علم لدنی از بارزترین ویژگیهای امام سجاد (ع)
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، علی نوری زاده کارشناس ارشد علوم قرآنی در خصوص فضایل امام سجاد(ع) گفت: روایتهای بسیاری از امامان معصوم (ع) برجای مانده که در آنها به فضایل امام سجاد (ع) اشاره شده است، در روایات آمده است امام باقر(ع) به خصلت هایی درباره پدر بزرگوارشان اشاره میکنند که یکی از آنها به جا آوردن 1000 رکعت نماز در هر شبانه روز بود که امام علی(ع) نیز چنین نمازهایی را میخواندند.
این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: امام زین العابدین(ع) در هنگام نماز خواندن تنها به خداوند متعال توجه داشتند به گونهای که در هنگام نماز گاهی عبایشان از روی شانه هایشان میافتاد، اما ایشان اهمیتی نمیدادند و این موضوع به خوبی بیانگر اهمیتی است که این حضرت برای زمان راز و نیاز با پروردگار اختصاص میدادند.
وی همچنین توضیح داد: در روز شهادت امام سجاد(ع) میتوانیم با خواندن نماز آن حضرت هم ثواب بسیار برده و هم تلاش کنیم ارادت خود را هرچه بیشتر به ایشان نشان دهیم. نماز امام زین العابدین(ع) چهار رکعت و به گونهای است که در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و 100 مرتبه سوره توحید خوانده میشود سپس دعای زیر را میخوانند:
" یا مَنْ اَظْهَرَ الْجَمیلَ، وَ سَتَرَ الْقَبیحَ، یا مَنْ لَمْ یُؤاخِذْ بِالْجَریرَةِ، وَ لَمْ
اى کسى که کار نیک را آشکار کنى و عمل زشت را بپوشانى اى آن که بجرم و گناه (بندگانت را) درنگیرى
یَهْتِکِ السِّتْرَ، یا عَظیمَ الْعَفْوِ، یا حَسَنَ التَّجاوُزِ، یا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ، یا
و پرده (گنهکاران) ندرى اى که عفوت بزرگ و گذشتت نیکوست و اى که آمرزشت وسیع
باسِطَ الْیَدَیْنِ بِالرَّحْمَةِ، یا صاحِبَ کُلِّ نَجْوى، یا مُنْتَهى کُلِّ شَکْوى، یا
و دو دستت به مهر و رحمت گشوده است اى آگاه هر راز نهان و اى آخرین مرجع هر شکایت اى
کَریمَ الصَّفْحِ ، یا عَظیمَ الرَّجآءِ، یا مُبْتَدِءاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقاقِها، یا رَبَّنا
در چشم پوشى بزرگوار و اى بزرگ مایه امید اى آغاز کننده به نعمت پیش از شایستگى آن اى پروردگار ما
وَ سَیِّدَنا وَ مَوْلانا، یا غایَةَ رَغْبَتِنا، اَسْئَلُکَ اللّهُمَّ اَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّد
و آقاى ما و مولاى ما اى آخرین مرحله آرمان ما خدایا مى خواهم از تو که درود فرستى بر محمّد وآلِ مُحَمَّد"
نوری زاده خاطرنشان کرد: همچنین به روایت قطب راوندی نماز دیگری هم وجود دارد که درهر رکعت پس از حمد، 100 مرتبه آیه الکرسی خوانده میشود.
سلمان محمدی کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: امام سجاد (ع) سجدههای طولانی مدتی داشتند و به همین دلیل لقب سجاد برایشان گذاشته شد چرا که سجاد به معنای سجده کننده بسیار و فردی است که در برابر خدا بسیار سجده میکند.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: علم یکی از بارزترین ویژگیهای امام چهارم(ع) است که در مورد امامان معصوم از این علم، به علم لدنی تعبیر میشود و به معنای علمی است که از منبع فیض و ذات حق سرچشمه میگیرد. امام سجاد (ع) به اندازهای بر احکام اسلامی واصول اعتقادی احاطه داشتند که در مقابل هر پرسش، پاسخی دقیق ومحکم ارائه میدادند.
منبع: میزان
انتهای پیام/