برای ساکنین در بافت تاریخی 20 میلیون وام بلاعوض در نظر گرفتیم تا به مرمت خانه‌ها کمک شود. از سویی دیگر مسیر اصلی گردشگری و بافت تاریخی را برای سهولت در رفت و آمد گردشگران سنگفرش کردیم و ملزومات شهری مثل پارکینگ‌های درون محله‌ای را ایجاد کردیم تا بخش نازیبای شهر تا حدی تصحیح شود. »


دانش یزدی در پایان در خصوص دیگر اقدامات انجام شده گفت: «با ثبت جهانی یزد کارگروهی تشکیل شد که یکسری خدمات را در بافت تاریخی ارائه کند و عرضه کننده خدمات رفاهی باشد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر