صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۵۵ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶
لاریجانی تاکیدکرد:

اقوام و ادیان دستاویز کشمکش‌هایی است که سرویس‌های اطلاعاتی پشت آن قرار دارند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سال‌های اخیر موضوع اقوام و ادیان دستاویز کشمکش‌هایی شده است که غالبا سرویس‌های اطلاعاتی پشت آن قرار دارند، چرا که اقوام مختلف سال‌ها بدون مشکل در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند.
کد خبر : 222342

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری آنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سفر سه روزه خود به روسیه و ارزیابی از این سفر و دیدارهای انجام شده در حاشیه اجلاس اتحادیه بین المجالس در سن پترزبورگ گفت: این سفر سه بخش داشت که بخش اول آن شامل حضور در کنفرانس امنیتی منطقه بود که روسای مجالس این کشورها در آن حضور داشتند و کشورهایی که در این نشست حضور یافتند،تقریبا روی مولفه‌های اصلی ایجاد امنیت در منطقه با جمهوری اسلامی ایران اشتراک نظر داشتند.


وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان مهمان ویژه به این کنفرانس دعوت شده بودیم که آن شرکت کرده و نقطه نظرات خود را با سخنرانی در این نشست بیان کردیم.


لاریجانی بخش دوم سفر خود مربوط به شرکت در اجلاس بین المجالس عنوان کرد و گفت:در این اجلاس همه روسای مجالس کشورهای دنیا به جز یکی دو کشور شرکت دارند و مجمعی است که در آن تعاطی فکری برای پارلمان‌ها بوجود می‌آید.


موضوع اقوام و ادیان دستاویز کشمکش‌هایی است که سرویس‌های اطلاعاتی پشت آن قرار دارند


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع اجلاس بین‌المجالس در سن‌پترزبورگ، موضوع انتخاب شده را مهم و هوشمندانه دانست و گفت: موضوع این نشست این بود که چگونه با تکثر قومی، مذهبی و دینی باید صلح و امنیت را بوجود آورد که این موضوع از موضوعات بسیار پر اهمیت است؛ چراکه متاسفانه در سال‌های اخیر موضوع اقوام و ادیان دستاویز کشمکش‌هایی شده است که غالبا سرویس های اطلاعاتی پشت آن قرار دارند و گرنه اقوام مختلف سال‌های سال در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند و در برخی کشورها عشایری وجود دارد که در آن‌ها شیعه و سنی با هم زندگی کرده‌اند؛ اما ایجاد این کشمکش‌ها توسط یک عامل بیرونی صورت می‌گیرد و این دردی است که امروز وجود دارد.


وی افزود: در این کنفرانس، نظرات مختلفی مطرح شد و معمولا درباره اینکه باید قرابت‌هایی بین ادیان و اقوام ایجاد کرد و آن‌ها واقعیت و ظرفیت‌هایی هستند که باید از آن‌ها استفاده کرد، نظراتی را شاهد بودیم.


اجلاس اتحادیه بین‌المجالس فرصتی برای بیان موضع ایران درباره حرف‌های نسنجیده رئیس‌جمهور ایالات متحده


لاریجانی تاکید کرد: این اجلاس همچنین فرصتی بود که بعد از حرف‌های نسنجیده آقای ترامپ، موضع ایران برای جمعیت 2 هزار نفری حاضر در این اجلاس بیان بشود که و برای آن ها تبیین شود که اشکالات این حرف‌هایی که او می‌زند کجاست، البته در این کنفرانس از حرف‌های ترامپ خیلی استقبال نشد، بلکه غالبا شرکت‌کنندگان از حرف های رئیس جمهور آمریکا علیه ایران ناراضی بودند.


رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره بخش سوم این سفر گفت: بخش سوم سفر مربوط به گفت‌وگوهایی بود که با مقامات روسی، سایر مقاماتی که به این اجلاس آمده بودند از جمله روسای مجالس و مقامات سازمان ملل انجام شد و این ملاقات‌ها در حاشیه اجلاس و در فرصتی که وجود داشت، صورت گرفت.


لاریجانی در ادامه تصریح کرد: همچنین در این سفر با مسئولان روس گفت‌وگوهای خوبی درباره توسعه روابط اقتصادی و بعضی از زمینه هایی که باید مقامات سیاسی برای فعال شدن آن‌ها کمک کنند، انجام شد و از آنجایی که خوشبختانه آقای پوتین سفری به ایران دارد، این گفت‌وگوها می‌تواند مقدمه‌ای باشد که بعضی از مسائل در آن سفر، حل و فصل شود.


ایران و روسیه نقش به‌سزایی در ایجاد امنیت و مبارزه با تروریسم دارند


وی افزود:در این اجلاس بعضی از نقطه نظرات برای امنیت منطقه مطرح شد به ویژه اینکه ایران و روسیه نقش بسزایی در ایجاد امنیت و مبارزه با تروریسم دارند و در مجموع،گام‌هایی که در سوریه برداشتیم به نتیجه رسیده است و این احتیاج به اقدامات تکمیلی دارد که در این خصوص با آقای پوتین و سایر مقامات روسیه گفت‌وگو شد.


رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: روسای دیگر مجالس غالبا درباره مسأله اتمی ایران و نوع مناقشات تصنعی که ترامپ به راه انداخته، توضیحات جمهوری اسلامی ایران را شنیدند و در رابطه با همکاری‌های اقتصادی و پارلمانی میان ایران و این کشورها گفت و گوهایی صورت گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر