صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶

طلا از برخورد دو ستاره نوترونی به وجود می‌آید

دانشمندان با ردیابی پنجمین موج گرانشی در جهان منشا عنصر طلا را در زمین کشف کردند.
کد خبر : 222400

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، دانشمندان معتقدند عناصر سنگینی مانند طلا و اورانیوم از برخورد دو ستاره عظیم نوترونی به وجود آمده‌اند. در همین راستا دیوید ریتز، مدیرعامل آزمایشگاه «Ligo» در دانشگاه کل‌تک، خبر از کشف مقادیر کلانی طلا در فضا داد.


این طلا از برخورد دو ستاره عظیم در فاصله ١٣٠ میلیون سال نوری از زمین در فضا منتشر شده است. قطر هر کدام از این ستاره‌ها ۱۲ مایل بوده است.


مقادیر کلان طلا و عناصر سنگین دیگر مانند پلاتینیوم و اورانیوم در کوره هسته‌ای ناشی از ترکیب ستاره‌های نوترونی به وجود آمد. این رویداد جالب همچنین امواجی در ماده جهان ایجاد کرد و به ردیابی پنجمین موج گرانشی در زمین منجر شد.


دانشمندان با اندازه‌گیری ارتعاشات در بعد زمان فضا صدای این رویداد را شنیدند. آنها همچنین با استفاده از ماهواره و تلسکوپ‌های زمینی نور و اشعه‌های ناشی از رویداد برخورد دوستاره را به نام «kilonova» مشاهده کردند.


فیزیک اخترشناسان معتقدند این کشف فصل جدیدی است که دروازه‌های علم را می‌گشاید. به گفته ریتز این نخستین بار است که صدای رویدادی این چنین در کهکشان شنیده می‌شود.


ردیاب‌های حساس رصدخانه لیگو در واشنگتن و لوئیزیانا این رویداد را رصد کرده‌اند. دو ثانیه پس از رصد این رویداد تلسکوپ ناسا نیز اشعه گاما مربوط به آن را رصد کرد.


این در حالی است که ریشه ایجاد طلا و عناصر سنگین دیگر همیشه یک راز بوده، اما این رویداد نشان می‌دهد برخورد ستاره‌های نوترونی در پیدایش آنها تاثیر داشته است.


دوستاره مذکور در کهکشانی به نام «NGC۴۹۹۳» قرار دارند و سیگنال موج گرانشی ناشی از برخورد آنها به نام «GW۱۷۰۸۱۷» در ١٧ اوت رصد شد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

برچسب ها: اورانیوم طلا
ارسال نظر